label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


Máté András elégedetlen az eredménnyel

Létrehozva: 2008. június 06. 05:27

P. A. M.

„Nem tartom elfogadhatónak az eredményeket a megyei tanácsosi lista esetében” – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Máté András Levente RMDSZ-es képviselő. Az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltje 13,05, míg a megyei tanácsosi jelöltlista 13,56 százalék szavazatot kapott a vasárnapi helyhatósági választásokon. Máté András emlékeztetett arra, hogy 2000–2004-ben az RMDSZ-nek 10, míg 2004–2008-ban 8 megyei tanácsosa volt, ehhez képest most csak 5 képviselőt sikerült bejuttatnia a megyei döntéshozó testületbe.


A politikus úgy vélte, ez egyrészt demográfiai okoknak tulajdonítható, másrészt pedig a magyar választók távolmaradásának. Máté meggyőződése, az emberek nem mérték fel a választások fontosságát, ugyanakkor az RMDSZ sem kommunikált megfelelően. „Ennek ellenére, szerencsés helyzetben vagyunk, mert mi vagyunk a mérleg nyelve” – közölte Máté András, kifejezve reményét, hogy lehetőség nyílik a kolozsvári alpolgármesteri és a megyei alelnöki tisztség megszerzésére.

Elmondása szerint kampánya mintegy 70 millió régi lejbe került, a megyei szervezetnek adományozott 3100 RON-ból négy politikai hirdetés, valamint négy banner árát fedezték, s hátra van még a nyomdai költség törlesztése. „Mindez jelentéktelen összeg ahhoz képest, hogy mások milyen összegekkel rendelkeztek, ráadásul egy egész megyét kellett mobilizálni” – mondta Máté András.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap