label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Hosszú sor kígyózik a városháza iktatója előtt: parkolóhelyet kérnek

Létrehozva: 2016. január 04. 11:52

K. O.

Volt, aki hajnali 3 óra 30 perckor állt be a sorba... (Rohonyi D. Iván felvétele)
Volt, aki hajnali 3 óra 30 perckor állt be a sorba... (Rohonyi D. Iván felvétele)
A Mediafax jelentése szerint több száz személy áll sorban a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal iktatójánál. A hírügynökség jelentése szerint a polgárok elsőként kívánnak kérvényt benyújtani parkolóhely megszerzésére. Az értesülés szerint egy személy hajnali 3 óra 30 perckor már beállt a sorba, bár a fülkék csak 8 óra 30 perckor nyitnak.


A sorban állók biztosak akartak lenni abban, hogy elsőként nyújtják be a kérvényt a parkolóhelyre, a sorrendet ugyanis minden évben a dokumentum leadásának dátuma alapján állapítják meg. A kérvény régiségének nincs jelentősége, a polgároknak minden év elején le kell tenniük a papírt.

Az egyik polgár annyira megunta már, hogy csak hébe-hóba talál megfelelő parkolóhelyet, hogy időben beállt a sorba: bár az iktató fülkéi csak fél kilenckor nyitottak, Ovidiu biztos akart lenni a dolgában, s már 3 óra 30 perckor beállt a sorba.

- Elsőnek érkeztem ide annak érdekében, hogy sikerüljön parkolóhelyet szereznem. A Monostor negyedben lakom, és nincs hol hagynom a személygépkocsimat. Természetesen vastag ruhákat vettem magamra, kint ugyanis mínusz 13 Celsius fokot mutatott a hőmérő. Remélem, nem kell orvoshoz mennem, miután itt végeztem – nyilatkozta a férfi a hírügynökségnek.

A Mediafax tudósítója szerint az Ovidiu után levő személyek hajnali 5 óra tájt álltak be a sorba.

- Tavaly reggel 9 óra tájt a városháza internetes portálját vettem igénybe, így küldtem be a kérvényt, s parkolóhely nélkül maradtam, ugyanis mások sorban álltak az iktatónál, s ők kaptak helyettem. Ezúttal áldozatot vállaltam, mert nem akartam ismét parkolóhely nélkül maradni – nyilatkozta egy másik sorban álló személy. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap