label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
PSD: Tăriceanunak nem kell lemondania

Călin Popescu Tăriceanunak, a szenátus elnökének nem kellene lemondania, az ellene elindított bűnvádi eljárás a rendszer ellentámadása egy olyan emberrel szemben, aki felrótta az emberi jogoknak az erőszakszervek általi megsértését – nyilatkozta Codrin Ştefănescu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselője (képünkön).

Victor Ponta korábbi miniszterelnök a Facebook közösségi portálon fejtette ki véleményét a témáról. Meglátásában Klaus Johannis államfő akar „megszabadulni” bizonyos személyektől a politikai színtérről és az állami intézményekből.

„Tehát azon személyek listája, akiktől Johannis úr mielőbb meg akart szabadulni, hogy ne látszódjon saját hozzá nem értése: Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Crin Antonescu és most Călin Popescu Tăriceanu a politikából / Tiberiu Nițu, Alina Bica, Horia Georgescu – az intézményekből ( George Maior ügyes volt, és időben elment)!" – írta bejegyzésében Victor Ponta. (4)


A DIICOT a bűnvádi eljárás jóváhagyását kéri négy, a Rompetrol II. ügyben érintett miniszter ellen

A Szervezettbűnözés- és Terrorizmusellenes Ügyosztály (DIICOT) ügyészei a bűnvádi eljárás jóváhagyását kérték az államfőtől négy, a Rompetrol II. ügyben érintett miniszter, Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu és Gheorghe Pogea ellen. Bűnszervezet létrehozásával gyanúsítják őket.

„Az ügyben fennáll az alapos gyanú, hogy 2003 szeptember-októberében Tănăsescu Claudiu Mihai pénzügyminiszter és Popescu Ioan Dan gazdasági és kereskedelmi miniszter rosszhiszeműen látták el hivatali feladatukat, amikor megállapodást kötöttek Patriciu Dan Costacheval, George Philip Stephensonnal és Nicolcioiu Alexandruval a 2003/118-as sürgősségi kormányrendelet kezdeményezéséről és elfogadásáról, ami által a Rompetrol Rafinare Rt. 2003. szeptember 30-án az állam felé fennálló 603 000 000 amerikai dollár értékű adósságait a pénzügyminisztérium által jegyzett kötvénnyé konvertáltak” – mutat rá közleményében a DIICOT. (4)


Bűnvádi eljárást indított Tăriceanu ellen a korrupcióellenes ügyészség

Bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Cőlin Popescu Tăriceanu szenátusi elnök, volt kormányfő ellen, akit hamis tanúzással és bűnpártolással gyanúsítanak egy ingatlanrestitúcióval kapcsolatos korrupciós ügyben - közölte ma a vádhatóság.

Tăriceanut tanúként hallgatta ki áprilisban a brassói DNA két, Bukarest közelében fekvő, államosított telek feltehetően illegális visszaszolgáltatásának ügyében. Az ügy múlt héten jutott a vádemelés szakaszába. A DNA szerint a házelnök eskü alatt a valóságtól eltérően azt állította: nem tudott a korrupciós ügy részleteiről, és nincs közeli kapcsolatban a vádlottakkal.

Az ügyészek szerint Tăriceanu hazudott, amikor azt állította: nem tudott arról, hogy a vádlottak - köztük Tal Silberstein, Tăriceanu volt tanácsadója, és Dan Andronic befolyásos lapigazgató - megvásárolták Paul hercegtől (a királyi család egyik el nem ismert sarjától) a szóban forgó telkek tulajdonjogát, vagy amikor azt mondta, nem beszélgetett egy másik vádlottal, Remus Truicával a fizetendő közjegyzői illetékekről. A vádhatóság szerint az sem igaz, hogy nem mutatta be Silbersteint más román politikusoknak. (4)


16 ezer lejes bírságot kapott az ANAF az adatvédelmi hatóságtól

16 ezer lejes bírságot szabott ki a személyes adatok feldolgozását felügyelő hatóság (ASPDCP) az Országos Adóhatóságra (ANAF), amiatt, hogy az adóhátralékkal rendelkezők listáján személyes adatokat hozott nyilvánosságra.

„A személyes adatok feldolgozását felügyelő hatóság (ASPDCP) összesen 16 ezer lej értékben bírságolta meg az Országos Adóhatóságot” – áll a sajtónak eljuttatott keddi közleményben.

Május 17-étől kezdődően folytatta hivatalból elindított vizsgálatát az adóhatóság ellen az ASPDCP, miután amaz május 16-án az interneten tette közzé annak a 187 230 adófizetőnek a névsorát, aki március 31-én 1500 lejnél nagyobb adóhátralékot halmozott fel.

A vizsgálatot 2016. május 23-án zárták le. A hatóság megállapította, hogy a személyes adatokat illegális módon dolgozták fel, mert „egy másik internetes oldalon, nem pedig a saját oldalon” tették közzé, „ám az adatok nem voltak pontosak, és a közzététel napjáig nem frissítették őket (2016. május 16-áig), hogy megfeleljenek az említett listán szereplő néhány személy adósságai valós helyzetének” – áll a sajtóközleményben. (4)


Házkutatást tartanak Dan Codrea lakásán

A legfőbb ügyészség ügyészei kedd reggel házkutatást tartanak a Hexi Pharma autóbalesetben elhunyt tulajdonosa lakásán – nyilatkozták igazságszolgáltatási források.

Informatikai házkutatásokról van egyebek mellett szó, de olyan dokumentumokat is keresnek, amelyek bizonyítékokként felhasználhatóak a hígított fertőtlenítőszerek ügyében.

Augustin Lazăr, Románia legfőbb ügyésze elmondta, a hígított fertőtlenítőszerek ügyével megbízott ügyészek a mai nap folyamán meg fogják állapítani az okozott kár mértékét. Megjegyezte azonban, hogy az összeg az elkövetkező napokban még változhat.

A gondatlanságból elkövetett emberölési ügyet illetően, amelyben Dan Condrea életét veszíthette, Románia legfőbb ügyésze megjegyezte, a továbbiakban is vizsgálják a bizonyítékokat. „Az ilyen esetekben kriminalisztikai szakértői vizsgálatot végeznek, megvizsgálják a helyszínről bevitt informatikai berendezéseket. Kihallgatnak, és újra kihallgatnak mindenkit, ahányszor csak szükséges, hogy sikerüljön fényt deríteni minden aspektusra” – jegyezte meg Augustin Lazăr. (4)


Nem működtek az egészségügyi kártyák kedd reggeltől

Az egészségügyi kártyák informatikai rendszere ma több órán át nem működött, tájékoztatott sajtóközleményben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

Az egészségügyi kártyák informatikai rendszere kedd reggel fél kilenctől több órán át műszaki problémák miatt nem működött – áll az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleményében.

„A felmerült problémák megoldásának bejelentéséig az orvosi ellátás, a vények felírása és a gyógyszerek kiadása offline módban történik. Az ebben az időszakban leállt szolgáltatásokat azok megtörténtét követő 72 órán belül fel kell tölteni a PIAS rendszerbe, a vonatkozó törvények értelmében” – tájékoztat a biztosító. (4)


FOTÓRIPORT – Jégeső Kolozsváron

Nyári zápor söpört végig Erdély fővárosán: az utcákat, udvarokat a jégeső sem kerülte el.

A fotók a Riport rovatban tekinthetők meg. (4)


Cioloş romániai terjeszkedésre hívja a Fordot

Dacian Cioloş miniszterelnök felkérte a Ford Motor vállalatot, hogy környezetkímélő és elektromos autókkal kapcsolatos innovációs technológiákkal bővítse romániai gyártókapacitását, és bővítse az alkatrészgyártást – tájékoztatott a kormány.

„Azt szeretnék, ha a krajovai üzem a román állam által elfogadott vonalon fejlődne, az amerikai gyártó és a környék gazdasága érdekében. A román állam minden, a törvények által lehetővé tett támogatást megad a beruházás megerősítése érdekében. Úgy hiszem, hogy a lehetőségek nagyok, és arra kértem a Fordot, hogy környezetkímélő és elektromos autókkal kapcsolatos innovációs technológiákkal fejlessze és bővítse a termelést, ilyenek láttam innovációs központjukban, ezek a jövő gépkocsisai” – fejtette ki a miniszterelnök a Ford Motor Company dearborni (Detroit) kutatási központjában tett látogatása alkalmából. (4)


Hillary Clinton: Trump elnöksége csődbe vinné az Egyesült Államokat

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltségére pályázó jelölt szerint csődbe vinné az Egyesült Államokat Donald Trump, a republikánusok valószínű elnökjelöltje, amennyiben megnyerté az elnökválasztást.

Hillary egy detroiti szakszervezeti rendezvényen beszélt erről, célba véve a várható republikánus vetélytárs üzleti ügyeit.

Clinton azt állította, hogy Trump ugyanúgy csődbe vinné Amerikát, ahogyan csődbe kerültek annak idején vállalkozásai.

A volt külügyminiszter szerint egy Trump-elnökség alacsonyabb béreket, kevesebb munkalehetőséget, nagyobb eladósodottságot hozna. "Tegyék csak fel maguknak a kérdést, hogyan is veszíthet valaki pénzt kaszinók üzemeltetésével?" - fogalmazott Clinton a nagygyűlésen.

Az elmúlt hetekben Hillary Clinton elsősorban Trump külpolitikai állásfoglalásait támadta, "elszabadult hajóágyúnak" nevezve, aki szerinte veszélyt jelent az Egyesült Államok nemzetbiztonságára is. A volt külügyminiszter azonban vasárnap óta Trump üzleti ügyeire, gazdasági tevékenységére összpontosítja kampányát. Vasárnap az NBC televízió politikai háttérműsorában például arra szólította fel Trumpot, hogy hozza nyilvánosságra adóbevallását, és egyúttal azt sugallta, hogy Trump nem is olyan sikeres, mint amilyennek látszik.

Donald Trump soha nem jelentett személyes csődöt, s vállalatai számára sem csődeljárást, hanem csődvédelmet kért - négyszer -, és ezzel csupán a törvények adta lehetőségekkel élt. (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1257
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap