label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Musai-Muszáj: Emil Boc még mindig nem válaszolt kérvényünkre

Létrehozva: 2016. április 29. 11:52

K. O.

Kolozsvár - a képmutatás fővárosa címmel küldött ma sajtóközleményt szerkesztőségünkbe a Musai-Muszáj akciócsoport. Közlik: Emil Boc kolozsvári polgármester több mint egy hónap elteltével sem válaszolt a civil aktivisták iktatott kérvényére. [Szóljon hozzá!]


„Mint ismeretes, Emil Boc polgármester március 15-i ünnepi beszédét bekiabálás zavarta meg: egy kolozsvári polgár a többnyelvű helységnévtáblákat kérte számon a polgármestertől. Boc a protestáló személynek a Biasini szálló előtt összegyűlt tömeg füle hallatára azt mondta, hogy bárhol és  bármikor hajlandó az egyeztetésre, soha nem fogja visszautasítani”.

Emlékeztetnek: a március 15-ei incidens után a Muszáj-Musai Mozgalom aktivistái találkozót kértek a város vezetőjétől, amelyen a többnyelvű helységnévtáblákról, a multi- és interkulturalizmusról és a többnyelvűség jelenlegi helyzetéről tárgyaltak volna az elöljáróval. A találkozót kezdeményező kérvényt március 23-án iktatták a kolozsvári városházán, a sajtóközlemény írásának mai időpontjáig nem érkezett válasz a megkeresésre. Hangsúlyozzák, hogy a hivatalok válaszadási kötelezettségéről a közigazgatási törvény rendelkezik.

Mint ismeretes, a Szabadság munkatársa nemrég személyesen érdeklődött a polgármesternél afelől, ígéretéhez híven mikor hajlandó fogadni az akciócsoport küldöttségét. Emil Boc irritáltan azt válaszolta, még nem jutott el hozzá a kérés, minden bizonnyal a városháza valamelyik osztályán elemzik annak tartalmát.

A Muszáj-Musai Mozgalom mai közleményükben nehezményezik, hogy Emil Boc nem tartotta be az ünneplő tömeg és a sajtó előtt tett ígéretét, hogy mindig nyitott lesz a párbeszédre a többnyelvűségről. „A polgármester nem csak ígéretét nem tartotta be, hanem a hatályos törvényeket sem. Nem először szembesülünk a polgármester szalonmultikulti hozzáállásával: félrevezető volt az is, amikor azt nyilatkozta, hogy nincs törvényes lehetőség a kétnyelvű helységnévtáblák kihelyezésére, miközben erről máig kormányhatározat van érvényben. Emil Boc-nak hála Kolozsvár lett a képmutatás fővárosa!” – olvasható a dokumentumban. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

Új hozzászólás

Kommentek küldése csak bejelentkezett felhasználók által lehetséges.

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap