label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Hitélet – Jónás próféta és Gangnam style Kalotaszegen

Létrehozva: 2013. július 09. 03:06

HOVER ZSOLT

Az idén Magyarókerekén zajlott a bibliahét
Az idén Magyarókerekén zajlott a bibliahét
A nyári szünidő a táborozások, találkozók, különböző színes rendezvények időszakának számít, különösen a gyerekek életében. A református gyülekezetek hagyományosan ilyenkor szervezik meg a több mint két évtizedes múltra visszatekintő vakációs bibliahetet. A cethal gyomrába jutott Jónás próféta történetével ismerkedtek szórakozva a kalotaszentirály-zentelki és magyarókereki gyerekek. A két egyházközség által évek óta közösen szervezett vakációs bibliahetet közösségi ünnepséggel zárták.


A kalotaszentkirályi és a magyarókereki gyülekezet már hét éve közösen szervezi a nyári vakációs bibliahetet az 5–8. osztályos gyerekek számára. A foglalkozásokat az alig száz lelket számláló Magyarókerekén tartották, ahol mintegy 65 gyermek gyűlt össze naponta. Ide érkeztek minden nap kilenc órára a szentkirály-zentelki gyerekek. A két gyülekezet lelkészeinek, valamint az Ady Endre iskola tanárainak felügyelete alatt zajlottak a délután hat óráig tartó foglalkozások. A gyerekek a hét folyamán Jónás történetének mai vonatkozásaival ismerkedhettek meg, és bőven jutott idő a kreatív foglalkozásokra, illetve a csapatjátékokra is.

Vasárnap délután öt órára a magyarókereki templomba gyűltek össze a gyerekek és a szülők, hogy részt vegyenek a tábor záró mozzanatán, a hálaadó istentiszteleten, és az azt követő rövid zenés előadáson. Berde Szilárd magyarókereki lelkipásztor Jónás története kapcsán azt hangsúlyozta, hogy a próféta nem csupán a szolgálat elől menekült, hanem Isten elől is. Ennek az lett a következménye, hogy a hal gyomrában kötött ki. A szülőket, tanítókat Isten azzal a feladattal bízta meg a bibliahéten, hogy megismertessék a gyerekeket Isten kegyelmével, gondviselésével, mely felelősség alól sem lehet elmenekülni.

Jónásról, játékosan, mulatságosan

A hirdetések rendjén a lelkipásztor kiemelte a támogatók, illetve a kalotaszentkirályi iskola és polgármesteri hivatal segítségét, valamint mindazon személyek támogatását, akik valamilyen módon hozzájárultak a bibliahét lebonyolításához. Istentisztelet után a gyermekek zenés műsoros előadására került sor, ahol bemutathatták, hogy mit tanultak a héten. Templomból kijövet a rendezvény résztvevői a település iskolájának udvarára vonultak. Itt némi hűsítő ital és sütemény elfogyasztása mellett a táborozó gyerekek bemutatták Jónás történetét többféle stílusban. Az egyik csoport például Gangnam style-os táncstílusban adta elő a pórul járt próféta történetét, míg mások stílusosan kalotaszegi csujogatással kiáltották Jónás üzenetét: „Ninivei legények, mind meghalnak szegények!”


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap