label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Visszavonta a kormány a közalkalmazottak egységes bérezéséről szóló sürgősségi határoztattervezetet

Visszavonta a kormány a közalkalmazottak egységes bérezéséről szóló sürgősségi határozattervezetet – jelentette be ma Dan Suciu, a kabinet szóvivője. Megjegyezte: a kormány célja, hogy a társadalmi partnerek által elfogadott tervezettek rukkoljon elő, a 2016-2017-es költségvetés adta keretek kö

„Nem folytatjuk ezt a sürgősségi kormányhatározat-tervezetet. (…) A kormány célja, hogy a társadalmi partnerek által elfogadott tervezettek rukkoljon elő, a 2016-2017-es költségvetés adta keretek között” – magyarázta Dan Suciu.

Azt mondta, megértették a nyomásgyakorlást és az érdeklődést, ami a tervezetet övezte, csütörtöktől pedig újrakezdik a tárgyalásokat a szakszervezetekkel. „Megértettük társadalmi partnereink aggodalmát, holnaptól tárgyalunk velük” – fejtette ki a szóvivő. Hozzátette: számukra „kielégítő megoldásokat” kell keresni, ám a költségvetési deficit szabta határok között. (4)


Johannis: májusban terjesztik a parlament elé a nemzetbiztonsági törvényeket

Klaus Johannis államfő ma azt mondta, a terrorizmusellenes, a feltöltőkártyákról szóló és a kibernetikai biztonságot célzó törvény kidolgozását a kormány hamarosan befejezi, májusban pedig a parlament elé is terjesztik azokat, hogy még ebben az ülésszakban elfogadásra kerülhessenek.

Johannis azt is elmondta, a kormányfővel és a pártokkal folytatott tárgyalások nyomán megegyeztek a három törvény elfogadásának menetrendjében, mert ezekhez mind parlamenti többségre, mind a civil társadalom jóváhagyására szükség van.

Hozzátette: javasolta a pártoknak, hogy alakuljon parlamenti bizottság, amely egy második nemzetbiztonsági törvénycsomag kidolgozását kezdi majd meg, hiszen a törvénykezés ezen a téren túlhaladottá vált, és korszerűsítésre szorul. Johannis kijelentette, a terrorcselekmények kontextusában is frissíteni kell a törvényeket, hogy az állam képes legyen az ilyen „incidensek” megelőzésére, és az állampolgárok biztonságának szavatolására.

Klaus Johannis ugyanakkor elmondta, meg kell találni az egyensúlyt az egyéni jogok és szabadságok, illetve a nemzetbiztonság között. (4)


Egyetlen ellenszavazattal fogadta el a képviselőház a hitelcseretörvényt

207 támogató, egyetlen ellenszavazattal és egy tartózkodással elfogadta ma a képviselőház a hitelcseretörvényt.

A döntés értelmében a fizetés nélküli törlesztés nem vonatkozik az Első otthon program keretében vásárolt ingatlanokra. A képviselők ugyanakkor 150 ezer euróról 250 ezer euróra emelték az ingatlan plafonértékét.

A képviselők megállapították továbbá, hogy azok is a jogszabály hatálya alá esnek, akik ellen már kényszervégrehajtás zajlik.

A felülvizsgálaton átesett jogszabályt elküldik Klaus Johannis államfőhöz kihirdetésre.

A törvényt már csak az alkotmánybíróságon lehet megtámadni. (4)


Oravecz Imre nyerte az Aegon-díjat

Oravecz Imre: távozó fa című könyve nyerte el az idei Aegon-díjat, jelentették be ma Budapesten.

Az AEGON Művészeti Díj Magyarország egyik legrangosabb irodalmi díja. A 2006-ban alapított, hárommillió forintos díjat magyar kortárs író vagy költő kaphatja kiemelkedő jelentőségű szépirodalmi művéért.

 Kulcsár Szabó Ernő irodalomtörténész, a zsűri elnöke a díjátadón hangsúlyozta: a távozó fa című kötet olyan üzenetet hordoz az emberi életről, hogy azt mindenféle ideológiától mentesen kellene megélni. „Úgy, ahogy az megtörténik velünk”. (2)

(Fotó: Valuska Gábor)


Kolozsváron van Kóbor János – és augusztusban visszajön!

Kolozsváron van Kóbor János, az Omega együttes énekese, aki részt vett a 7. Kolozsvári Magyar Napokat beharangozó sajtótájékoztatón.

Ott a szervezők bejelentették:a rendezvénysorozat augusztus 21-i záró koncertjén az Omega lép fel – pályafutása során először a kincses városban. (13)


378 cég jelentkezett egy Beszterce-Naszód megyei út korszerűsítésére

378 cég jelentkezett egy, az Erdély kapuja nevet viselő Beszterce-Naszód megyei út egyik szakaszának korszerűsítését célzó közbeszerzésre, amelynek összértéke 35 millió euró.

A Beszterce-Naszód megyei önkormányzat szóvivője, Bogdan Ivan mai közleményében arról tájékoztat, hogy a megyei tanács megkezdte a 172D jelzésű, Erdély kapuja elnevezésű megyei út eddig felújítatlan szakaszának korszerűsítését célzó közbeszerzési eljárást.

Az érintett útszakasz a következő: Marosborgó (Mureșenii Bârgăului, 17-es országút) – Kolibica-tó – Kolibica – Borgóbeszterce (Bistrița Bârgăului) – Alsóborgó (Josenii Bârgăului) – Strâmba – Kisilva (Ilva Mică, 17D országút) – Szentjózsef (Poiana Ilvei) – Magura (Măgura Ilvei) – Nagyilva (Ilva Mare) - Lunkatelep (Lunca Ilvei).

A közbeszerzési eljárásra 378 cég jelentkezett, 68 cégtársulásba tömörülve. (4)


Az EP-képviselők pluszforrásokat szavaztak meg a menekültek ellátására és a terrorizmus elleni harcra

Ma jóváhagyta az Európai Parlament, hogy további 100 millió eurót különítsenek el a menekültek Európai Unión belüli ellátására és 2 millió eurót arra, hogy az európai rendőri együttműködési szervezeten (Europol) belül működő Európai Terrorelhárító Központ (ECTC) új munkatársakat vegyen fel.

Az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács által korábban elfogadott javaslat értelmében, az uniós parlament szerdai jóváhagyásával további 100 millió euró fordítható a menekültválság okozta kiadásokra.

Az összeg az első része annak a 700 milliós sürgősségi humanitárius csomagnak, amelyet az Európai Bizottság még március elején javasolt. A pénzt többek között élelmiszerre, sürgős egészségügyi ellátásra, sátrakra, higiéniás eszközökre vagy oktatásra lehet fordítani.

Az idén januárban létrehozott és az unió terrorizmus elleni küzdelem központjának szánt ECTC a közelmúltbeli terrortámadások nyomán még 2 millió eurót fordíthat majd új emberek felvételére. (4)


FOTÓRIPORT - Kolozsváron van Kóbor János – és augusztusban visszajön!

Kolozsváron van Kóbor János, az Omega együttes énekese, aki részt vett a 7. Kolozsvári Magyar Napokat beharangozó mai sajtótájékoztatón.

A fotóriport ide kattintva tekinthető meg. (4)


A Charleroi-i reptér működése zavartalan, Brüsszelben sok járatot töröltek

A belgiumi Charleroi repülőterén helyreállt a légiközlekedés, a létesítmény zavartalanul üzemel, de Brüsszel nemzetközi repülőterén folytatódik a munkabeszüntetés - tájékoztatott ma a Belgocontrol légi irányító vállalt szóvivője.

Dominique Dehaene elmondta, hogy reggelre helyreállt a legtöbb fapados légitársaság által használt, vallóniai Charleroi repülőterének légiközlekedése, valamint a Liége-i repülőtér forgalma is zavartalan. A légikikötők valamennyi menetrend szerinti járatot indítani és fogadni tudják.

A szóvivő arról tájékoztatott, hogy a kedd délután kezdődött munkabeszüntetés ugyanakkor folytatódik Brüsszel nemzetközi repülőterén, ahol a légirányítók közül a legtöbben ma reggel sem vették fel a munkát.

A délelőtti órákban 15 repülőgép indulhat a szokásos 76 helyett, valamint eddig 50 járatot törölni kellett, amelyek között van Magyarországra induló is. A szerdán törölt járatokra szóló jegyek július 13-ig beválhatók - tette hozzá.

Dominique Dehaene elmondta, hogy kedd reggel a vállalat vezetése és a szakszervezet között megegyezés született a légi irányítók korkedvezményes nyugdíjba vonulásáról. A megegyezés azonban nem volt elfogadható a dolgozóknak, akik beteget jelentve munkabeszüntető akcióba kezdtek, ami miatt a dolgozók kétharmada nem vett részt légi irányításban, ellehetetlenítve ezzel a működést. (4)


Trump szerint a republikánus elit összeesküdött ellene

Donald Trump szerint a republikánus pártelit mindent elkövet, hogy megakadályozza elnökjelöltségét. Az amerikai előválasztási versenyben a republikánus oldalon élen álló milliárdos a CNN hírtelevízióban beszélt erről annak a sorozatnak a keretében New Yorkban, amelyben a republikánus elnökjelölt-aspiránsokat és családjukat mutatják be.

Az üzletember kedd este nagyon visszafogott volt, talán mert a feleségével, a szlovén születésű exmodellel, Melaniával és előző házasságaiból született gyerekeivel jelent meg. Ritka, hogy Trump a családjával együtt mutatkozik vagy a magánéletéről beszél a nyilvánosság előtt, a hallgatóság most sem sokat tudhatott meg a magánéletéről.

A meghívott vendégek ezúttal is - csakúgy, mint előző este, amikor John Kasich ohiói kormányzó és családja volt a vendég -, republikánus szavazók voltak, akik inkább udvarias, semmint érdemi kérdéseket tettek fel, elsősorban Trump gyerekeinek, akik dicsérték apjukat. Elmondták, mindig kiváló apa volt, megszállottja a munkájának és a családjának, tiszteli és egyenrangúaknak tartja a nőket, etikus ember, aki ha valamit elhatároz, akkor végig is viszi. (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 408
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap