label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Szamitastechnika

« Vissza a főoldalra


Drónok zümmögésétől hangos a CeBIT (FOTÓKKAL)

A hannoveri számítástechnikai és távközlési világvásárt elárasztották a repülő kisgépek
Létrehozva: 2016. március 16. 14:24

KISS OLIVÉR

Külön mesterséggé válhat a drónkezelés (A szerző felvételei)
Külön mesterséggé válhat a drónkezelés (A szerző felvételei)
Kétségtelen, hogy a Németországban is még új hullámnak számító drónkezelés viszi a pálmát a Hannoverben hétfőn kezdődött és péntekig tartó számítástechnikai és távközlési világkiállításon, a CeBIT-en. [Szóljon hozzá!]


A CeBIT szervezőjének, a Deutsche Messe AG-nek a képviselője, Hartwig von Sass sajtótszóvivő egy mai sajtótájékoztatón a WebSzabadság kérdésére válaszolva elmondta: érezték, látták, hogy az országban egyre többen vásárolnak és használnak drónokat, ezért úgy döntöttek, külön csarnokban biztosítanak helyet az emberi vezérlésű kis repülő eszközök szerelmeseinek, valamint azoknak a cégeknek, amelyek a drónokat kereskedelmi célra használják. Ezt kiváló ötletnek találta Stephan Mayoungou, a berlini székhelyű Dronemasters társalapítója, aki hírportálunkkal közölte: több tucat versenyző jelentkezett a holnapi megmérettetésre, de képviseltetik magukat drónokat gyártó vállalatok, de olyan cégek is, amelyek karbantartják és szükség esetén pedig javítják a meghibásodott ember nélküli kis repülő gépeket.

Elsajátítják a drónkezelés sajátosságait

A CeBIT 16-os számú csarnokában a drónok specifikus zúgása fogad. Gyakorlatoznak a fiúk, készülnek a holnapi versenyre. Egyikükkel sikerült csak röviden beszélgetnem. Elmondta, hobbiból vásárolta meg a drónt, igyekszik viszont pénzt is keresni vele. Egyelőre nem volt alkalma „bevágódni” valamely céghez, de ilyen vonatkozásban igen derűlátó, mert hatalmas potenciált lát a drónok üzleti felhasználására.

Minden mennyiségben, nagyságban...

Mefigyelhetők a hihetelten sebességgel haladó drónok a hálóval körülvett akadálypályán. A drónkezelő fiatalok rendkívül ügyesek, szakértelemmel kezelik a kis gépeket.

A drónkezelőknek a CeBIT keretében tartott nemzetközi találkozóján előadást tartott az Amerikai Egyesült Államokból külön erre a találkozóra érkezett „drón ügyvéd”, Matthew J. Clark. Elmondta: Amerikában jelenleg próbálják kidolgozni a döntéshozókkal, a hobbi szinten drónozókkal és a repülő eszközöket kereskedelmi célra használó vállalatokkal a mindkét fél számára megfelelő és előnyös szabályokat.

Ha úgy állítod be, akkor követ...

– Az amerikai polgári légi közlekedési hatóság úgy ítélte meg, hogy valamennyi szövetségi államban összesen 200 ezer drón létezik. Utólag kiderült, mekkorát tévedtek: a szakosodott cégek adatai szerint tavaly 1,6 millió drónt adtak el, 2016 végéig újabb 1,9 millió értékesítésére számítanak, amely teljesen reális elvárás – mondta az ügyvéd.

Bár a felhasználók vásárlási hulláma és a sajtó fokozott figyelme is egyértelműen arra utal, hogy a drónok a jelen és a közeljövő technológiai csodájának a beteljesülése, még az ipari és sok más szempontból fejlett Németországban is vannak olyanok, akiknek még az alapvető számítástechnikai rálátásuk sincs a dolgokra. Elvégre nem vagyunk egyformák, nem érdekelhet mindenki ugyanaz, de eme sorok íróját mégis meglepte házigazdájának a megjegyzése. - Drónok?! Micsoda? Egyesek még ott taratnak, mint a szokszédom, aki azt hiszi, hétvégén lekapcsolják az intertenet. Édesapámmal egyidős, hatvan fölötti a bácsi. Apumnak sikerült felzárkóznia, de a szomszéd teljesen vicces ilyen szempontból – mondta Matthias. (4)

Nem egyszerű elsajátítani a tudást

 


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

Új hozzászólás

Kommentek küldése csak bejelentkezett felhasználók által lehetséges.

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap