label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Totyogo

« Vissza a főoldalra


Mikó óvoda, a kíváncsi csöppségek otthona

Létrehozva: 2015. szeptember 04. 11:21

(dézsi)

A kíváncsiságot szeretnénk maximálisan kiaknázni
A kíváncsiságot szeretnénk maximálisan kiaknázni
Családias hangulatú, teljes mértékben gyermekbarát többszintes óvodával gazdagodik az idei tanévtől Kolozsvár, amely nemcsak hatalmas udvarral, hanem sószobával is várja a csöppségeket. A Mikó óvoda alapítója és óvónője, Mikó Zsuzsa elmondta: a frissen alakult Innovatív Oktatásért Egyesület által működtetett óvoda célja, hogy multikulturális környezetben, innovatív pedagógiai módszerekkel nevelje a kíváncsi óvodásokat.


– A gyermekeknek meg kell tanulniuk alkalmazkodni a multikulturális környezethez, és mi ennek az előnyeire igyekszünk rámutatni. Éppen ezért fogadunk román nemzetiségű gyerekeket is a magyar csoportba, hiszen egymástól a kicsik sokkal inkább elsajátítják a kulturális sajátosságokat is, nemcsak a nyelvet – magyarázta Mikó Zsuzsa. – Az innovatív jelzővel a megújulást és az új befogadását kívántuk hangsúlyozni, de a hagyományos szemlélet ugyanúgy jelen van a módszereinkben, hétköznapjainkban – tette hozzá. – A tantervet is innovatívan használjuk, rugalmassága teret enged arra, hogy gyermek és pedagógus is jól érezze magát óvodai keretekben – fogalmazott az óvónő.

–  A korosztályra jellemző életkori sajátosságot, a kíváncsiságot szeretnénk maximálisan kiaknázni, hogy a gyermek merjen kérdezni, merje felfedezni a világot – hangsúlyozta Mikó Zsuzsa.

– A helyszín kiválasztásakor fontos volt számunkra a nagy zöld udvar, ezért esett a választás a Balassa (Aviator Bădescu) utcai többszintes ingatlanra, amely kiválóan alkalmas a szabadtéri foglalkozások befogadására – mesélt az előkészületekről az óvónő, aki azt is elmondta, hogy logopédus, dada, nővér, orvos, számos pedagógus, önkéntes is foglalkozik majd a gyerekekkel. – Egyre több a tanzavaros és beszédhibás gyermek, ezért is különösen fontosnak tartottuk, hogy logopédus is foglalkozzon az óvodásokkal – jegyezte meg az óvodaalapító, aki szerint számos szabadtéri, gumicsizmás foglalkozást is terveznek, de a pincében kialakításra váró sószoba is elkészül a köhögős időszak beálltáig.

– Családias környezet kialakítása volt a célunk, hogy a gyermekek otthonra leljenek az óvodában.  Ugyanakkor a napi rutin kialakítása is nagyon fontos, ami biztonságérzetet ad a gyermeknek – jegyezte meg Mikó Zsuzsa.

A gyermekek és a szülők igénye szerint az óvodások változatos, igény szerint választható tevékenységeken vehetnek részt, mint pl. az úszás, idegen nyelvek, gyógytorna, néptánc, tenisz, télen pedig sí.

Az Innovatív Oktatásért Egyesület emellett délutáni oktatást szervez elemi osztályos diákoknak, ahol szintén a szabadtéri foglalkozásoké, igény szerint az idegen nyelvé lesz a főszerep. Nyáron pedig élménypedagógia módszerére építő tematikus táborokat szervez több korosztály számára is. Emellett a korai fejlesztést célzó programjuk is van, ami általában a gyermekkori mozgásfejlesztő tevékenységből áll.  

További információkat­ az óvoda honlapján a www.mikoovoda.ro vagy a https://www.facebook.com/mikoovoda?fref=ts közösségi portálon lehet igényelni.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap