label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Băsescu: megfutamodnak, amikor magukhoz térnek azok, akik beléptek a PRU-ba

Traian Băsescu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke ma úgy nyilatkozott, hogy meg fognak futamodni mindazok, akik beléptek az Egyesült Románia Pártba (PRU), amikor rádöbbennek, hogy mihez csatlakoztak. Meglátásában Romániának nincs szüksége szélsőséges pártokra.

„Nem akarom, hogy azt higgyék, hogy ez támadás egy most születő értékes alakulat ellen. Romániának nincsen szükséges szélsőséges pártokra. Ezt a pártot egész életén keresztül üldözni fogják – ha lesz élete, remélem, nem lesz –, miután a pártelnök ledobja a színpadról az Európai Unió zászlóját. Tele van Európa Európa-ellenesekkel, antiatlantistákkal. Romániának nincs szüksége ilyesmire” – jelentette ki a volt államfő.

Traian Băsescu azt mondja, megfutamodnak, amikor magukhoz térnek azok, akik beléptek a PRU-ba. (4)


LEMONDOTT PETRE TOBĂ BELÜGYMINISZTER

Bejelentette lemondását Petre Tobă belügyminiszter, akit bűnpártolással gyanúsít a korrupcióellenes ügyészség (DNA). A tárcavezető állítólag önkényesen megtagadta bizonyos iratok titkosításának részleges feloldását, amelyeket a DNA bizonyítékokként akart felhasználni.

A politikus ártatlannak mondta magát, és azzal indokolta önkéntes távozását a tárca éléről, hogy nem akarja egy botrányba belerángatni a minisztériumot a parlamenti választások küszöbén.

Az ügyészek szerint a belügyminiszter ahhoz falazott, hogy a belügyi titkosszolgálat (DIPI) vezetői a szolgálat pénzéből saját használatra vásároltak olyan javakat, amelyeknek semmi közük nem volt az operatív munkához. (9)


Teodor Atanasiu: a PNL nem támogatja a Tăriceanu által kezdeményezett nyilatkozatot

Teodor Atanasiu, alelnöke ma úgy nyilatkozott, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem ért egyet az Egyesül Államok chişinăui nagykövete nyilatkozatai kapcsán kezdeményezett nyilatkozattal, meglátásában a felsőház szerepe megmutatni az utat az egyesüléshez, és nem a diplomata szankcionálása.

„A szenátus elnöke által kezdeményezett nyilatkozatot eljuttatták a külpolitikai bizottsághoz, és a PNL-nek nagyon világos állásfoglalása van, mint mindig. Bár az amerikai nagykövet tévedett, úgy hiszem, hogy egy parlamentnek, Románia szenátusának nyilatkozata sokkal átfogóbb és tartalmasabb kell hogy legyen egy ember egyszerű szankcionálásánál” – jelentette ki a liberális párti szenátor.

Atanasiu azt mondja, alakulata támogatja a Moldovai Köztársaság európai útját, és egy olyan nyilatkozatot szeretnének, ami Románia és a Moldovai Köztársaság terveire vonatkozik, „hogy a román nép egyetlen országban integrálódjon”. (4)


A román hatóságok 14 határsértőt fogtak el a szerb-román-magyar hármashatár térségében

Tizennégy illegális bevándorlót fogtak el csütörtökön hajnalban a román hatóságok a szerb-román-magyar hármashatár térségében - közölte honlapján a román határrendészet.

A csoporthoz tartozó 13 afgán és egy pakisztáni állampolgár a határőröknek úgy nyilatkozott: Szerbiából indultak, és a magyar-szerb határon felállított határkerítést megkerülve próbáltak Nyugat-Európába jutni. A határsértők közül nyolcan kiskorúak.

A román határrendészet közölte: az ügy kivizsgálása folyamatban van, és a határsértőket átadják a bevándorlási hivatalnak a törvényes eljárások lefolytatása érdekében. Románia és Szerbia között olyan egyezmény van érvényben, amelynek értelmében a zöldhatáron átlépő embereket Románia visszaadja Szerbiának.

Románia augusztus 19-től megerősítette délnyugati határainak védelmét. Ekkortól a határrendészet mellett a csendőrség és a rendőrség egységei is bekapcsolódtak a határvédelembe, és munkájukat éjjel-nappal felderítő helikopter segíti. (9)


Ponta: Romániának szüksége van egy nacionalista pártra

Victor Ponta szerint Romániának szüksége van egy nacionalista politikai alakulatra, de ő maga nem akar belépni a Bogdan Diaconu vezette Egységes Románia Pártba (PRU). Ponta arra reagált, hogy Diaconu felajánlotta számára a pártelnöki tisztséget a PRU élén.

Ponta Diaconuról elmondta: a magyarellenes megnyilvánulásairól ismert politikus neki köszönheti az ismertségét, és szívesen segíti ötletekkel. "Diaconut én hoztam annak idején a PSD-be, és én kértem meg, hogy távozzon a pártból, amikor túltolta a magyar ügyet. Bogdan azóta nagyon sokat tanult". Hozzátette: szerinte Romániának és a PSD-nek is szüksége van egy nacionalista pártra. "Modern, szélsőségektől mentes nacionalista pártra gondolok. Nem vagyunk Le Penék helyzetében, mert nincsenek nálunk migránsok" – magyarázta. (9)


Kolozsváron elfogták a nyíregyházi gyilkossággal gyanúsított román orvost

Elfogták ma Kolozsváron azt a román orvost, akit a magyar rendőrség azzal gyanúsít, hogy előző nap Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette - adta hírül a Digi 24 hírtelevízió.

Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a nagyváradi férfit román idő szerint röviddel három óra után fogták el Kolozsváron a Györgyfalvi úton (Strada Constantin Brâncuşi).

A magyar rendőrség kezdeményezésére a Nyíregyházi Járásbíróság európai elfogatóparancsot adott ki ma Stamatiu Dan 54 éves férfi ellen, mivel a gyanú szerint ő lőtt rá a nyíregyházi házaspárra szerdán. (4)


Lombardia tartomány elnöke: Olaszország halálát okozza a migráció

Halálos infarktushoz hasonlította a migránsok tömeges Olaszországba érkezését Roberto Maroni, az északnyugat-olaszországi Lombardia tartomány elnöke, az Északi Liga politikusa mai Twitter-bejegyzésében, miután az olasz kormányfő tagadta, hogy az országába tömegesen érkező migránsok miatt az összeomlás veszélye fenyegeti az olasz befogadási rendszert.

Részletek az EU-világ rovatban. (4)


Internetes adatbázisba rendezték az erdélyi magyar népzenei és néptáncgyűjtéseket

A Romániai Magyar Néptánc Egyesület az interneten elérhető adatbázisba rendezte a számára felajánlott erdélyi magyar népzenei és néptáncgyűjtéseket - tájékoztatta az MTI-t Deák Gyula, az egyesület elnöke.

Részletek a Számítástechnika rovatban. (4)


Újabb légitársaság szállít Isztambulba

Ma Kolozsváron a bukaresti török nagykövet, helyi hivatalosságok, valamint a sajtó képviselőinek jelenlétében avatták fel a Turkish Airlines által működtetett isztambuli járatot. Az illetékesek bejelentették: Bukarest és Konstanca után a Skytrax által az immár egymás utáni hatodik évben Európa legjobb légitársaságának titulált vállalat tegnaptól heti négy alkalommal (hétfőn, kedden, csütörtökön és szombaton) Kolozsvárról is járatot indít Isztambulba.

Elhangzott: a Turkish Airlines segítségével Kolozsvárról egy átszállással a légitársaság által lefedett 290 célállomás érhető el, beleértve a közel- és távol-keleti vagy az észak-amerikai országokat. Másrészt Isztambul önmaga is vonzó lehet az erdélyi lakosok számára.

Érdekes megjegyezni, hogy a légitársaság képviselői szerint az Isztambul-Kolozsvár repülőjegyet 99 dollártól, a visszautat pedig már 99 eurótól meg lehet vásárolni.

A helyi hivatalosságok elégedettségüket fejezték ki annak kapcsán, hogy a légitársaság által indított járat következtében minden bizonnyal megélénkül a két ország és régió közötti gazdasági és turisztikai kapcsolat.

Osman Koray Ertas bukaresti török nagykövet elmondta: országának nemzeti légitársasága két dinamikusan fejlődő város között teremt kapcsolatot. – Kolozsvár gazdasági, földrajzi szempontból sok török városhoz hasonlít – jegyezte meg.

Az ünnepségen szintén jelen levő Vita László, Törökország kolozsvári tiszteletbeli konzulja kijelentette: mától Kolozsvár egy újabb térképre került fel, ezúttal a Turkish Airlineséra. – Hosszú időbe telt míg elértünk ide, jómagam fel sem tudom mérni, mennyi erőt és energiát fektettek be azok, akik ezzel az üggyel foglalkoztak. (4)


Visszavonják felmondásukat a Floreasca Sürgősségi Kórház orvosai

Visszavonják felmondásukat a bukaresti Floreasca kórház sürgősségi betegellátó – SMURD osztályának orvosai, mert „pozitív jelzéseket” kaptak az egészségügyi minisztériumtól – tájékoztatott Alexandru Caloian orvos.

Részletek az Egészségügy rovatban. (4)


  « Első oldal    1   2    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1433
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap