label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Nyíregyházi lövöldözés – Kiadják Magyarországnak a gyanúsított román orvost

Elfogadta a kolozsvári ítélőtábla pénteken a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, amelyben annak a román orvosnak az átadását kérték, akit a halálos kimenetelű szerdai nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsítanak. 

Az ítélőtábla szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a bíróság egyúttal harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte az orvost.

Az 54 éves orvost csütörtökön fogta el a román rendőrség Kolozsváron, a Györgyfalvi úton. Az illető a magyar hatóságok gyanúja szerint Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette. (9)

 


Tizennégy szíriai és iráni menekültet fogtak el a szerb határon

Tizennégy szíriai és iráni menekültet fogtak el a szerb határon szerdáról csütörtökre virradóra, valamennyien illegálisan próbáltak bejutni Románia területére - írja ma a Mediafax.

A temesvári területi határrendészet pénteki közleménye szerint a nagyszentmiklósi és a kunszőllősi határrendészek összesen 14 migránst – 11 szíriai és 3 iráni – fogtak el, akik illegálisan akarták átlépni a szerb-román határt, végső céljuk pedig valamelyik nyugat-európai állam volt.

„2016. szeptember elsején, 3:40 óra körül a nagyszentmiklósi határrendészek az optronikai megfigyelő rendszer segítségével a szerb határ környékén, Óbéba irányában egy csoportot vettek észre, akiknek nem volt ott mit keresniük. A határrendészek rögtön különleges műveletet indítottak, és a határtól mindössze ötven méterre 11 személyt – 6 férfi, 4 nő és egy kiskorú – találtak. Valamennyiüket a határrendészet székhelyére vitték kihallgatásra” – derül ki a közleményből. (4)


208 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott egy bukaresti sofőr az A3-as autópályán

208 kilométeres óránkénti sebességgel vezette személygépkocsiját egy bukaresti férfi, akit az A3-as jelzésű, Torda-Bors autópályán füleltek le a rendőrök pénteken.

A rendőrség közleménye szerint a 48 éves bukaresti sofőrt a radar segítségével kapták rajta, amint 208 kilométer/órával száguldozott az A3-as jelzésű, Torda-Bors autópályán

A rendőrök 1125 lejes bírságot szabtak ki a gyorshajtóra, ugyanakkor 90 napra felfüggesztették az autóvezetői engedélyét. (4)


US Open - Babos Tímea párosban is továbbjutott

Egyes sikerét követően párosban is továbbjutott Babos Tímea az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A világranglistán 34. magyar játékos a kazah Jaroszlava Svedova oldalán mindössze három játékot veszített a hazai közönség előtt szereplő Catherine Bellis, Julia Boserup duóval szemben. A második fordulóban a legjobb 32 között pedig a lett Jelena Osztapenko és a német Andrea Petkovic kettőssel találkozik.

Babos - aki egyesben pályafutása során először jutott a harmadik körbe Grand Slam-tornán - pénteken is pályára lép, az amerikai Eric Butorac oldalán vegyespárosban lesz érdekelt.

Eredmények:
    női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 3.)-Catherine Bellis, Julia Boserup (amerikai) 6:3, 6:0

 korábban:
    női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos Tímea (31.)-Richel Hogenkamp (holland) 6:2, 6:4

    később:
Babos Tímea, Eric Butorac (amerikai)-Emina Bektas, Evan King (amerikai) 21.00 óra körül. (4)


Az EU Brexit utáni jövőjéről tárgyalt az Európai Bizottság alelnökével Dacian Cioloş

Dacian Cioloş miniszterelnök ma a Victoria-palotában találkozott az Európai Bizottság alelnökével, Jyrky Katainennel, akivel az Európai Unió Brexit utáni jövőjéről, illetve három regionális kórházról tárgyalt, amelyekre a szaktárca egymillió eurós támogatást nyert el.

„A tárgyaláson szóba kerültek az Európai Uniós és Románia számára fontos témák: az EU jövője a Brexit kontextusában, a gazdasági fejlődés, munkahelyteremtés, uniós támogatások, a pozsonyi csúcstalálkozó és az e-kormányzás” – derül ki a kormány közleményéből. Jyrky Katainen az EB munkahelyekért és beruházásokért felelős alelnöke.

„Románia továbbra is erősen elkötelezett az európai projekt mellett, a jelenlegi kontextusban pedig még inkább. Úgy véljük, most különösen fontos olyan projektek és európai politikák előremozdítása, amelyek figyelembe veszik az állampolgárok igényeit, elsősorban ami a beruházásokat, az egészségügyet és a munkahelyeket illeti” – fogalmazott Dacian Cioloş miniszterelnök. (4)


Amerikában 52 hónapi börtönre Guccifert

Az Egyesült Államokban 52 hónapi börtönre ítélték a magát Guccifernek nevező, romániai számítógépes bűnözőt, aki betört több amerikai politikus számítógépes rendszerébe.

Guccifer, vagyis Marcel Lazăr nemcsak feltörte ismert politikusok számítógépes kódját, hanem jó néhány levelezést és adatot nyilvánosságra is hozott. Bűnösségét még májusban elismerte, s a virginiai Alexandria bírósága 52 havi börtönre ítélte őt. Romániában további hét éves börtönbüntetés vár rá.

Marcel Lazăr a Bush-család, Colin Powell volt külügyminiszter, Sidney Blumenthal, a Fehér Ház egyik volt és Hillary Clinton jelenlegi tanácsadója és még több mint száz közéleti személyiség védelemmel ellátott számítógépébe "lépett be", leveleket és adatokat mentett le és egy részüket nyilvánosságra is hozta. Így például az általa ellopott információkból derült fény arra, hogy George W. Bush volt elnök szabad idejében fest, vagy hogy édesapja, George H. Bush volt elnök kórházi kezelésre szorult. Guccifer hozta nyilvánosságra azt is, hogy Colin Powell volt külügyminiszternek állítólag romániai diplomatanővel volt szerelmi viszonya. Az információt Powell cáfolta.

Lazăr ugyanakkor azt is állította, hogy sikeres hackertámadást hajtott végre Hillary Clinton magán számítógépe ellen a Clinton-házaspár Chappaquában lévő villájában, ám ezt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója, James Comey határozottan cáfolta. (4)


0,5 százalékkal csökkentek júliusban az ipari termelői árak

0,5 százalékkal csökkentek júliusban az ipari termelői árak az előző hónaphoz viszonyítva, a tavalyi év azonos időszakához képest pedig 2,3 százalékos volt a zsugorodás – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) által ma nyilvánosságra hozott adatsorokból.

Júliusban a kitermelő ágazatban 0,9 százalékos csökkenést regisztráltak, miközben a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás tevékenység terén 1 százalékos zsugorodást mértek.

A legnagyobb árcsökkenésről a kokszból és a kőolaj feldolgozásából nyert termékek esetében beszélhetünk, ezek ugyanis 6,4 százalékkal lettek olcsóbbak.

A kitermelés melléktevékenységeinél ellenben 2,5 százalékos drágulást jegyeztek.

A statisztikai intézet adatai szerint 2015 júliusa és 2016 júliusa között a legnagyobb csökkenést a kokszból és a kőolaj feldolgozásából nyert termékek esetében regisztrálták, ezek 24,5 százalékkal lettek olcsóbbak, miközben a vegyiparban 13,1 százalékos volt a csökkenés. (4)


Egészségügyi minisztérium: csak orvosi és járványügyi igazolás kell az iskolai beiratkozáshoz

Csak a háziorvos által kiállított papír és a járványügyi igazolás szükséges az óvodai és iskolai beiratkozáshoz – jelentette be ma az egészségügyi minisztérium.

Az egészségügyi minisztérium felhívja a figyelmet: a gyerekek óvodai vagy iskolai beíratásához nincs szükség egyébre, mint a háziorvos által kiállított papírra és a járványügyi igazolásra, ezen felül csak akkor kér további vizsgálatokat a háziorvos, ha a gyermeknél fertőző betegségre utaló tüneteket fedez fel – derül ki a sajtóhoz eljuttatott mai közleményből.

„Az egészségügyi és az oktatásügyi minisztérium tavaly közös rendeletben állapította meg, milyen orvosi iratok szükségesek az egyes romániai oktatási ciklusokba történő beiratkozáshoz, annak elvégzéséhez és befejezéséhez. Ezekben a dokumentumokban nem szerepelnek orvosi vizsgálatok eredményei” – áll a közleményben. (4)


Rágalmazásért perel egy bulvárlapot Donald Trump felesége

Rágalmazás miatt beperelte csütörtökön a Daily Mail brit bulvárlapot és egy amerikai bloggert Melania Trump, az amerikai republikánus párti elnökjelölt, Donald Trump felesége.

Melania Trump a Daily Mail Online Maryland állambeli kiadója és ugyanott tevékenykedő Webster Griffin Tarpley amerikai blogger ellen indított rágalmazási pert, mert a Suzy nevű szlovéniai pletykalapra hivatkozva korábban azt írták: a first lady-jelölt nemcsak manökenként dolgozott a kilencvenes években, hanem az őt alkalmazó ügynökség egyúttal "kísérőként" is kiközvetítette férfi klienseknek.

A Daily Mail augusztusi cikke szerint a szlovéniai születésű, korábban Melania Knauss néven ismert sztármodellt foglalkoztató ügynökség eszkortszolgáltatásokat is nyújtott, néhány ismert modelljét gazdag klienseknek közvetítette ki.     Az említett szlovén lap ráadásul Melania engedély nélkül készített életrajzának íróját is idézte, aki szerint a korábbi modell már 1995-ben meztelenül pózolt a kamerák előtt, és ugyanebben az évben ismerkedett meg jelenlegi férjével. A Trump házaspár saját elmondása szerint 1998-ban találkozott először. Melania ügyvédje szerint a republikánus elnökjelölt felesége 1996-ban költözött az Egyesült Államokba - írta weboldalán a CNN amerikai hírtelevízió.

Melania Trump ügyvédje, Charles Harder a Daily Mail cikkének megjelenése után néhány nappal tájékoztatta a lapot a várható perről, csütörtökön be is jelentette az eljárás megindítását. Ezzel egyidejűleg Harder pert indított a blogger Tarpley ellen is. (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  







Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  



Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.



Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 943
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap