label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Az MPP elnöke és Kovászna megyei elnöke kerül befutóhelyre az RMDSZ jelöltlistáján

Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke és Kulcsár Terza József, a párt Kovászna megyei szervezetének az elnöke szerepel majd befutónak számító helyen az RMDSZ jelöltlistáin az év végén tartandó parlamenti választásokon - döntötte el ma a párt bővített elnöksége Makfalván.

Amint Biró Zsolt pártelnök elmondta, a párt országos elnökségének bővített ülésén rangsorolták a jelölteket, és elfogadták annak az együttműködési megállapodásnak az előre egyeztetett szövegét, amelyet a párt az RMDSZ-szel köt meg a jövő hét folyamán.

Biró Zsolt elmondta, a választójogi törvény nem teszi lehetővé, hogy koalíciós szerződést kössenek, hiszen koalíció esetén a választási küszöb olyan mértékben megemelkedne, hogy azt a magyar pártok koalíciója nem tudná átlépni. Ezért az MPP jelöltjei az RMDSZ jelöltlistáján mérettetnek meg a választásokon. Hozzátette: erre az teremt lehetőséget, hogy az RMDSZ érdekvédelmi szervezetként, az MPP pedig pártként van bejegyezve. Így az MPP tagjai anélkül lehetnek az RMDSZ-nek is a tagjai, hogy le kellene mondaniuk a párttagságukról.

Biró Zsolt azt is elmondta, hogy az RMDSZ jelöltlistáján parlamenti mandátumot szerző polgári párti politikusok az RMDSZ frakciójában fognak tevékenykedni. (4)


Diaconu: azok az emberek, akik Pontával dolgoztak, hívják a munkatársaikat, dolgozzanak újra neki

Bogdan Diaconu képviselő, az Egyesült Románia Párt (PRU) elnöke ma, válaszolva a szociáldemokraták (PSD) vádaskodására, úgy nyilatkozott, azok az emberek, akik korábban Victor Pontával dolgoztak, csatlakoztak a PRU-hoz, s hívják korábbi munkatársaikat, dolgozzanak újra neki.

„Nagyon sok ember, aki dolgozott Victor Ponta kampányában, és akik támogatják Victor Pontát, éppen azért csatlakoztak a PRU-projekthez, mivel mi Victor Pontát javasoljuk miniszterelnöknek. Ezek az emberek sok telefonszámot tudnak, és hívják azokat a munkatársaikat, akikkel együtt dolgoztak a kampányban, hogy újra Victor Pontának dolgozzanak” – jelentette ki Bogdan Diaconu arra a kérdésre, hogy a Victor Pontát a 2014-es államfőválasztások előtt támogatók adatbázisát használják-e.

Diaconu azt mondja, a PRU tevékenysége nem mond ellent a hatályos törvényeknek. (4)


Lekerült a sepsiszentgyörgyi városháza tornyáról az egy napra kitűzött román zászló

Lekerült a sepsiszentgyörgyi városháza tornyáról az egy napra kitűzött román zászló - jelentetette ma az Agerpres hírügynökség.

Ioachim Grigorescu, a tartalékos katonatisztek Kovászna megyei szervezetének az elnöke a hírügynökségnek nyilatkozva gyalázatosnak nevezte a zászló levételét. Az ezredes csütörtökön azt ígérte, hogy az egyesület tagjai őrt állnak azért, hogy megakadályozzák a zászló levételét.

"Nem érdemes folytatni a tárgyalásokat velük (a város vezetésével). Másként fogunk eljárni, kérjük a törvény módosítását, hogy a román trikolór kikerüljön valamennyi polgármesteri hivatal tornyára" - jelentette ki a tartalékos ezredes.

A csütörtöki évfordulós ünnepségen Sebastian Cucu prefektus nyilvánosan felszólította a város elöljáróit, hogy ne távolítsák el a zászlót az épület tornyáról. (4)


Kihallgatja a DNA Petre Tobát, miután az államfő jóváhagyta a bűnvádi eljárás elindítását

Ma reggel az Országos Korrupcióellene Ügyosztály (DNA) székházához érkezett kihallgatásra Petre Tobă volt belügyminiszter, miután tegnap Klaus Johannis államfő jóváhagyta a bűnvádi eljárás megkezdését.

Tobát bűnpártolással gyanúsítják a belügyminisztérium belső hírszerzésével (DIPI) kapcsolatos korrupciós ügyben.

„Benyújtottam lemondásomat a belügyminisztériumi tisztségből, hogy ne keverjem bele a tárcát egy nyilvános botrányba. Ártatlannak vallom magam, és itt vagyok, hogy ezt érvekkel támasszam alá. Meggyőződésem, hogy be tudom bizonyítani ártatlanságomat” – nyilatkozta Tobă a kihallgatás előtt.

Az ügyészek most a tudomására hozzák, hogy mivel gyanúsítják. (4)


Öngyilkos lett a Kolozs megyei AJVPS elnöke

Holtan találták irodájában Ioan Meseșant, a Kolozs megyei Vadászok és Sporthorgászok Egyesületének (AJVPS) elnökét ma délután.

Feltételezések szerint a férfi agyonlőtte magát. Meseșan, aki 16 éve vezette az egyesületet, egyedül tartózkodott irodájában, amikor a tragédia bekövetkezett.

A lövés hallatán a szomszédos szobában tartózkodók azonnal átszaladtak, de a riasztásra érkező rohammentősök is már csak a halál beálltát tudták megállapítani. (9)


Visszavonta a roamingdíjak eltörlésére tett javaslatát az Európai Bizottság

Éles kritikák miatt visszavonta a roamingdíjak eltörlésére tett hétfői javaslatát az Európai Bizottság - jelentette be mai brüsszeli sajtótájékoztatóján Alexander Winterstein, az Európai Bizottság helyettes szóvivője.

Részletek a Számítástechnika rovatban. (4)


Aláírták a bolgár-román-magyar-osztrák gázfolyosó 179 millió eurós támogatási szerződését

Aláírták a bolgár-román-magyar-osztrák gázfolyosó 179 millió eurós támogatási szerződését pénteken Budapesten, a közép- és délkelet-európai földgáz összeköttetések megteremtését és az energiabiztonság megerősítését célzó CESEC munkacsoport idei miniszteri ülésén.

Miguel Arias Canete éghajlat- és energiapolitikáért felelős uniós biztos a munkacsoport 2015. februári létrehozása óta az eddigi legeredményesebb megbeszélésnek nevezte a budapesti találkozót, amelyen egyebek között a gázfolyosó 179 millió eurós támogatását írták alá az Európai Hálózatfejlesztési Eszköz (CEF) keretében. Ezzel az Európai Bizottság olyan projekteket mozdított elő, amelyek 230 millió eurós támogatásban részesülnek.

Hozzátette: a munkacsoport közös nyilatkozatot fogadott el a vertikális földgázfolyosó létrehozásáról Görögország, Bulgária, Románia és Magyarország között a földgáz ezen országok közötti akadálytalan áramlásáról, és arról, hogy előmozdítják az együttműködést az érintett országok szállítási rendszerirányítói között. (4)


Felfele módosította gazdasági előrejelzését az ING: 5,2 százalékos növekedést vár

Felfele módosította gazdasági előrejelzését az ING: 4,2 százalék helyett 5,2 százalékos növekedést vár 2016-ra, miután az első hat hónap eredményei jobbak voltak a vártnál.

Részletek a Gazdaság rovatban. (4)


Hét hónap alatt 30 százalékkal nőtt a külkereskedelmi mérleg hiánya

Hét hónap alatt mintegy 30 százalékkal nőtt a külkereskedelmi mérleg hiánya az előző év azonos időszakához viszonyítva, 5,11 milliárd eurót tett ki. Az import 5,8 százalékkal, az export pedig 2,9 százalékkal bővült.

Mint az Országos Statisztikai Intézet (INS) által pénteken nyilvánosságra hozott adatsorokból kiderül, f.o.b.-paritáson (free on board) kifejezett értékben az export 32,99 milliárd eurót tett ki, míg import c.i.f. (cost insurance and freight) értékben 38,1 milliárd euróra rúgott.

Júliusban mindkét mutató visszaesett. 2015 hetedikhónapjához mérten az export 4,6 százalékkal 4,8 milliárd euróra csökkent, míg az import 4,1 százalékkal 5,45 milliárd euróra zsugorodott, ami 642,9 millió eurós deficitet eredményezett. (4)


FOTÓRIPORT - Operás villámcsődület a Főtéren

Giuseppe Verdi Traviata című operájának egyik ismert részletét, az első felvonásbeli Pezsgőáriát énekelte el ma délben a kolozsvári Román Opera művészei és énekkara, a kíséretet egy kocsi vontatta fehér Samick-zongorán játszó fiatalember szolgáltatta.

Az opera így próbálta felhívni a figyelmet az október 1-jén esedékes Traviata-bemutatóra, ahol a címszerepet Diana Tugui énekli, partnere pedig Sergiu Săplăcan lesz. A mostani villámcsődületen Alfredo szerepét Cosmin Ifrim tolmácsolta.

A fotóriport ide kattintva tekinthető meg. (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 849
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap