label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Filmtettfeszt csütörtöktől tíz városban

Létrehozva: 2014. szeptember 27. 01:33

FERENCZ ZSOLT

Tíz erdélyi városban „fertőzi” a nézőket a legjobb magyar filmekkel jövő héten a 14. Filmtettfeszt; a Filmtett Egyesület munkatársai és partnereik különleges eseményekkel, műhelymunkákkal készülnek a vetítések mellett, kicsik és nagyok érdeklődésére egyaránt számot tartva.


A hagyományokhoz híven ezúttal is Kolozsváron lesz a legsokrétűbb a program – itt tartják például a legtöbb közönségtalálkozót –, de egyedülálló kezdeményezéssel várják az érdeklődőket Székelyudvarhelyen: autósmoziban vetítik Bodzsár Márk Isteni műszak című alkotását a helyi Kaufland parkolójában.

A részletekről Buzogány Klára, a Filmtett főszerkesztője és Zágoni Bálint filmtörténész, az egyesület menedzsere számolt be a tegnapi kolozsvári sajtótájékoztatón, többek között azt is elárulták, hogy több filmet román nyelven feliratoznak majd.

Az újdonságokon túl viszont egy dolog biztosan nem változik: akárcsak korábban, ezúttal is ingyenes a belépés valamennyi eseményre.

– A korábbi évekhez képest ezúttal szerencsésebb helyzetben vagyunk, hiszen idén kilenc új nagyjátékfilmet vetíthetünk a Filmtettfeszten, a tavalyi hét város után pedig most újabb három másik helyszín is bekapcsolódik – magyarázta a sajtótájékoztatón Zágoni Bálint. Kolozsváron, Nagyváradon, Nagyszebenben, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Nagybányán, Kovásznán, Kézdivásárhelyen és Besztercén zajlik október 2-a és 5-e között a rendezvénysorozat, amelynek keretében első filmjüket jegyző alkotók munkáit, valamint rangos fesztiválokon bemutatott és díjazott nagyjátékfilmeket tűznek műsorra: Szabadesés (rendező: Pálfi György), A berni követ (r.: Szász Attila), Utóélet (Zomborácz Virág), Free Entry (r.: Kerékgyártó Yvonne), VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (r.: Reisz Gábor), Az erdő (r.: Tolnai Szabolcs), Couch Surf (r.: Dyga Zsombor), Isteni műszak (Bodzsár Márk), Megdönteni Hajnal Tímeát (r.: Herczeg Attila).

************************************************************************
 
 
Lapunk teljes tartalma azok számára az internet útján is elérhető, akik a Szabadságot a Digitálstandon megvásárolják (havi előfizetési díj: 1800 forint, illetve az annak megfelelő lej, euró, dollár, a napi árfolyamon).
 
Cikkeink a változásról:
 
 
 
**********************************************************************

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap