label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Szamitastechnika

« Vissza a főoldalra


A hazai online fizetések 30%-a okostelefonnal történik

Létrehozva: 2015. szeptember 23. 17:37


A romániai fogyasztók által lebonyolított online fizetések mintegy 30 százaléka okostelefonról vagy táblagépről történik – ez az arány 2014 szeptemberében még 20 csak százalék volt.


A legtöbb kifizetés Android operáció rendszert használó táblagépről vagy okostelefonról történik, és legnagyobb részt Bukarest lakosai bonyolítják le – derül ki a NETOPIA mobilPay adataiból.

A mobil eszközről lebonyolított kifizetések közül az idei év első nyolc hónapjában minden ötödik táblagépről történt, a többi pedig okostelefonról.

„A mobilitás egy nyilvánvalóbb szükséglet a romániai városi lakosság számára. Azt tapasztaljuk, hogy hónapról hónapra mind többen választják a telefonos fizetést. Gyors, egyszerű, és minden a kiválasztott időben és ütemben történik. Ha néhány éve a mobil még a jövőt jelentette, ha már kezd a jelen lenni. És a számok mutatják meg ezt a leginkább. Hűséges, rendszeresen visszatérő ügyfél a telefonos kifizetéseket bonyolítók 40 százaléka” – nyilatkozta Antonio Eram, a NETOPIA mobilPay alapítója és vezérigazgatója.

A romániai mobil kifizetések több mint 50 százalékát a bukarestiek bonyolítják le. Gyakran használják ezt a fizetési módszert még Kolozsváron és Temesváron – 5-5 százalékra tehető az arány. A mobilos fizetések átlagértéke 150 lej.

Az eszközök tekintetében 60 százalékot az Android operációs rendszert használók teszik ki, az iOS következik 35 százalékkal, utolsó helyen pedig 5-5 százalékkal a Windows Phone-t, a Blackberryt és a Firefox OS-t találjuk.

A többség, mintegy 70 százalék egyébként a tranzakciók lebonyolításakor vezeték nélküli internetcsatlakozást választ. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap