label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Maturandusokat díjaztak a kollégiumban

Létrehozva: 2013. június 22. 00:40

(dézsi)

A hálaadás jegyében gyűltek össze a Kolozsvári Református Kollégium tanévzáró ünnepségén a diákok, tanárok, szülők és hozzátartozók tegnap délelőtt a Farkas utcai templomban, hogy közösen kiértékeljék az elmúlt tanév eseményeit, és részt vegyenek a díjátadási ünnepségen. Kiss Tibor iskolalelkész áhítatában hangsúlyozta: a tanár küldetése, hogy önmagából adjon valamit tovább diákjainak, Jézushoz hasonlóan, aki tanított és jellemet épített. – A tudásanyag átadása mellett persze fontos a helyreigazítás, a fenyítés, ami szintén a tanári munka velejárója – jegyezte meg a lelkész, aki szerint az iskola pedagógusai az elmúlt évben azon igyekeztek, hogy tudásban és lelkiekben gazdagabban adják Isten kezébe tanítványaikat.


Székely Árpád iskolaigazgató beszédében a 23. tanév eredményeiről számolt be röviden, majd a következő tanévben induló iskolai és óvodai csoportok létszámát ismertette. – 27 előkészítő osztályos és 23 első osztályos diák iratkozott be a következő tanév induló osztályaiba, és 42 végzős diák zárta az idei tanévet – ismertette, hozzátéve: az óvodai csoportok esetében tapasztalt túljelentkezés miatt pedig jövőtől megpróbálnak három óvodai csoportot beindítani. A humán osztályba 28 diákot vettek fel, a reál osztály létszámáról pedig a számítógépes elosztást követően tudnak majd részletekkel szolgálni – sorolta a számadatokat. Megemlítette még a Farkas utcai épületbe való 2002-es beköltözés évfordulójának megünneplését, a kórustalálkozó és az élőlánc megszervezését, valamint a különböző nemzetközi és hazai tantárgyversenyeken elért kimagasló teljesítményeket, végül megköszönte a kollégium személyzetének a kitartó munkát.

Tamás István, az Apáczai Csere János Társaság elnöke kirándulásban, sport- és művelődési tevékenységben gazdag szünidőt kívánt a diákoknak, és felhívta a figyelmüket arra, hogy ne feledkezzenek meg a ház körüli munkáról sem. A végzősöknek pedig sok sikert kívánt az érettségi vizsgához, hiszen nekik sokkal inkább helyt kell állniuk a vizsgán, hogy többségi társaikhoz képest kimagasló eredményt mutathassanak fel.

Gombár Sándor lelkész szülőként szólt az egybegyűltekhez. – Szülőként háttéremberek vagyunk ebben a munkában. A bizalom és az útkészítés kell minket jellemezzen gyermekeink, tanárok és Isten felé – mondta. Majd hozzátette: örül annak, hogy gyermekei a kollégiumban tanulhatnak, hiszen egy lelki közösség tagjai lehetnek.

A hagyományoknak megfelelően a már elballagott végzős diákokat is a református kollégium tanévzáróján díjazták. A kollégium nagydíját Kovács Emese XII. C osztályos diák vehette át négyévi eredményes tevékenységéért, majd a végzős évfolyamok legjobb tanulóit jutalmazták Stojka Tímea, Kis Lukács Bernadett, Szilágyi Dávid és Váncza Loránd személyében. A Szabadság díját Gál Krisztina X. C osztályos tanuló vehette át. A XII. A osztály legjobb tanulójának járó díjat Sojka Tímea, a II. díjat Kis-Lukács Bernadett, a III. díjat pedig Szilágyi Dávid érdemelte ki. A XII. C osztály I. díjasa Kovács Emese, a II. díjasa pedig Váncza Loránd. A díjazottak teljes névsora hírportálunkon, a archivum2.szabadsag.ro-n tekinthető meg.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap