label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Városunkban koncertezik a szentegyházi Gyermekfilharmónia

Létrehozva: 2011. augusztus 11. 02:45

Guttman Mihály

A Gyermekfilharmónia pécsi fellépése 2010-ben – WWW.FILI.RO
A Gyermekfilharmónia pécsi fellépése 2010-ben – WWW.FILI.RO
Van-e még a világon egy Gyermekfilharmónia? – olyan mint a szentegyházi gyermekek zene- és énekkara ? Nincs ... , bár lenne !


Nemrég itt a Szent Mihály-templomban hallhattuk őket, mi is tapsolhattunk nekik. Rendszeresen szerepelnek Erdély kis- és nagyvárosaiban, 1990 óta minden nyáron külföldi hangversenykörútra utaznak. Ha körútra indulnak három autóbusz is megtelik a lelkes ifjakkal. Zene- és énekkar mellett néptánc és népzenekaruk is van. Hegedűseik táncházprímás oktatásban is részesülnek. Fúvósaik több mint 20 éve minden évben részt vesznek a Rétyen nyáron megrendezett intenzív fúvostáborban. 2010 novemberében a Magyar Parlament épületében hangversenyeztek. Ha elgondoljuk, hogy a MALÉV külön repülőt küldött értük, ha rápillantunk honlapjukra, elcsodálkozhatunk, hogy ezek a drága gyerekek milyen sok helyen örvendeztették meg a közönségüket. Ha megnézzük műsoraikat, kedvet kapunk a velük való együtténeklésre! Karnagyuk, tanítómesterük Haáz Sándor, Nagy István- és Rónai Antal- díjas karnagy, aki kivételes hozzáértéssel hangszereli az együttes műsorszámait, nem csak tanítja, de neveli is az őt szerető és tisztelő gyermekeket.

Vasárnap, augusztus 14-én, este 7 órától itt Kolozsváron, a magyar operában újból gyönyörködhetünk zenélésükben és tapsolhatunk nekik. Legyünk ott az előadásukon!


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap