label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


Az MPP támogatja Máté András Leventét

Létrehozva: 2008. május 29. 05:42

ÖSSZEFOGLALÓ

Gergely Balázs - Máté András
Gergely Balázs - Máté András
A Magyar Polgári Párt (MPP) Kolozs megyei szervezete támogatásáról biztosítja Máté András Leventét, az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltjét. Szerkesztőségünkbe tegnap eljuttatott közleményükben Gergely Balázs, az MPP kolozsvári szervezetének elnöke és Sándor Krisztina, az MPP Kolozs megyei elnöke leszögezik: csalódottan vették tudomásul, hogy az elmúlt másfél hét folyamán László Attila, az RMDSZ Kolozs megyei elnöke és kolozsvári polgármesterjelöltje a pozitív kampányra tett ígéretét több alkalommal megszegte.


Úgy vélik továbbá, hogy a sajtó hasábjain megjelent vádak és személyeskedő hangvételű kijelentések dacára kitartottak azon álláspontunk mellett, hogy a magyar közösség érdekeit nem a szembenállás, hanem az együttműködés szolgálja. „Ennek jegyében a Magyar Polgári Párt kolozsvári és Kolozs megyei elnöksége úgy döntött, támogatja Máté András Levente megyei tanácselnökjelöltet. Meggyőződésünk, hogy a magyar versenyhelyzet pozitív eredményeként magas választási részvételre számíthatunk, és ennek következtében reális esélyt látunk arra, hogy a megye élére magyar tanácselnök kerüljön” – szögezik le. Mindezek értelmében arra biztatják a választókat, hogy a június 1-jén esedékes választásokon az MPP helyi és megyei listája mellett támogassák a megyei tanácselnöki cím elnyeréséért induló egyetlen magyar jelöltet.

Válaszában Máté András Levente arra emlékeztet: minekutána az MPP-vel való közös jelöltállításra nem nyílt lehetőség, ő maga is a negatív kampány mellőzését szorgalmazta. Ennek megfelelően választási kampányában következetesen képviselte ezt az elvet, a kiegyezés és nem a konfrontáció jegyében szólította meg a választóit. „Ahogy akkor is elmondtam – továbbra is fenntartom – az MPP részéről már azt is támogatásként könyvelem el, hogy nem indítottak jelöltet a tanácselnöki és polgármesteri tisztségek betöltéséért. A fentiek értelmében arra szeretném buzdítani a Kolozs megyei magyar közösséget, vasárnap felelősen szavazzon, a széthúzás helyett az összefogást részesítse előnyben. Politikai opcióitól függetlenül, minden magyar szavazatara számítok” – közölte az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltje.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap