label_szabadsag
1 USD 3.89  1 EUR 4.58  100 HUF 1.51
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


Tőkés: végveszélyben Verespatak körzete

Létrehozva: 2009. április 23. 02:52


Végveszély fenyegeti az erdélyi Verespatak „kiszolgáltatott lakosságát, épített örökségét, valamint természeti környezetét” a kanadai-román aranybánya-nyitási terv következtében – figyelmeztetett Tőkés László az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, kedden elmondott napirend előtti felszólalásában.


Kiemelte, hogy kétévi felfüggesztés után a román kormány szabad utat akar engedni a beruházásnak, amely „az európai normákkal is ellentétes ciántechnológia alkalmazásával nemcsak a közvetlen környezetet, hanem a román–magyar határ mentén fekvő térség egészét ökológiai katasztrófával fenyegeti”.

Tőkés László bejelentette, hogy több EP-képviselő újabb megkereséssel fordul Sztravrosz Dimasz környezetvédelmi EU-biztoshoz a ciántechnológia betiltása érdekében.

Azt is kérik, hogy az Európai Unió küldjön vizsgálóbizottságot Romániába, „távlatilag pedig gondolkodjon a bányakitermelés megfelelő szabályozásáról”.

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap