label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Egeszsegugy

« Vissza a főoldalra


Április 20-án tiltakozó megmozdulást szerveznek az egészségügyi szakszervezetek

Létrehozva: 2016. április 14. 16:36


A Hippokratész, illetve a Promedica szakszervezet, illetve a romániai orvosi szakszervezetek kamarája, az Alfa Kartell szakszervezeti tömörüléssel közösen tiltakozó megmozdulásokat szervez április 20-22. időszakban a kormány épülete előtt, a Sanitas pedig május 9-13. között szervez hasonló akciókat több minisztérium előtt.


Az egészségügyi szakszervezetek több tiltakozó megmozdulást is beterveztek az elkövetkező időszakra. Menetrendjük értelmében a Hippokratész, illetve a Promedica szakszervezet, illetve a romániai orvosi szakszervezetek kamarája, az Alfa Kartell szakszervezeti tömörüléssel közösen tiltakozó megmozdulásokat szervez április 20-22. időszakban reggel 10.30 órától a kormány előtt – nyilatkozták a szervezetek képviselői.

Eközben a Sanitas által ma eljuttatott közleményben tudatta, hogy április 20-án 11 és 13 óra között megyei szervezeteik a prefektúrák épülete előtt tüntetnek majd.

Május 9-13. között pedig már az egészségügyi, a munkaügyi és a pénzügyminisztérium székháza előtt szerveznek tiltakozó megmozdulást.

„A tiltakozásokkal párhuzamosan zajló tárgyalásokon elért eredmények függvényében, júniusban egy nagyszabású tüntetést tervezünk szervezni Románia kormánya előtt” – közölte a Sanitas.

A szakszervezetiek illetékesei elmondták, főbb követeléseik között szerepel a bérezési egyenlőtlenségek és diszkrimináció megszüntetése. Kérik továbbá, hogy a szociális ellátásban a befagyasztott állásokra újfent lehessen alkalmazni, illetve, hogy a 2016-os év folyamán is részesüljenek 25 százalékos fizetésemelésben. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap