label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Gazdasag

« Vissza a főoldalra


Véget érhet a csődeljárás a Fornetti Romániánál

Létrehozva: 2015. június 15. 16:52


A Fornetti Románia rendezte minden tartozását, így javasolni fogja a csődvédelem megszüntetését - jelentette be ma a cég.


A vállalat közleménye szerint a következő nyolc hétben javasolják a csődvédelem alóli kilépést. Az ezt követően várható bírósági ítélet után a vállalat folytatja tevékenységét. A Fornetti Románia szerint az idei év kedvező irányt vetít előre, hiszen arra számítanak, hogy 15 százalékkal nő eladásuk.

Az év első hónapjainak eredményei alapján azt várják, hogy a cég el tudja érni az év elején prognosztizált növekedést. A Fornetti Románia januárban közölte, hogy tavaly először volt nyereséges 2011 óta, a csődvédelmi eljárás kezdetétől.

A tavalyi nyereség becsült értéke 500 ezer euró, az eladások értéke pedig meghaladta a 100 millió lejt. A vállalat tavaly 7 százalékkal, 6700 tonnára növelte eladásait.

A romániai vállalat tulajdonosa, a magyarországi Fornetti Holding Kft. 2011 decemberében jelentette be, hogy a temesvári székhelyű cég csődvédelmi eljárást kezdeményezett az instabil gazdasági környezet, a román belső piac tartós csökkenése és a gazdasági válság hatásai miatt. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap