label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Kolozsváron és Tordán lép fel a bukaresti Sound Kórus

Létrehozva: 2016. június 15. 01:45


  Június 18-án, szombaton délután 5 órától a kolozsvári belvárosi unitárius templomban, majd másnap, vasárnap 13 órától Tordán, a sóbányában koncertezik az 1994-ben alapított, több nemzetközi díjat nyert bukaresti Sound Kórus. A fiatal zenekedvelőkből álló együttes rendkívüli programmal utazza be az országot.


 

A Sound a föld alatt elnevezésű projekt a román népi és egyházi kórusirodalom legszebb darabjai közül mutat be mintegy tucatnyit. A körülbelül egyórás program átvezeti a hallgatóságot az emberi életen, kiemelve annak legfőbb rituális pillanatait, amelyek a művek megszületését ihlették. A koreográfiai elemeket tartalmazó produkció a születés, a szerelem, a házasság, az egyházi és világi ünnepek, valamint a halál által kiváltott érzelmeket tolmácsolja a kórusmuzsikára jellemző művészi eszközökkel. Az előadáson elhangzik egy Sirató dalcsokor, amelynek egyik darabját Bartók Béla zeneszerző hozta felszínre népdalgyűjtő körútjai során.

Mi ez?


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap