label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


Kakasviadal viheti börtönbe a román hercegnőt

Létrehozva: 2013. augusztus 17. 01:58

B. T.

Irina hercegnő szülei és nővére, Margit hercegnő társaságában
Irina hercegnő szülei és nővére, Margit hercegnő társaságában
Börtönbe kerülhet Mihály királynak az Egyesült Államokban élő lánya, Irina hercegnő, akit azért tartóztattak le férjével együtt az amerikai hatóságok, mert illegális kakasviadalokat szervezett. [Szóljon hozzá!]


Irina Walker férjével egy Oregon állambeli farmon élnek, ahol a rendőrség szerint tavaly áprilistól bő egy év alatt legalább tíz alkalommal szerveztek ilyen küzdelmeket a szárnyas állatok között. Ez a kegyetlen, de pénzes szerencsejáték valóságos vérfürdőbe torkollott a rendőrség állítása szerint, ugyanis a küzdőtérre küldött állatok lábára különböző vágóeszközöket rögzítettek. Ez az egyáltalán nem úri szórakozás az oregoni farmon úgy zajlott, hogy egy bíró felügyelte az állatok összecsapását, a szervezők pedig visszatartották a fogadásokra feltett összegek 10 százalékát. Az ügy kapcsán szintén letartóztatták Irina hercegnő két szomszédját, illetve azok két barátját.

A megdöbbentő esetről a román királyi ház tegnap közleményt adott ki, amely szerint Mihály király szomorúan vette tudomásul a lányáról szóló hírt, és reményét fejezte ki, hogy az amerikai igazságszolgáltatás igazságos és gyors döntést fog hozni az ügyben. Amerikában mintegy ötven államban be van tiltva a kakasviadal, ami illegális szerencsejátéknak és állatkínzásnak minősül. Ha beigazolódik a gyanú, a letartóztatottakra akár öt év börtönbüntetést is kiszabhat az amerikai igazságszolgáltatás. A gyanúsítottak emellett 250 ezer dollárnyi bírsággal is sújthatók, mi több, Irina hercegnőtől és férjétől a farmját is elkobozhatják a hatóságok, ha beigazolódik vétkességük.

Mihály királyt a kommunisták mondatták le 1947-ben, és el kellett menekülnie az országból, ahova a rendszerváltás után térhetett vissza, miután Ion Iliescu akkori államfő többszöri kísérlet után megengedte neki, hogy hazatérjen. Azóta a királyi család kibékült az Iliescu vezette szociáldemokratákkal, akik visszaszolgáltattak a királyi családnak több kastélyt és egyéb ingatlanokat. Mihály királynak Ana királynéval együtt összesen öt lánya van, a legnagyobb Margit hercegnő, aki Lausanne-ban született, akárcsak két húga, Elena és a szóban forgó Irina hercegnő. Ez utóbbi 1953-ban született, így jelenleg 60 éves. Sofia hercegnő 1957-ben Athénban, a király legkisebb lánya, Maria pedig 1964-ben Koppenhágában jött világra. Irina hercegnő 2007-ben kötött házasságot jelenlegi férjével. A királyi sarj 1983-ban költözött az Egyesült Államokba, ahol immár harminc esztendeje él.


Új hozzászólás

Kommentek küldése csak bejelentkezett felhasználók által lehetséges.

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap