label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

2008. január 29.
Radiesztézia mint tudomány
Az ember érzékszerveken kívüli észlelésre vonatkozó veleszületett képessége (ide tartozik az intuíció és a radiesztéziai észlelés képessége is) fejleszthető meditációval, melyben a mentális tevékenység elcsendesedik.


Oroszországban például a radiesztézia az elfogadott, akadémikus tudományok egyike és a tudományos kutatások tárgya is. Az Orosz Tudományos Akadémia kijelentette, hogy a radiesztézia pálcája (lengyel bot) a legegyszerűbb fizikai mérőműszer, amivel elektro-fizikai méréseket lehet végezni. Megállapították, hogy a mágneses tér adott helyen mutatkozó változása szoros korrelációt mutat a radiesztéta pálcájának mozgásával. Úgy tűnik, hogy az agy közvetlenül észleli ezeket a változásokat. Állatkísérletekre hivatkozva rámutatott, hogy a tobozmirigy és az agyalapi mirigy a vertikális, míg az agykéreg a horizontális polarizációjú mágnesességre reagál érzékenyen. Ugyanilyen igazolásokat talált a madarak és a lazacok vándorlásának vizsgálatakor is.

A radiesztézia állításainak igazolására, a tudomány emberei közül, Dr. Habalikon kívül is végeztek természetesen vizsgálatokat arra vonatkozóan, hogy az emberi szervezet milyen válaszreakciókat produkál az ingerhatásokra. Az EEG és EKG vizsgálatok eredményei egyértelműen bebizonyították, hogy a negatív radiesztéziai térben, földsugárzás ingersávjai által érintett területen tartózkodó személyeknél egyértelmű fiziológiai elváltozások mérhetők a kontrollcsoporthoz képest pl. az izomtónus megváltozik, a pulzus gyorsul, a vérnyomás megemelkedik stb. A kísérleti személyek ideg-izom rendszere akkor is reagált, ha a személy nem tudta, hogy ingersávban van. Ezután nem nehéz belátni azt, hogy a pálca, az inga stb. miért mozog a radiesztéta kezében. (A szellemi radiesztézia esetében, az összefüggések meglátása kifinomultabb spiritualitást igényel, mivel a sugárzás érzékelése igen nagy távolságokból történik.)

Több ezer személyen végzett (publikált) vizsgálat, több százezer mérési eredménye igazolja tehát, hogy radiesztézia által kerülendőnek ítélt terekben a földsugárzás ingersávjaiban (rövid ideig!) tartózkodó személyek esetében a kontroll csoportokhoz képest orvosi műszerekkel mérhető változások történnek a szívérrendszerben, a hormonháztartásban, az anyagcsere, az idegélettani folyamatokban, melyeket pszichológiai változások is kísérhetnek.

Földsugárzások és a stressz
Modern világunk jól képzett, pragmatikus gondolkodású emberének nehéz lehet megérteni, hogy a föld mélyéből származó természetes sugárzások károsíthatják az egészséget. Természetes sugárzások a földkérgen keresztül állandóan érik a felszínt. Amikor ezek a sugárzások földalatti vízerekkel, áramlásokkal, bizonyos ásványkoncentrációkkal, törésvonalakkal, érctelérekkel, vetődésekkel találkoznak gyakran igen mélyen a felszín alatt, természetes hullámhosszuk megváltozik, torzul és veszélyessé válik az élő szervezetre nézve. A lassan áramló vizek esetében, melyek általában 15– 100 méter mélyen találhatók a felszín alatt, a súrlódás következtében a folyásiránnyal ellentétes vektorú elektromágneses mező is keletkezik, ami aztán feszültséget kelt a természete folyásirányban. A felszíni vizeknél ilyen hatás általában nincs. Ezeket az ártalmas sugárzásokat hívják „fekete áramlásoknak”, „ráksugárzásnak”, „negatív mező sugárzásnak” is. A modern radiesztézia gyűjtőnéven geopatikus stresszről beszél esetükben – de ide sorolandók az összes – így a térhálós szerkezetű – földsugárzás típusok is. A kínaiak már 4000 évvel ezelőtt elkerülték építkezéseiknél a negatív radiesztéziai tereket, földsugárzásokat. Az ősi civilizációk egyike sem épített emberi otthonokat ilyen helyeken.

Az immunrendszer legyengül
Milyen betegségek veszélyeztethetik az egészségét azáltal, hogy erős földsugárzás zónájában van a fekhelye? Von Pohl, Kathe Bachler, Ole Hovmand, Rolf Gordon és más kutatók, orvosok szoros összefüggést találtak számos betegség kialakulása és a negatív radiesztéziai terekben eltöltött idő között. Általában elmondható, hogy az ártalmas földsugárzások nem önmagukban betegítik meg a szervezetet. Alapvetően az immunrendszert, természetes védekező mechanizmusainkat gyengítik és terhelik meg, amelyeknek hiányában a betegségek megjelennek. Tagadhatatlan azonban, hogy van komoly lokális hatása is, miszerint a legtöbb esetben azok a szervek betegszenek meg, amelyek ki vannak téve a földsugárzás hatásainak.

Megoldások keresése
Az ágy helyének megváltoztatása bizonyos esetekben gyors és tökéletes eredményt hoz feltéve, hogy a földsugárzás viszonylag rövid ideig hatott az adott szervezetre. A felépülés hosszabb ideig is eltart, ha a negatív radiesztéziai térben eltöltött idő meghaladja a 2 évet. Hangsúlyozni kell, hogy az ágy áthelyezése nem jelent önmagban megoldást olyan esetekben, amikor a földsugárzásnak hosszabb ideig volt kitéve a személy.

Forrás: fengshuiradiesztezia.huAz Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:542
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 494
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap