label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Orbán Viktor: Magyarország komolyan veszi a terrorfenyegetést

Orbán Viktor magyar miniszterelnök megerősítette, hogy a magyar kormány komolyan veszi a terrorfenyegetést, és megtette a szükséges intézkedéseket. A magyar kormányfő a közmédiának ma Washingtonban adott interjúban elégedetten nyugtázta, hogy Magyarországot nukleáris szempontból fejlettnek, biztonsági rendszerét pedig kiválónak tartják.

 A nukleáris biztonságról szóló csúcsértekezleten napirenden lévő témákról szólva Orbán Viktor leszögezte: "nagyon fontos az a bizonyosság, amelyet itt kaptunk, s amely megerősít bennünket abban, hogy a nukleáris energia a következő évszázadban is velünk lesz, s a  legfejlettebb országok nem leépítik nukleáris kapacitásukat, hanem éppen hogy fejlesztik". (4)


Két muzulmán lány bántalmazása miatt nyomoz a bukaresti rendőrség

Két 18 éves muzulmán lány bántalmazásának gyanújával hivatalból vizsgálatot indított a bukaresti rendőrség, miután egy fiatalokból álló csoport állítólag letépte róluk a hajukat takaró fátylat és megverte őket egy bukaresti utcán - jelentette ma a Mediafax hírügynökség.

A két muzulmán lányt napközben, a belvárosi Moşilor úton támadta meg három fiú és két lány - tudatta a Muzulmán Nővérek nevű egyesület. A szervezet közleménye szerint a sértettek fejéről letépték a fátylat és ütlegelni kezdték őket, emiatt fejükön és kezükön is sérüléseket szenvedtek. "Nagy sokára, egy férfi közbelépése mentette meg őket a támadóktól" - írta az egyesület.

A közlemény megjelenése után a bukaresti rendőrség szóvivője megerősítette: az áldozatok egyike szüleivel jelentkezett az egyik rendőrőrsön. A rendőrök elkísérték őket a helyszínre, de nem sikerült azonosítaniuk a támadókat. Mivel a szülők nem akartak írásos panaszt tenni, a rendőrség hivatalból indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.

A Muzulmán Nővérek egyesület nyilatkozatában aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a média "téves képet fest a terrortámadásokról, nem tesz különbséget a terroristák és az "egyszerű muzulmánok" között.

(Képünk illusztráció) (4)


Mégis Ráduly Róbert lesz az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje

A korábbi bejelentésekkel ellentétben mégis Ráduly Róbert (képünkön) lesz a RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje - közölte ma Füleki Zoltán, az RMDSZ csíkszeredai szervezetének elnöke.

Az elnök elmondta, Ráduly Róbert felhatalmazta csütörtökön meghozott döntése ismertetésére. Hozzátette, hogy Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke - aki korábban jelöltette magát a tisztségre - csütörtökön is megerősítette, hogy visszalép, ha Ráduly Róbert vállalja a jelöltséget.

Ráduly 11 évig volt Csíkszereda RMDSZ-es polgármestere, azonban tavaly júniusban lemondott a tisztségéről, miután a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) hivatali visszaélés miatt vádat emelt ellene. A per folyamatban van.

Füleki Zoltán elmondta, hétfőn kezdik gyűjteni az aláírásokat Ráduly Róbert indulásához. Hozzátette, a folyamatban levő büntetőper nem akadályozhatja meg a jelölt újabb polgármesteri mandátumát, hiszen az ügy érdemi tárgyalása el sem kezdődött, és a jogerős ítéletig még évek telnek el. Megjegyezte: addig megilleti Rádulyt az ártatlanság vélelme. (4)


Băsescu a feltöltőkártyákról: Cioloş beleesett a szolgálatok hálójába

Traian Băsescu volt államfő azt mondja, Dacian Cioloş kormányfő beleesett a szolgálatok hálójába, amikor arról beszélt, hogy romániai feltöltőkártyákat használhattak európai merényleteknél, hiszen a szolgálatok érdeke az, hogy a kormány törvénnyel vagy rendelettel rukkoljon elő a témában.

„Itt vita van, és én úgy hiszem, hogy ezeket a törvényeket nem szabad széleskörű nyilvános vita nélkül meghozni. Ha a kormányfő – aki nincs hozzászokva az állami apparátushoz – boldogtalan nyilatkozatáról beszélünk, hálóba esett. Meggyőződésem, hogy nem jött csak úgy neki – ezt álmodta –, hogy feltöltőkártyákat használtak a terrortámadások előkészítésében. Őt tájékoztatták. (…) Biztos azért említették meg (hogy feltöltőkártyákat használtak a merényleteknél – szerk. megj.), hogy rábírják a miniszterelnököt, hogy egyik napról a másikra törvénnyel vagy sürgősségi rendelettel rukkoljon elő a feltöltőkártyák témájában” – vallja Băsescu.

Azt mondja, ő a Cioloş helyében megkérdezte volna a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) embereit, hogy melyik merényletekben használták a kártyákat, és hogy a partnerszolgálatokat értesítették-e erről az aspektusról. (4)


Băsescunak bírságot kell fizetnie, mivel sértő kijelentést tett a romákra nézve

Elutasította a legfelsőbb bíróság Traian Băsescu fellebbezését, amelyet a volt államfő az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) döntése ellen emelt, amely pénzbírsággal sújtotta hat évvel ezelőtt a vándorcigányok kapcsán elhangzott szavait, „sokan közülük hagyományosan abból élnek, amit lopnak”.

A CNCD 2014. február 10-én döntött úgy, hogy Traian Băsescu 2010. november 3-án elhangzott szavai, amelyek szerint a vándorcigányok közül „nagyon kevesen akarnak dolgozni”, és „sokan közülük hagyományosan abból élnek, amit lopnak”, diszkriminációnak minősülnek, és sértik a roma etnikumú személyek méltóságát.

Akkor a volt államfőt 600 lej pénzbírság kifizetésére kötelezték, mivel nem ez volt az első alkalom, amikor diszkriminált. (4)


Lövések dördültek el Máramarosszigeten ukrán csempészek elfogásakor

A Máramaros megyei határőrök csütörtökön este több ízben is elsütötték fegyverüket Máramarosszigeten, hogy elfogjanak három ukrán állampolgárt, akik nagy mennyiségben hoztak át Románia cigarettát – közölte ma a határrendészet.

A mai közlemény értelmében a határőrök csütörtök este, az ukrán határ közelében három személyt vettek észre, akik hatalmas csomagokat szállítottak. A törvény embereinek láttán mindhárman ledobták a csomagokat, és elszaladtak. A rendőrök kénytelenek voltak figyelmeztető lövést leadni, hogy megállítsák őket. (4)


Az Egyesült Államok és Kína összefog az észak-koreai atomkísérletek ellen

Az Egyesült Államok és Kína együttműködik annak érdekében, hogy Észak-Korea ne hajtson végre több atomkísérletet - ebben állapodott meg az amerikai és a kínai elnök csütörtökön a nukleáris biztonságról szóló washingtoni nemzetközi konferencián, kétoldalú tárgyalás keretében.

Észak-Korea provokációit ugyanis egyre nagyobb aggodalommal figyelik Washingtonban. A kommunista állam januárban hidrogénbomba-kísérletet hajtott végre, majd azóta több kísérleti rakétát bocsátott fel.

Barack Obama és Hszi Csin-ping a Fehér Házban találkozott egymással, és már a megbeszélések kezdetekor közös közleményt adtak ki, amelyben tudatták, hogy nemsokára mindkét ország aláírja a párizsi klímavédelmi egyezményt.

A megbeszélés után Obama úgy nyilatkozott, hogy Kína és az Egyesült Államok is atomfegyvermentes Koreai-félszigetet szeretne, ennek érdekében cseréltek véleményt arról, hogy miként lehetne eltántorítani Phenjant a további kísérletektől, amelyek Washington megítélése szerint növelik a térségben a feszültséget. Az amerikai elnök pár órával korábban a japán és a dél-koreai vezetőkkel tárgyalt ugyanerről a témáról. (4)


Tiltakozásképpen nem adtak ma ártámogatott vényeket a háziorvosok

Nem bocsátottak ki ártámogatott vényeket és küldőcédulákat a háziorvosok ma – jelentették be a Háziorvosok Országos Társaságának és a Háziorvosi Egyesületek Országos Szövetségének képviselői. Az akció hétfőn is folytatódik.

Az orvosok ezzel az egészségügyi hatóságok ellen tiltakoznak. Mindemellett úgy döntöttek, ma ingyen végzik a vizsgálatokat, mondták el a Háziorvosok Országos Társaságának (SNMF) és a Háziorvosi Egyesületek Országos Szövetségének (FNPMF) képviselői pénteki sajtótájékoztatójukon. (4)


Kanyaró-járványgóc Beszterce és Kolozs megyében, 79 esetet igazoltak

Kanyarójárványt igazolt az egészségügyi minisztérium Kolozs és Beszterce megyében, több olyan településen betegedtek meg összesen 79-en, ahol a gyerekek nem szerepelnek a háziorvosok beteglistáján, aminek eredményeképpen az oltásaikat sem kapják meg.

„Az egészségügyi minisztérium pénteken felszólította az összes közegészségügyi igazgatóságot, sürgősen mozgósítsa a kellő erőforrásokat a kanyaró, rózsahimlő és mumpsz elleni (ROR) oltási kampány felgyorsítása érdekében, Beszterce és Kolozs megyében ugyanis kanyarógóc jelent meg 79 igazolt esettel. (…) A közegészségügyi szakemberek megállapították, hogy az érintett övezetbe tartozik Beszterce-Naszód megye több, Kolozs megye határához közel eső települése, ahol egyes közösségekben a gyerekeket nem íratták be háziorvoshoz, ezért nincsenek beoltva” – áll a szaktárca közleményében. (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1090
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap