label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


KORTESHÍRADÓ

Hatékonyabbá kell tenni a közigazgatási munkát
Létrehozva: 2008. május 20. 05:09


Vasárnap Türébe, Magyarpalatkára, Szépkenyerűszentmártonba és Székre látogatott Máté András Levente megyei tanácselnök-jelölt és csapata.


A Magyargorbó községhez tartozó Türében Máté András arra buzdította a választókat, támogassák szavazatukkal Kovács Istvánt, az RMDSZ polgármester-jelöltjét, mivel esély van arra, hogy megtartsa alpolgármesteri székét.

Magyarpalatkán istentiszteleten vett részt Balázs-Bécsi Attila, Vákár István, Sztranyiczki Szilárd megyei tanácsosjelöltek és Kerekes Sándor, a Kolozs megyei tanács alelnöke. Ezután a templomkertben beszélgetésre került sor a választókkal. Többek között arról esett szó, hogy a magyarellenes hangulat miatt kevesen vállalnak közszereplést, bár a magyar lakosok számaránya lehetővé tenné négy tanácsos bejutását a helyi önkormányzatba. Sőt, matematikailag arra is van esély, hogy a falunak magyar alpolgármestere legyen. Ezt követően Szabó István református lelkipásztor a hajdani református iskola romos épületéhez vezette a politikusokat és segítségüket kérte abban, hogy az egyház visszaszerezhesse eltulajdonított épületét.

A körút Széken zárult, ahol ünnepi rendezvény keretében bemutatkoztak az RMDSZ helyi jelöltjei. Dániel Márton polgármesterjelölt választási programjának bemutatásakor azt hangsúlyozta, hogy hatékonyabbá és átláthatóbbá kell tenni a közigazgatási munkát. A döntéshozatali tevékenységbe az érintett feleket is be kell vonni, ennek érdekében létrehozná a Községi Egyeztető Tanácsot. Továbbá szükségesnek tartja a helyi polgárőrség, kulturális és szórakozóhelyek létrehozását, a fiatal családok támogatását, a faluturizmus korszerű megszervezését, az infrastrukturális fejlesztés folytatását.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap