label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
20 és 25 év közötti férfiakat tartóztattak le kábítószerrel való kereskedelem miatt

Öt Kolozs és Máramaros megyei férfit helyeztek előzetes letartóztatásba kábítószerrel való kereskedelem miatt azt követően, hogy a Szervezettbűnözés- és Terrorizmusellenes Ügyosztály (DIICOT) ügyészei által végezz házkutatásokon veszélyes és nagyon veszélyes drogokat, illetve pszichoaktív szereket

A Kolozs megyei rendőrség mai közleménye szerint ebben az ügyben összesen hat személy ellen indított vizsgálatot a rendőrség és a DIICOT.

„A szervezettbűnözés-ellenes Kolozs megyei rendőrök és a DIICOT ügyészei hat személy ellen indítottak vizsgálatot veszélyes és nagyon veszélyes kábítószerrel való kereskedelem, illetve pszichoaktív szerekkel való illegális műveletek miatt. Egy tettenérés és négy házkutatás után veszélyes és nagyon veszélyes kábítószereket (cannabis, ecstasy, MDMA kristály, egy LSD bélyeget és más pszichoaktív szereket) foglaltak le, és öt, 20 és 25év közötti férfit előzetes letartóztatásba helyeztek” – mutat rá a közlemény.

Az akciókban a nyomozóhatóság segítségére volt a Román Rendőrség különleges műveletekre szakosodott osztálya, valamint a csendőrség. (4)


Johannis: nem feledjük az áldozatot, amellyel 1989 decemberében visszanyertük a szabadságunkat

A Hősök napja alkalmából kiadott mai üzenetében Klaus Johannis államfő azt írja: „soha nem feledjük annak az áldozatnak az árát, amellyel 1989 decemberében visszanyertük a szabadságunkat a kommunizmus évei után”.

„Ma mindazokra emlékezünk, akik a harctéren estek el, vagy börtönben vesztették életüket alapvető jogainkért, a szabadságért, az igazságosságért és a keresztény hit megtartásáért. (…) Soha nem feledjük annak az áldozatnak az árát sem, amellyel 1989 decemberében visszanyertük a szabadságunkat a kommunizmus évei után. A mi hőseink azok is, akik megsérültek vagy életüket adták a rendkívül veszélyes külföldi hadszíntereken, Afganisztánban, Irakban vagy a Nyugat-Balkánon, illetve az afrikai és ázsiai küldetésekben, az ENSZ, a NATO vagy az EU égisze alatt, egyetemes elveink és értékeink védelmében” – áll az elnöki üzenetben. (4)


Törökországi keramikusok a Minerva-házban

Okan Kilicoglu és Seckin Aytac fiatal képzőművészek Whitedust című kerámia kiállítása nyílik meg ma 18 órakor, a kolozsvári Minerva Galériában (Minerva-ház, Kolozsvár, Jókai u. 16. szám, alagsor). A két törökországi diák az elmúlt félévben a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezési Egyetemen tanult, az Erasmus+ ösztöndíj program támogatásával. A tárlat június 17-ig látogatható, munkanapokon, 10-16 óra között. (4)


EMNP: már nem választmányi elnök a pártelnökség lemondását követelő Sorbán Attila

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöksége szerint már korábban elveszítette a párt választmányának az elnöki címét Sorbán Attila, aki ebben a minőségében szólította fel lemondásra a párt elnökségét.

Az EMNP elnöksége mai közleményében a közvélemény tudomására hozta, hogy "a Hargita megyei szervezetben 2015 májusában tartott tisztújítást követően Sorbán Attila nem tagja az Országos Választmánynak, ezért a párt szervezési és működési szabályzata értelmében a választmányi elnöki mandátuma idő előtt megszűnt. Az ebben a minőségben való megnyilvánulása jogtalan címhasználatnak minősül". Az elnökség azt is hozzátette: a párt belső demokratikus rendje szerint bármely tag szabadon nyilváníthat véleményt a párt belső fórumain.

Sorbán Attila közleményében - amelyet választmányi elnökként juttatott el az MTI-hez - a vasárnapi önkormányzati választásokon való rossz szereplés miatt azonnali lemondásra szólította fel az EMNP elnökségét.

Az EMNP-nek nem szerzett egyetlen polgármesteri tisztséget sem a vasárnapi önkormányzati választáson. A székelyudvarhelyi és a szentegyházi választáson ugyan az EMNP és a Magyar Polgári Párt (MPP) koalíciója nyert, de mindkét városban az MPP-hez tartozó polgármestert választottak meg. Szilágyi Zsolt pártelnök a megszerzett önkormányzati képviselői mandátumok enyhe csökkenése alapján úgy értékelte, hogy a párt megőrizte súlyát az erdélyi magyar politikában. (4)


FOTÓRIPORT – A holokauszt kolozsvári áldozataira emlékeztek

Hazkara megemlékezést tartott ma délután a Kolozsvári Zsidó Hitközség az 1944-ben a kincses városból lágerekbe elhurcoltak tiszteletére.

A fotóriport ide kattintva tekinthető meg. (13)


Cisco: háromszorosára nő az internetes adatforgalom 2020-ra

Az internetes adatforgalom háromszorosára nő, a felhasználók száma több mint egymilliárddal bővül 2020-ra a 2015-ös szinthez képest - derült ki az internetes hálózati berendezéseket gyártó Cisco visual networking index előrejelzéséből.

Részletek a Számítástechnika rovatban. (4)


37%-kal mélyült a külkereskedelmi mérleg hiánya az első négy hónapban

37 százalékkal mélyült az idei év első négy hónapjában a román külkereskedelmi mérleg hiánya a 2015-ös év azonos időszakához viszonyítva, elérve a 2,78 milliárd eurót (12,4 milliárd lej), a behozatal ugyanis 7,8 százalékkal bővült, a kivitel viszont csak 4,4 százalékkal.

Január és április között Románia 21,35 milliárd euró (95,5 milliárd lej) értékben hozott be termékeket, miközben 18,5 milliárd euró (83,3 milliárd lej) értékben exportált – közölte csütörtökön az Országos Statisztikai Intézet (INS).

Áprilisban a f.o.b.-paritáson (free on board) kifejezett értékben az export 4,7 milliárd euró volt, 6,9 százalékkal több, mint a tavalyi év negyedik hónapjában, míg az import c.i.f. (cost insurance and freight) értékben 5,5 milliárd euróra rúgott, ami 9,8 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában mért szintet, a deficit pedig így eléri a 836,2 millió eurót. (4)


3,2 milliárd dollárt küldtek haza tavaly a külföldön dolgozó román állampolgárok

2015-ben 3,2 milliárd dollárt küldtek haza a külföldön dolgozó román állampolgárok a bankátutalási rendszerek közvetítésével – derül ki a MoneyGram jelentéséből.

„3,2 milliárd dollárt küldtek haza tavaly a román állampolgárok. Ez egyrészt segíti családjaikat, de az ország gazdaságát is. Ha felmerül önökben a kérdés, hogy átlagosan mekkora összegeket küldenek haza családjaiknak a külföldön dolgozó román állampolgárok, akkor ez az az átlag, amit mi látunk. Egy alkalommal átlagosan 350 euró, de az összeg változik a küldő személye függvényében” – avatott be a részletekbe Radu Pojoga, a MoneyGram regionális igazgatója. (4)


Négy bukaresti kórházban tart házkutatásokat a DNA

Az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ügyészei házkutatásokat tartanak a bukaresti Fundeni Intézetben, a Dr. Alexandru Trerstioreanu Onkológiai Intézetben, a Bagdasar Arseni Sürgősségi Kórházban, valamint a Dr. Alexandru Obregia Pszichiátrián, az okozott kárt 2,6 millió euróra becsülik.

Részletek az Egészségügy rovatban. (4)


Netanjahu határozott választ ígér az éjjeli tel-avivi merényletre

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök határozott választ ígért ma hajnalban a néhány órával korábban elkövetett tel-avivi merényletre, hozzátéve, hogy a biztonsági erők fel fognak kutatni mindenkit, aki segíthette a két palesztin lövöldözőt.

Biztonsági kabinetjének rendkívüli ülése után a kormányfő Avigdor Liberman védelmi és Gilád Erdan közbiztonságért felelős miniszter kíséretében felkereste a négy halálos áldozattal járó szerda éjjeli támadás helyszínét, a Tel-Aviv központjában lévő, Szaróna Market szórakozónegyedet.

A sajtónak adott nyilatkozatáról a The Times of Israel című angol nyelvű lap számolt be.

"Támadó és védekező lépések sorozatát vitattuk meg, amelyeket meg fogunk tenni, hogy fellépjünk a fegyveres támadások súlyos jelensége ellen. Ez egy kihívás, amelyre meg fogjuk adni a megfelelő választ" - idézte szavait a lap.

"Határozottan és intelligensen fogunk eljárni" - mondta, kilátásba helyezve, hogy "a rendőrség, a hadsereg és titkosszolgálatok fel fogják kutatni az összes közreműködőt, akinek köze volt ehhez a gyilkossághoz, hogy elejét vegyék a további támadásoknak."

A kormányfő nem bocsátkozott részletekbe, annyit azonban elmondott, hogy a hadsereg erői már körbevették a Hebrontól délre fekvő, ciszjordániai Jatta falut, ahonnan a merénylet két elkövetője érkezett. (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 526
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap