label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Mozaik

« Vissza a főoldalra


Hótakaró borítja Jeruzsálemet és Izrael jelentős részét

Létrehozva: 2015. február 20. 11:18


Lezárták a Jeruzsálembe vezető utakat a szokatlan időjárás miatt, huszonöt centiméter vastag hó takarja a várost és Izrael magasabban fekvő részeit – jelentette ma az izraeli közszolgálati rádió.


Leállt a város közlekedése, mert egyrészt a járműveken nincsenek téli gumik és hóláncok, másrészt csak a legfőbb, kórházakhoz és a jeruzsálemi vasútállomáshoz vezető főutakat tisztítják meg a rendelkezésre álló hóekékkel. A város még nincs teljesen a hó fogságában, mert a tengerparti területek felé közlekedő kelet-nyugati vasútjárattal ki lehet jutni Jeruzsálemből.

Elmarad az oktatás a hó borította településeken pénteken, mert a gyerekek és a tanárok nem tudnak eljutni az iskolákba a járhatatlan utakon. A mentőszolgálat arról számolt be, hogy egy frissen házasodott párt mentővel szállítottak otthonukba az esküvő után csütörtök éjszaka, mivel a behavazott utakon senki nem vállalta a fuvart.

A hóesés nem csak Jeruzsálemben okoz fennakadásokat, Izrael északi, hegyesebb részein teljesen leállt az élet, miután gyakorlatilag megszűnt a közlekedés. A meteorológusok fokozatos felmelegedést jósolnak a következő napokra, ezért vasárnapra várhatóan elolvad az Izraelben szokatlan hótakaró. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap