label_szabadsag
1 USD 3.89  1 EUR 4.58  100 HUF 1.51
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Nagyszeben

Turistacsalogató honlap és DVD készült
Létrehozva: 2008. október 18. 06:11


A nagyszebeni Hazugok hídja a legenda szerint összeomlik, ha valaki rajta áll és hazugságokat beszél
A nagyszebeni Hazugok hídja a legenda szerint összeomlik, ha valaki rajta áll és hazugságokat beszél
Románia első kulturális fővárosának, Nagyszebennek nagy esélye van arra, hogy év végéig elérje azt a látogatottsági arányt, mint tavaly, ami egymillió látogatót jelent – Klaus Johannis polgármester szerint.


A részleges hivatalos adatok azt bizonyítják, hogy mostanáig Nagyszebenbe többen látogattak, mint tavaly. A statisztikai adatokat a városban töltött vendégéjszakák alapján állapították meg, nem pedig a turisták abszolút száma alapján – magyarázta a nagyszebeni elöljáró. A látogatók számának növekedésében nagy szerepe van az internetnek, ezért létesítették a www.turism.sibiu.ro honlapot, ahol a városba látogatók számos információhoz hozzáférhetnek. Az internetes fórumot turisztikai szempontból látványos európai városok honlapjainak részletes elemzését követően tervezték, hogy megfeleljen az aktuális elvárásoknak. A turisztikailag vonzó európai városok honlapjainak főbb jellegzetessége az elegancia és formai tisztaság, ami jellemző Nagyszeben honlapjára is. Az internetes fórum praktikus információkat, a látnivalók, szórakozási lehetőségek és Nagyszeben környéki látnivalók listáját tartalmazza, követ egy turista útvonalat, ezzel is megkönnyítve a városba látogatók helyzetét.

Ugyancsak ezen az eseményen mutattak be egy háromnyelvű, a várost népszerűsítő DVD-t Turisztikai potenciál Nagyszebenben címmel. A nemrég összeállított anyag információkkal szolgál hazai és nemzetközi felhasználónak egyaránt, így rendkívül hasznos azok számára, akik nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel. A DVD újdonsága, hogy háromnyelvű – angol, német és román – és tartalmaz egy interaktív térképet is, amelyen azonosítani lehet a látnivalókat, a szálláslehetőségeket és vendéglátóipari egységeket.

A művelődési és vallásügyi miniszter, Adrian Iorgulescu által országos kulturális szimbólumként becsült városnak egy felmérés szerint 2007-ben közel egymillió turistát sikerült vonzania.

Összességében a felmérés eredményei a látogatók számának növekedéséről tanúskodnak, 1997-ben 17 százalékos volt a látogatottsági arány, míg 2007-ben már 31 százalékosra növekedett. Az elkészített tanulmány alapján a polgármesteri hivatal szakemberei megpróbáltak az új turizmus fejlesztését megcélzó normákat gyakorlatba ültetni. Az egyik ilyen projekt a „City Break” elnevezésű, Romániában újdonságnak számító elképzelés, amely egy hosszú hétvégi kirándulást feltételez a látogató által kiválasztott városba. A szakemberek szerint Nagyszebenben sikere lesz egy ilyen jellegű programnak. A turizmus fejlesztése a látogatók megnövekedett számának köszönhető, valamint a szolgáltatások minősége javításának, beleértve a szálláshelyek számának növelését.

Májusban a polgármesteri hivatal keretén belül működő turisztikai szakosztály 107 engedélyezett szállodát tartott nyilván, 3500 szálláshelyet ajánlva a városba érkezőknek. A vendéglátóipari egységek terén is tapasztaltak pozitív változásokat: 106 egység 13 400 helyet biztosít a turistáknak.

Jövőre a városvezetés csak az Országos Brukenthal Múzeumba látogatók számát becsüli egymillióra, annak alapján, hogy idén elérték a félmilliós látogatószámot.

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap