label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Házkutatások nyolc megyében 8 millió lejt okozó adócsalás ügyében

A Brassó megyei rendőrség szerdán házkutatásokat tart Brassóban és további hét megyében olyan személyeknél, akiket 8 000 000 lejes kárt okozhattak a költségvetésben, miután egy brassói cég nem könyvelt el és nem jelentett be Unión belülről származó termékeket.

A rendőrség közleménye szerint a Brassó megyei rendőrség gazdasági bűnügyekkel foglalkozó szolgálatának rendőrei tartják a házkutatásokat, és 17 parancs van náluk feljegyzések elkobzására Brassó és további hét megyében.

Egy adócsalás ügyében járnak el, ami 8 000 000 lejes kárt okozhatott. Az ügyet a Brassó megyei törvényszék mellett ügyészség koordinálja.

Az eddigi nyomozás eredményei szerint 2013–2015. között egy brassói cég képviselői nem könyveltek el és nem jelentettek be Európai Unión belül lefolytatott tranzakciókat, a könyvelésbe fiktív dokumentumokat vezettek be, amelyek több, Románia területén tevékenykedő építőanyagokat forgalmazó cégtől származnak.

Tizenegy személyt állítanak elő kihallgatásra a Brassó megyei rendőrség székhelyén. (4)


Alkotmányellenesnek bizonyult az elítélt önkormányzati tisztségviselőkről szóló törvénymódosítás

Alaptörvénybe ütközőnek nyilvánította az alkotmánybíróság ma azt a törvénymódosítást, amely lehetővé tette volna, hogy a felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt önkormányzati tisztségviselők ne veszítsék el mandátumukat.

A törvénymódosítás ellen Klaus Johannis államfő emelt alkotmányossági kifogást. Az elnök korábban megfontolásra visszaküldte a jogszabályt a parlamentnek, amely azonban június elején elutasította kifogásait, és ismét megszavazta a törvénymódosítást.

Az alkotmánybíróság mai ülésének napirendjén egy másik, a választott tisztségviselők feddhetetlenségi szabályait módosító törvény is szerepelt. A testület szeptemberre halasztotta a döntést a családtagjaikat alkalmazó törvényhozók büntethetőségét korlátozó jogszabály ügyében. (4)


Orvvadászat miatt vettek őrizetbe két férfit

Lelőtt medve tetemét szállította egy terepjáró csomagtartójában két férfi, Brassó egyik kijáratánál. A rendőrök lefülelték, és orvvadászat, illetve a zsákmány elszállítása miatt őrizetbe vették őket – jelentette be a Román Rendőrség.

Közúti ellenőrzés során, Brassó város egyik kijáratánál, az 1-es országúton találták meg a rendőrök egy medve takaróba csavart tetemét egy terepjáró csomagtartójában.

„Július 5-én a Brassói Rendőr-felügyelőség emberei ellenőrzésre megállítottak egy terepjárót az 1-es országúton, Brassó Predeal felőli bejáratánál. A gépjárműben egy 27 és egy 29 éves férfi ült. Az ellenőrzés során a rendőrök a gépjárműben egy medve tetemét fedezték fel, pokróccal letakarva, illetve két távcsöves vadászpuskát találtak” – derül ki a rendőrségi közleményből.

A rendőrök megállapították: a fegyvereket a két férfi legálisan tartotta, ám a levadászott állatra nem tudtak engedélyt felmutatni.

Az ügyben bűnvádi eljárás indult, orvvadászat, és a zsákmány elszállítása miatt. A két férfit 24 órára őrizetbe vették a brassói bíróság ügyészei. (4)


A besztercei bíróság mellett működő ügyészség minősített rablás ügyében indított eljárást

A besztercei bíróság mellett működő ügyészség minősített rablás ügyében hivatalból indított eljárást, egyelőre konkrét gyanúsított nélkül a keddi fegyveres bankrablás ügyében. Kedd reggel egy fegyveres férfi 19 ezer lejt rabolt, majd elfutott a tett színhelyéről.

Sorin Corlățean, az ügyészség szóvivője elmondta, az ügyben konkrét gyanúsított nélkül indítottak eljárást minősített fegyveres rablás miatt.

Mint részletezte, nyomoznak az elkövető kilétének kiderítése érdekében, a nyomozás folyamatban van.

Harminc év körüli, napszemüveget és arcába húzott sapkát viselő férfi követett el fegyveres rablást kedden egy besztercei bankban, majd elszaladt.

A Beszterce-Naszód megyei rendőrség információi szerint a bank pénztárából elemelt összeg megközelíti a 19 000 lejt. (4)


Kísérletképpen hat hónapra lemond a mobiltelefonról egy polgármester

Antal Péter, az Arad megyei Pécska polgármestere bejelentette, keddtől hat hónapra lemond a mobiltelefon és a Facebook közösségi portál használatáról, többnyire gyalog vagy kerékpárral fog közlekedni egy, az egészségesebb életmódot célzó kísérlet részeként.

Részletek a Számítástechnika rovatban. (4)


Kísérletképpen hat hónapra lemond a mobiltelefonról egy polgármester

Antal Péter, az Arad megyei Pécska polgármestere bejelentette, keddtől hat hónapra lemond a mobiltelefon és a Facebook közösségi portál használatáról, többnyire gyalog vagy kerékpárral fog közlekedni egy, az egészségesebb életmódot célzó kísérlet részeként.

Részletek a Számítástechnika rovatban. (4)


dráMÁzat – Meghosszabbították a határidőt

Meghosszabbított határidővel várják a dráMÁzat III. drámapályázatra a pályamunkákat, derül ki a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház honlapjáról.

A Tomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház, valamint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara közös, nyílt, egyfordulós drámapályázatának határideje 2016. július 31. 15:00 órára módosult.

Részletek a szinhaz.ro weboldalon olvashatók. (2)


Egy merényletet tervező Iszlám Állam-támogatót tartóztattak le az Egyesült Államokban

Letartóztattak egy Sierra Leone-i születésű amerikai állampolgárt a Washingtontól mintegy ötven kilométernyire eső Sterling városában azzal a gyanúval, hogy támogatta az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet és merényletet tervezett az Egyesült Államokban.

A 26 éves Mohamed Jalloh sterlingi lakost még vasárnap este tartóztatták le, de a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a szövetségi bíróság csak kedden hozta nyilvánosságra a letartóztatás és a várható vádemelés tényét.

Jalloh egy amerikai katonai létesítmény ellen tervezett merényletet az Egyesült Államok területén. A férfi korábban tagja volt az amerikai Nemzeti Gárdának is, de azt követően kilépett, hogy megismerkedett egy radikális imám, az amerikai Anwar al-Awlaki tanításaival. (Al-Awlaki Jemenben csatlakozott az Al-Kaidához, és 2011-ben amerikai dróntámadásban halt meg. Egy sor merénylettel és merényletkísérlettel hozták kapcsolatba őt.)

Az FBI három hónapja figyelte a nyugat-afrikai Sierra Leonéban született, de amerikai állampolgársággal rendelkező férfit, aki felvette a kapcsolatot egy az Iszlám Állam "összekötőjeként" bemutatkozó FBI-informátorral. Az informátor szerint Jalloh idén Nigériában járt, és ott valóban kapcsolatba kerülhetett az Iszlám Állammal. Áprilisban viszont már az informátornak árulta el szándékát: merényletet tervez az Egyesült Államokban egy katonai létesítmény ellen. "Csinálni akarok valamit, de arra azért most nem adom a szavamat, hogy véghez is viszem" - mondta az informátornak a férfi. Májusban aztán ötszáz dollár adományt küldött az Iszlám Államnak, pontosabban csak azt hitte, hogy a terrorszervezet számlájáról van szó. A bankszámlát ugyanis valójában az FBI nyitotta. (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1095
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap