label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Rendhagyó filmművészeti ötleteknek alapított díjat az Eurimages

Létrehozva: 2015. december 15. 16:27


Rendhagyó filmes ötletek megvalósítására hozott létre 50 ezer euró összdíjazású filmes díjat az Eurimages, az Európa Tanács filmtámogatási alapja négy európai filmfesztivállal közösen – tájékoztatott nyilatkozatában az Eurimages kedden.


Az Eurimages mellett a Karlovy Vary-i, a haugesundi, a tesszaloniki és a francia Arc-i nemzetközi filmfesztiválokkal közösen alapított úgynevezett Lab Project, azaz „kísérleti projekt” a nem hagyományos filmes ötleteket kívánja támogatni a megvalósulási szakaszban. Az 50 ezer eurós projekttámogatási díj hároméves próbaideje 2016 elején indul.

A nyilatkozat szerint a díjat fesztiválonként egy projekt kaphatja meg, melyről nemzetközi zsűri dönt majd. A zsűriben egy filmes szakember, egy művészeti kurátor és az Eurimages képviselője foglal majd helyet.

Az Eurimages tájékoztatása szerint a filmeseknek lehetőségük lesz a hagyományostól eltérő filmes ötletek utómunkálatainak befejezésére, legyen szó dramaturgiai vagy gyártási szempontokról.

A projekteket a már forgatott anyag alapján választja ki az adott fesztivál és mutatja be a Work in progress, azaz a megvalósulás szakaszban lévő filmek szekciójában.

A Lab Project-díjjal a különböző filmművészeti kifejezéseket kívánja díjazni az Európa Tanács filmtámogatási alapja és aktív részese lenni az európai mozi megújulásának – közölte nyilatkozatában az Eurimages. (2)


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap