label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Új tevékenységgel jelentkezik a Korzo Egyesület: múzeumpedagógiai foglalkozás diákoknak

Létrehozva: 2015. szeptember 21. 16:59


Az egyesület célja az élményben gazdag tanulás megismertetése (a fotó illusztráció)
Az egyesület célja az élményben gazdag tanulás megismertetése (a fotó illusztráció)
A kolozsvári Minerva Házban ma tartott sajtótájékoztatón a Korzo Egyesület képviselői beszámoltak legújabb, októbertől induló programjukról. Gál Zsófia és Veress Boglárka művészettörténészek elmondták, a Korzo Egyesület régi, hiánypótló célkitűzése múzeumpedagógiai foglalkozások szervezése Kolozsváron, és ezt most sikerül megvalósítaniuk:


a Liliom a vásznon című program idén szeptember 28. és november 15. közötti időszakban zajlik, III-VII. osztályos gyerekeknek szól, és a Kolozsvári Művészeti Múzeum állandó kiállításába, a Nemzeti Galéria termeibe kalauzolja a résztvevőket. A gyerekek tárlatvezetésen vehetnek részt, amely ellenben interaktív tevékenység lesz, ugyanis a helyszínen kitöltendő munkafüzetet kapnak a kisdiákok, majd a tárlatvezetést követően óriás-társasjátékkal teszik élményszerűvé az elhangzottak megértését, elmélyítését. Az 1 órás foglalkozásra (40 perc tárlatvezetés és 20 perc társasjáték) hétközben legtöbb 30-35 gyereket várnak – szervezett iskolai csoportokat -, hétvégén pedig családokat. A múzeumpedagógiai programra az egyesület honlapján www.korzo.org.ro lehet jelentkezni, vagy személyes egyeztetéssel is, egy foglalkozás ára gyerekeknek 6 lej (2 lej a múzeumi belépő, 4 lej a foglalkozás, a kísérő felnőtteknek múzeumi belépőt kell váltani). Az első ilyen foglalkozást október 3-án 11 órától szervezik meg.

Egy újabb, szintén most ősztől induló programjuk a Lépésben: a falon innen, amely szervezett városismereti séta iskolásoknak. Ez főként V-VIII. osztályosoknak szól, és amint a program címe is sejteti, a várfalon belülre, a város központi tereire és műemlékeire összpontosít, hogy a diákok jobban elsajátíthassák az iskolában már tanultakat történelemből, magyarságtörténetből vagy irodalomból. Ezek a séták is interaktívak lesznek, az egyesület arra törekszik, hogy diákok és vezetők között párbeszéd alakuljon ki, többek között munkafüzetet is kiosztanak, amelyben kreatív feladatok, kérdések lesznek, amelyek majd kapcsolódnak az elhangzottakhoz, és egy részét séta közben, más részét az osztályban fogják majd kitölteni, megoldani. Ezek a séták főként iskolai osztályoknak szólnak, de külön is lehet rá jelentkezni, a minimális létszám 8 fő, egy jegy ára 8 lej. Ezen kívül a nagyobb osztályosoknak (XI és XII) ajánlják tematikus sétájukat A forradalom színterei. Kolozsvári jelenetek 1989-ből címmel.   

Acélabroncs, bricsesznadrág: a mulató város ükapáink korában című tematikus városnéző sétát is szerveznek most, szeptember 26-án, amelyen a részvétel ingyenes. (További részletek a programról a holnapi Szabadságban.)  

Ú. I. 


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap