label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Incidensek a Románia és Besszarábia újraegyesülését követelő bukaresti tüntetésen

Több mint kétezren vesznek részt Bukarestben a Románia és Besszarábia egyesülését követő tüntetésen, a délután folyamán incidensekre is sor került – tájékoztat a Mediafax. Az Unionista Platform nevű civil szervezet által meghirdetett demonstráció célja: elérni, hogy a román kormány programjában vállalja fel az újraegyesülés eszméjét.  

„Mi nem vagyunk pártok, politikai alakulatok képviselő, hanem szabad emberek, azért jöttünk ma ide az ország minden szegletéből, hogy támogassuk besszarábiai testvéreinket, akiknek követelését a román politikai osztály közömbösséggel fogadja. Ennek itt és most véget kell vetnünk, addig nem távozunk, amíg Dacian Ciolos miniszterelnök és valamennyi romániai pártvezető nem jelez vissza, hogy megértette üzenetünket”, hangoztatták a szervezők.

A rend fenntartására kivezényelt csendőrök és tüntetők közötti incidensre akkor került sor, amikor a demonstrálók közül többen megpróbáltak a Victoria sugárutat lezáró kordonon áttörni. A menetet szervezőknek nem volt engedélyük ezen az úton is végigvezetni a felvonulókat, a csendőrök közbelépésének következtében a tüntetők azon a szakaszon folytatták útjukat, amelyre engedélyük szólt. A csendőrség öt személyt szállított el kihallgatásra. (9)


1956 - Rákóczi Szövetség: több mint 6500 diák ünnepelhet a Kárpát-medence különböző helyszínein

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjának köszönhetően 128 középiskola több mint 6500 diákja ünnepelheti az 1956-os forradalom évfordulóját különböző Kárpát-medencei helyszíneken.

A szövetség ötödik alkalommal hirdette meg 2016 őszén, Kárpát-medencei középiskolák számára az október 23-i diákutaztatási programot - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, a program célja, hogy a Kárpát-medence magyar középiskolásai ellátogassanak legalább egy határ átlépésével egy másik magyar középiskolához, és ott emlékezzenek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire. A program kiemelt célja az is, hogy a látogatás során minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.

A programot pályázati formában hirdette meg a Rákóczi Szövetség, arra bármely Kárpát-medencei középiskola jelentkezhetett. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, ehhez a szervezet utazási támogatást biztosít a sikerrel pályázóknak. (9)


FOTÓRIPORT – Kolozsváron ünnepelte 25. születésnapját a Romániai Máltai Szeretetszolgálat

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte ma a Romániai Máltai Szeretetszolgálat: a rendezvényen a szervezet önkéntesei mellett jelen voltak azoknak a külföldi Máltai-szervezeteknek a képviselői is – Németországból, Ausztriából és Magyarországról –, akik végigkísérték és támogatták a 25 év tevékenységét, valamint a Szuverén Máltai Lovagrend képviselői.

A rendezvény ünnepi szentmisével kezdődött Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Főegyházmegye érsekének celebrálásával a Szent Mihály-templomban.

Fotóriportunk ide kattintva tekinthető meg. (13)


Fegyveres férfiak rohantak le egy bevásárlóközpontot

Lövések dördültek egy belga bevásárlóközpontban, ahová Kalasnyikovval felfegyverkezett férfiak törtek be.

Három maszkos, felfegyverkezett férfi szállt meg egy bevásárlóközpontot Belgiumban, Chatelineau-ban. A rémült vásárlókat evakuálták.

A rendőrfőnök, Eric De Brabander azt mondta, két robbanást hallottak a benn lévő vásárlók. Nem sérült meg senki.

A három férfi a lövöldözés után elmenekült. A polgármester szerint rablás volt, nem kötötték terrorista szervezetekhez a támadást - írta a Daily Mail. (faktor.hu)

(9) 


Migrációkutató Intézet: sok bevándorlónak kulturális sokk az európai társadalom

Sántha Hanga, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint sok bevándorló számára kulturális sokk az európai társadalom, amely nagyban különbözik az ő hagyományosabb, család- és közösség-központúbb társadalmaiktól.

A szakértő az M1 aktuális csatorna szombati műsorfolyamában azt mondta, ezt a különbséget sokan kulturális sokként élik meg, nem tudnak azonosulni egy merőben más társadalommal, és ez is nehezítheti az integrációjukat. Gyakran fogalmuk sincs, hogy hova akarnak menni, ugyanakkor elsősorban a szírek között jól kiépített belső információs rendszerek is vannak.
 

Sántha Hanga beszélt arról is, hogy egyre nő a türelmetlenség a többségi, befogadó társadalomban és a menedékkérőkben is, mert létbizonytalanságban vannak, frusztráltak, nem tudják mi lesz a kérelmükkel. Hozzátette: az új német törvények ezen próbálnak változtatni. (9)

 


Nem kívánja korlátozni a Facebook Donald Trump bejegyzéseit

A Facebook a belső viták ellenére sem kívánja korlátozni, vagy felülvizsgálni Donald Trump republikánus elnökjelölt (képünkön) bejegyzéseit - írta a pénteken a The Wall Street Journal című napilap.

A világ legnagyobb közösségi oldala, a Facebook belső vitái Donald Trump bejegyzései miatt robbantak ki, de a Facebook elnök-vezérigazgatója, Mark Zuckerberg a munkatársak tiltakozásai ellenére is kitart amellett, hogy nem kívánja sem korlátozni, sem cenzúrázni a republikánus elnökjelölt bejegyzéseit, még akkor sem, ha azok egyes társadalmi csoportokat sérthetnek.
 

A The Wall Street Journal emlékeztet arra, hogy a Facebook szigorú szabályok szerint működik, s a kisebbségi csoportokat, etnikumot, vallási hitet sértő megjegyzéseket szigorúan törli, jóllehet nem is érvényesek rá az amerikai elektronikus, nyomtatott és internetes médiumok működését szabályozó Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) előírásai. Ám Donald Trump republikánus elnökjelölt egyes bejegyzéseit - például azokat, amelyek muszlimok amerikai beutazásának átmeneti betiltásáról szólnak - nem törlik, mint ahogyan azokat a bejegyzéseit sem, amelyeket egyesek gyűlöletbeszédnek minősítenek. Emiatt a Facebook sok belső munkatársa tiltakozását fejezte ki a vezetésnek, ám Zuckerberg - a lap információi szerint - már tavaly decemberben, az elnökválasztási folyamat kezdetekor az egyik belső értekezleten leszögezte: helytelen lenne az elnökjelöltségért küzdő bármelyik politikust cenzúrázni. A bejegyzéseket ellenőrző, moderáló alkalmazottak közül sokan felmondással fenyegetőztek. (9)

 


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 333
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap