label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Gazdasag

« Vissza a főoldalra


Nőtt vagy csökkent az ipari termelés?

Létrehozva: 2015. október 12. 15:31


Az év első nyolc hónapjában 2,9 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi hasonló időszakhoz képest - közölte ma az országos statisztikai intézet.


A naptári hatással és munkanapokkal kiigazított érték szerint a bővülés 3,2 százalék volt. A feldolgozóipar teljesítménye 3,5 százalékkal javult, a villamos-, hőenergia és gáz termelésé, szolgáltatásé pedig 1,9 százalékkal.

Augusztusban a havi ipari termelés 18,4 százalékkal csökkent júliushoz képest, ugyanakkor a tavalyi nyolcadik hónaphoz mérten 6 százalékkal nőtt.

A statisztikai intézet a múlt héten közölte, hogy az új ipari megrendelések az első nyolc hónapban 3,8 százalékkal nőttek a tavalyi hasonló időszakhoz viszonyítva.

Ma tették közzé az építőipar teljesítményére vonatkozó statisztikai adatokat is. Az ágazatban a munkálatok volumene 11,1 százalékkal nőtt az első nyolc hónapban a tavalyi hasonló időszakhoz mérten.

A generáljavítások volumene nőtt a legnagyobb mértékben, 16,3 százalékkal, a karbantartási munkálatoké 13,8 százalékkal, az új építményeknél végzett munkálatok volumene 9 százalékkal bővült.

A kormány és a Nemzetközi Valutaalap egyaránt 3,4 százalékos gazdasági növekedésre számít az idén, miután az első fél évben 3,8 százalékkal bővült a hazai bruttó hazai termék. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap