label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Többnyelvű tábla-ügy: október 26. sorsdöntő lehet

Létrehozva: 2015. október 19. 16:03


A Minority Rights kolozsvári jogvédő egyesület által indított per első törvényszéki tárgyalására október 26-án kerül sor, várhatóan 12 órától – olvasható a Musai-Muszáj aktivista csoport mai sajtóközleményében. [Szóljon hozzá!]


A dokumentum szerint a mozgalom és a kolozsvári lakosok összesen 403 felperesi csatlakozást iktattak a bíróságon. A mozgalom múlt héten iktatatta a kolozsvári törvényszéken azt a 397 felperesi csatlakozást, amelyet saját maga gyűjtött össze.  További hat csatlakozási kérvényt pedig személyesen iktattak kolozsvári lakosok.

„A per minden kolozsvári számára döntő fontosságú, ezért a mozgalom arra bíztat minden csatlakozott felperest, érdeklődőt és a média képviselőit, hogy október 26-án, hétfőn személyesen is vegyenek részt a törvényszéki tárgyaláson. Ugyanakkor arra kérünk mindenkit, hogy a tárgyaláson való részvételi szándékát a „Judgment day - Cluj-Napoca / Kolozsvár / Klausenburg” facebook esemény oldalán is jelezze:

https://www.facebook.com/events/151709101845161/. A felperesek teljes listája nemsokára elérhetővé válik a portal.just.ro oldalon.

(http://portal.just.ro/117/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11700000000104379&id_inst=117)” – olvasható a közleményben.

A Musai-Muszáj kezdeményező csoport, a mozgalom 10 ezer támogatójával (https://www.facebook.com/musaimuszaj) egységben, bizakodva várja a per eredményét, ugyanis mind a román törvények, mind a méltányosság általános érvényű elve a többnyelvű táblák kihelyezése mellett szól! – írják a mozgalom tagjai. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

Új hozzászólás

Kommentek küldése csak bejelentkezett felhasználók által lehetséges.

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap