label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Johannis visszaküldte a parlamentnek a doktori dolgozatok szigorítását célzó törvénytervezetet

Klaus Johannis elnök visszaküldte a parlamentnek azt a törvénytervezetet, amelynek célja a doktori dolgozatok szabályozásának szigorítására lett volna.

Ezt Johannis jelentette be ma egy sajtótájékoztatón. A kormány azt követően akarta szigorítani a szabályozást, hogy több magas rangú tisztségviselő esetében felmerült a gyanú, hogy doktori dolgozatuk megírásakor a plágium vétségét követték el.

A kormány március elején döntött a szigorításáról sürgősségi rendeletben.

A rendelet később a parlament elé került, a törvényhozói testület viszont több módosítással együtt fogadta el. Johannis szerint ezek a módosítások nem bátorítják a teljesítményt és az átláthatóságot a doktori iskolák működésében, és nem segítik elő a plágium felszámolását. (4)


Nyílt levélben fordult az RMDSZ a kormányfőhöz a közbirtokosságok ügyében

Nyílt levelet intézett Dacian Cioloş miniszterelnökhöz Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és Tánczos Barna szenátusi frakcióvezető, amelyben a közbirtokosságokat érintő diszkrimináció ellen emeltek szót - derült ki az RMDSZ mai hírleveléből.

A magyar érdekképviselet vezetői azt kérik a bukaresti kormánytól, hogy sürgősségi rendelettel számolja fel azt a joghézagot, amely a közbirtokosságok egy részét hátrányos helyzetbe hozza.

A hatályos törvény szerint csak azok igényelhetnek állami támogatást, akik birtoklevéllel rendelkeznek. A közbirtokosságok közel egyharmadának azonban nincs birtoklevele, bár a tulajdonukban lévő területeket jogosan használják, a tulajdonjog tisztázása azonban a bürokrácia miatt húzódik - mutattak rá az RMDSZ vezetői.

"A Szenátus plénuma az RMDSZ javaslatára törvénymódosítással már rendezte ezt a joghézagot, viszont a Képviselőház a döntő ház ebben az esetben, amely május 31-ig biztosan nem tudja elfogadni ezt a módosítást. Éppen ezért arra kérjük a kormányt, hogy sürgősségi kormányrendelettel fogadja el az RMDSZ által javasolt módosításokat, hogy a május végi támogatási kérelmi határidőt ne késsék le azok a gazdák, akiknek a tulajdonjoga saját hibájukon kívül nem rendeződött" - olvasható a román kormányfőhöz intézett nyílt levélben. (4)


Vizsgálat az ANAF ellen. Személyes adatokat hoztak nyilvánosságra

A személyes adatok feldolgozását felügyelő hatóság (ASPDCP) hivatalból indított vizsgálatot az Országos Adóhatóság (ANAF) által közzétett adóslista kapcsán – jelentették be ma a hatóság képviselői.

Hét elején indította el vizsgálatát a személyes adatok feldolgozását felügyelő hatóság (ASPDCP) az ANAF ) által közzétett adóslista kapcsán, mondták el a hatóság képviselői a MEDIAFAX-nak. A vizsgálat eredményét leghamarabb ennek a hétnek a végén hozhatják nyilvánosságra. (4)


FOTÓRIPORT – Deák Ferenc dokumentumfotói a Minerva székházában

Neves kolozsvári személyiségek – írók, költők, művészek, újságírók, a tudomány különböző területein tevékenykedő szakemberek – arcképei tekintenek vissza az érdeklődőkre mától a Minerva Művelődési Egyesület Cs. Gyimesi Éva termében, Deák Ferenc dokumentumfotó-kiállításán. A megnyitón készült fotóriportunk itt látható. (8)


FEJLEMÉNY – Iuliu Mureşan nem nyilatkozott, Pászkányt még kihallgatják

A Kolozsvári CFR 1907 elnöke, Iuliu Mureşan (képünkön) nem nyilatkozott az ügyről a sajtónak a Szervezett bűnözés- és Terrorizmus Ellenes Ügyosztályhoz (DIICOT) érkezésekor a meghallgatása előtt. „Kérdezzenek a Román Kupáról” – mondta kurtán az újságíróknak.

Igazságszolgáltatási források szerint Pászkány Árpád volt főrészvényes gyanúsított az ügyben, és a napokban még ki fogják hallgatni.

Amint arról korábbi gyorshírünkben beszámoltunk, több házkutatást tartottak egy, a kolozsvári CFR futballklubot érintő adócsalási ügyben. (7)


FEJLEMÉNY - Kihallgatták Pászkány Árpádot

A Kolozsvári CFR 1907 volt finanszírozója, Pászkány Árpád másfél óra elteltével kijött a a Szervezettbűnözés- és Terrorizmusellenes Ügyosztály (DIICOT) kihallgatásáról, és azt közölte, hogy semmilyen minőségben nem szerepel a klubot érintő nyomozásban.

Pászkány a kolozsvári DIICOT-tól kijövet annyit mondott: nem beszélhet arról, mit kérdeztek tőle az ügyészek, és hozzátette: hamar végeztek.

„Semmilyen minőségem nincs. Ha az embert hívják, jön” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgóklubbal kapcsolatos gondokról volt-e szó, a volt tulajdonos csak annyit mondott. „fogalmam sincs.”

Amint arról korábbi gyorshírünkben beszámoltunk, több házkutatást tartottak egy, a kolozsvári CFR futballklubot érintő adócsalási ügyben. (4)


VIDEÓ - Kezdődnek a Kolozsvári Városnapok

Szerelik a színpadot, megjelennek a sörsátrak - kezdődnek a Kolozsvári Vásornapok.

A képsorok a Körkép rovatban tekinthetők meg. (4)


Több házkutatás egy, a kolozsvári CFR futballklubot érintő adócsalási ügyben

Több házkutatást is tartottak ma reggel a kolozsvári CFR futballklubnál sikkasztás, adócsalás és pénzmosás gyanújával, 8 400 000 euró körülire teszik az okozott kár értékét – közölték igazságszolgáltatási források.

A vádhatósághoz közel állók elmondták, csütörtök reggel a Szervezettbűnözés- és Terrorizmusellenes Ügyosztály (DIICOT) ügyészei és a szervezettbűnözés-ellenes kolozsvári rendőrök húsz házkutatást tartottak Bukarestben és Kolozsváron sikkasztás, adócsalás és pénzmosás gyanújával a kolozsvári CFR futballklubnál, az okozott kár 8 485 682 euró. Az összeget „a klubot felügyelő cég keretében vagyonkezeléssel vagy ügyvitellel megbízott személyek” vehették ki a klub vagyonából.

A kolozsvári DIICOT által kezelt ügyben a gyanúsított nélkül indul bűnvádi eljárás szervezett bűnözői csoportosulás létrehozása, folytatólagos pénzmosás és nagyon súlyos következményekkel járó sikkasztás miatt. (4)


Isărescu: ha tanulunk a hibákból, képesek leszünk ellenállni a populizmus kísértésének

A termelékenység növelése létfontosságú a reális konvergenciához, mivel gyorsabb gazdasági növekedést és egyúttal fizetésemeléseket tesz lehetővé – vallja Mugur Isărescu, a Román Nemzeti Bank (BNR) elnöke.

„A 2000-es évtől kezdődően Románia hozta be a leggyorsabb ütemben az életszínvonalbeli elmaradását az európai uniós átlagszinthez képest, ezt többnyire a több tényezőn alapuló termelékenység bővülése tette lehetővé. A kedvező alakulást egy sor tényezővel lehet összefüggésbe hozni: többnyire a nagy, fiatal cégek termelékenyek, amelyek inkább magán, mintsem állami tulajdonban vannak, tőkéjük többsége külföldi kézen van, és anyagvállalat-kirendeltség viszonyban vannak” – magyarázta Isărescu. (4)


Johannis: a május 27-ei, pénteki CSAT napirendjén az egészségügy

Klaus Johannis államelnök ma bejelentette, hogy az egészségügyi rendszer gondjait is napirendre tűzik a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) május 27-ei, pénteki ülésén. Megjegyezte, arra kérte az illetékes hatóságokat, hogy ne csak tájékoztatással, hanem megoldásokkal érkezzenek.

„Sajnos a legutóbbi nyilvános botrány – a fertőtlenítőszereké – alkalmával is meglátszott, milyen hatalmas károk keletkezhetnek az egészségügyi rendszer érdektelensége és a korrupció miatt” – hangsúlyozta Johannis a Cotroceni-palotában tartott sajtónyilatkozatában.

Az államfő ugyanakkor arra is kitért, hogy belefoglalta az egészségügyi kérdéseket az ország védelmi stratégiájába és a nemzetbiztonsági témák sorába. (4)


  « Első oldal    1   2    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 570
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap