label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Csoma Botond a városi tanács ülésén: a kolozsvári magyar közösség sértve érzi magát

Létrehozva: 2009. november 10. 16:24


A kolozsvári városi tanács kedd délutáni ülésének egyebek napirendi pontjánál Csoma Botond RMDSZ-es városi tanácsos (képünkön) elmondta: a magyar szervezetek valóban kaptak meghívót a Főtérnek a múlt szerdai átadására. - Nem is erről van szó, hanem a hozzáállásról. Hiányzik a magyar kultúra és a hagyományok a Főtérről, ezért a kolozsvári magyar közösség sértve érzi magát - fogalmazott. [Szóljon hozzá!]


Szerinte csupán gesztusértékű intézkedésre lett volna szükség a multikulturalizmus érzékelése érdekében.

Válaszában Sorin Apostu kifejtette: a magyar közösségnek jönnie kellett volna ötletekkel. - A részleges városrendészeti tervet az RMDSZ a városi tanácsi frakciója is megszavazta, akkor most mi a gond? - kérdezte a polgármester.

Csoma Botond nem értett egyet a városvezetővel. - Önnek már a multikulturalizmus fogalma is gondot jelent - fogalmazott. Emlékeztetett: nemrég a polgármester elvetette a többnyelvű tájékoztató táblák elhelyezését a műemlékeken. - Reális, nem csupán deklaratív multikulturalizmusra van szükség - mondta Csoma Botond.

László Attila alpolgármester úgy vélekedett, előre kell egyeztetni a hasonló helyzetek elkerülése érdekében. - Keressük a megoldásokat. December során legyen minél több rendezvény a Főtéren - mondta az alpolgármester. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

Hozzászólások


nyolcperhusz - 10/11/2009 21:17
Talán itt az ideje végre tiszta vizet önteni a pohárba. Mikor, mit szavaztak meg a tanácsoaink. Ha pedig beleronditottak a "tiszta szobába" akkor miért csodálkoznak, ha büdös van. van egy olyan érzésem, hogy most miután többé-kevésbé mindenki meggyöződött milyen fertelmesre sikeredett a tér, menteni a menthetőt, egyrészt "nyugi-nyugi" várjuk ki amig az egész tér kész lesz a maga teljes rondaságában, mésrészt megkezdődött a körbemutogatás. Multikulturalitás, persze kell, eddig is kellett volna, miénk itta tér, csak volt, de a legkorrektebb, hogy mondjuk ki tisztán a teret "elszabtuk".

Donogán Péter - 11/11/2009 12:42
A Főtér kapcsán.
Fogunk még sokat dühöngeni, kritizálni, bűnbakot keresni joggal, de a fizikai tényeken változtatni vajmi keveset fogunk tudni. A legkézenfekvőbb megoldásról Székely Kriszta ír az idős tanár szavain keresztül a mai lapszámban, ez kéne legyen minden kolozsvári de nem csak, polgár egyik fő feladata.
De ugyancsak a mai lapszámban van egy másik irás is: ”Ioan Fadrusz, István, a Szent és a többiek” Asztalos Lajos tollából. Részletes tájékoztatót nyújt a Turisztikai Információs Központ kiadványairól, ismertető füzeteiről, tájékoztató jellegéről. Kíváncsi lennék mit tudnak tanácsosaink, alpolgármesterünk, a hatáskörükbe tartozó iroda működéséről de főkép mit tesznek az itt megjelent kiadványok valóságtartalmáért? Miként fogják elérni, hogy magyar nyelvű kiadványokat is lehessen találni? Merem remélni, a cikkből most már Ők is fognak értesülni egy „újabb” olyan jelenségről minek érdekében kéne lépjenek.

Kovács András - 11/11/2009 13:12
Dupa razboi multi viteji s-arata - mondja a roman kozmondas. hat nem tudtak, hogy ilyen Apostu? tudhattak volna, hisz megannyi alkalommal kimutatta a foga feherjet. meg bizik valaki benne? a Foter atalakitasavel kapcsolatban se kellett volna bizni benne.

Új hozzászólás

Kommentek küldése csak bejelentkezett felhasználók által lehetséges.

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap