label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


Korteshíradó

Házról házra járnak az RMDSZ jelöltjei
Létrehozva: 2008. május 21. 06:12

P. A. M.

Jövő szerdán László Attilával tölthetnek egy napot a kolozsvári magyar választópolgárok – jelentette be tegnap Kolozsvár RMDSZ-es polgármesterjelöltje a szokásos heti sajtóreggeli keretében. Ez alkalommal László Attila és csapata személyesen látogat el a város különböző részeibe, hogy közvetlenül is szóba álljanak a kolozsvári választópolgárokkal. Újabb lehetőséget kínál a találkozásra a szombaton sorra kerülő Mátyás házi családi nap, vagy a Klausen vendéglőben zajló beszélgetés-sorozat, amelynek meghívottjai ezúttal Székely Ervin egészségügyi államtitkár és Elkán György építész – tájékoztatott a kolozsvári polgármesterjelölt.


László Attila ugyanakkor a Temes megyei magyar nyelvű választási plakátok elleni „hadjárat” kapcsán kifejtette: úgy látszik, Temes megyében mások a törvények, kifejezve reményét, hogy a hatóságok követni fogják a kolozsvári példát. A polgármesterjelölt reagált a Magyar Polgári Párt (MPP) kolozsvári elnökének, Gergely Balázsnak azon kijelentésére is, hogy nem támogatják a június 1-jei választásokon, mivel esélytelennek tartják. „Értékelem következetességüket, és hogy tiszteletben tartják azon kérésemet, hogy ne támogassanak” – mondta László Attila. Az RMDSZ megyei elnöke hangsúlyozta: nincs szándékukban negatív kampányt folytatni, minden provokálásra azonban a választások után tételesen válaszolni fognak. László Attila tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy valakik eltüntetik az RMDSZ választási plakátjait, s az ügyben megteszik a szükséges intézkedéseket.

Máté András az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltje elmondta: portáról portára járják a falvakat, és elbeszélgetnek az emberekkel. Közölte továbbá, Kolozs és Fehér megye képviselői ma Tordán találkoznak, hogy megtárgyalják az esetleges együttműködés lehetőségeit. „Míg a megyében portától portára járnak, Kolozsváron ajtóról ajtóra járunk, hogy találkozzunk a választóinkkal” – közölte Csoma Botond kampányfőnök. Elmondása szerint a látogatások során pozitív tapasztalatokat szereztek, mindenhol az emberek kedvesen fogadták őket.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap