label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


Autonómiát egy hegyért cserébe

A Kétfarkú Kutya Párt az EU-táborban
Létrehozva: 2013. július 06. 01:23

HÁROMSZÉKI ESZTER

Hangulatkép a táborból. Az EU-tábor résztvevői a tiroli drótkötélpályát is kipróbálhatták – KISS OLIVÉR
Hangulatkép a táborból. Az EU-tábor résztvevői a tiroli drótkötélpályát is kipróbálhatták – KISS OLIVÉR
Jönnek még Erdélybe kampányolni, és ha már itt vannak, nem mennének el üres kézzel, hanem egy hegyet is magukkal vinnének, amiért cserébe völgyet vagy autonómiát adnának – derült ki azon a beszélgetésen, amelyet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és az EU-tábor lakói folytattak. A magyar viccpárt képviselőit, Kovács Gergely elnököt, Victora Zsolt alelnököt és Deme Zsuzsanna elnökségi tagot Csedő Attila székelyudvarhelyi szabadúszó polgármesterjelölt faggatta. [Szóljon hozzá!]


Az MKKP 2006-ban alakult Szegeden, amikor jelöltjük, a rajzolt kétfarkú kutya mellett nem bejegyzett politikai pártként kampányolt a magyarországi országgyűlési választásokon. Ennek során többek közt örök életet, ingyen sört és adócsökkentést ígértek. Saját programjukat ugyan még nem olvasták, de a Marosfőn folytatott beszélgetésből kiderült, hogy továbbra is ezek a fő ígéretek, amit a lakosok igényeinek megfelelően tovább bővítenek. Jelöltjeik általában fiktív figurák, de 2010-ben Kovács polgármesternek jelöltette magát Szegeden, a Showder Klubból ismert Mogács Dániel pedig Budapest 7. kerületének szeretett volna az első embere lenni.

Gazdaságpolitikájuk alappillére a jamaikai puli-exporton alapszik, és céljuk, hogy a közgazdászok elhagyják az országot, a munkát pedig önkéntessé tennék. Kiadásaikat egy titkos aranybányából fedezik, sőt, ha megnyerik a választásokat, szét is osztják az aranyat, de űrbeli szövetségeseik is segítik munkájukat. Bevezetnék a negatív rezsit, vagyis az állampolgárok küldhetnének számlákat a szolgáltatóknak. Mivel minden fontos ember gyereke már Amerikában tanul, fölöslegesnek tartják az oktatási rendszert, ezért ezt betiltanák. Továbbá kiállnak a vírusok jogaiért, meggyőződésük, hogy a magyar parlamentben helyet kellene biztosítani nekik. A programjuk kiterjed az időjárásra is: kellemes nyarakat ígérnek, télen pedig csak úgy engedélyeznék a havazást, ha az csak az út két oldalán hullna, hiszen így megakadályoznák a baleseteket. Ezzel szorosan összefügg a MKKP egészségpolitikája is, amelynek főbb elemei a betegségek eltörlése és az örök élet legalább fél évig. Elmondták, hogy az örök élet természetesen Erdélyre is kiterjeszthető, és a hármas, sőt több állampolgárságot is bevezetnék. De azt is elképzelhetőnek tartják, hogy felfegyverezzék Erdélyt, és az itt élők elfoglalhassák Magyarországot. Kultúrpolitikai téren még egyeztetnek a szakpolitikusokkal, a döntések a nyári strandolás után, szeptemberben várhatóak.

A vidám beszélgetésen a MKKP tagjai elmondták: szívesen ígérnek mindent, és ezek nem állnak messzebb a valóságtól, mint a többi párt programja, a különbség csak annyi, hogy ők a lakosságért hazudnak. Hivatalosan ugyan nem sikerült bejegyeztetni a pártot, mivel a bíróság megtévesztőnek ítélte az MKKP nevét. Kovács Gergely kifejtette: mivel nyolc éve ezen a néven tevékenykednek, újra ezen a néven adják be a kérelmet.


Új hozzászólás

Kommentek küldése csak bejelentkezett felhasználók által lehetséges.

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap