label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


A kolozsvári reptér több alkalmazottját is kihallgatta a közlekedési minisztérium vizsgálóbizottsága

Létrehozva: 2016. január 08. 16:10


A kolozsvári repülőtér több alkalmazottját is kihallgatta a közlekedési minisztérium vizsgálóbizottsága, amelyik azt kutatja, hogy milyen körülmények között sodródott ki tegnap a Blue Air gépe a kifutópályáról. Tárgyalnak az incidensről a ROMATSA és a légitársaság képviselőivel is. [Szóljon hozzá!]


David Ciceo, a kincses városban működő légikikötő igazgatója pénteken elmondta: megkezdődtek a kihallgatások a kifutópályáról kisodródott Blue Air repülő ügyében.

„A közlekedésügyi minisztérium bizottsága elkezdte a kihallgatásokat, és vizsgálja a légiforgalom-irányító szolgálat (ROMATSA), a reptér, a Blue Air légitársaság adatait. Ez a vizsgálat meg fogja állapítani, hogy mi vezetett ehhez a balesethez, és ki vonható ezért felelősségre. A repülőteret működtető személyzet egy részét kihallgatták, tárgyaltak a Blue Air, a ROMATSA illetékeseivel, meg fognak vizsgálni minden adatot. Eljárást indított a kolozsvári ügyészség is, egy ügyész kiszállt a helyszínre, ez egy szokásos eljárás. A kifutópályáról kisodródott repülő gond nélkül felszállt 21 órakor Bukarest irányába. A Blue Air által végzett műszaki ellenőrzések során kiderült, hogy a gép nem sérült meg, nincsenek gondok” – ecsetelte Ciceo.

Arra a kérdésre, hogyan kommentálja a fapados légitársaság kérését, hogy kérjen bocsánatot, Ciceo azt mondta, nem kíván nyilatkozni, mivel a nyomozás folyamatban van.

„Az üzemanyag ügyét nem kívánom kommentálni, van a nyomozás folyamatban, létezik a pilóta és a torony közötti párbeszéd, a torony és a repülőtér személyzete közötti beszélgetés felvétele, vannak videofelvételek, nagyon sok adat áll rendelkezésre. A repülőtér kijelentései dokumentumokon alapulnak” – szögezte le.

A reptér jég- és hóeltakarításáról szóló versenytárgyalás kapcsán David Ciceo azt mondta, hogy pénteken benyújtották az ajánlatokat, ám a légikikötőnek kellő mennyiségű jég- és hóeltakarító folyadék áll a rendelkezésére.

„A kifutópálya teljes területén szórtak szét jég- és hóeltakarító anyagot, tehát a leszállási és felszállási körülmények jók voltak, nem volt jég. Csütörtök reggel hét repülőgép szállt fel a Blue Air járata előtt, és nem voltak gondok. Megvannak a szükséges erőforrásaink, készen állunk a hótalanításra, a tavaly óta megvan a szükséges mennyiségű folyadékunk, és megfelelően kezelték a kifutópályát. Mindössze három milliméteres hóréteg volt a pályán” – magyarázta a reptér igazgatója. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

Új hozzászólás

Kommentek küldése csak bejelentkezett felhasználók által lehetséges.

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap