label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Antal Árpád elindulna a sepsiszentgyörgyi polgármester-választáson

Versenybe száll egy újabb sepsiszentgyörgyi polgármesteri mandátumért Antal Árpád, a székelyföldi város tisztségéből felfüggesztett polgármestere - jelentette be Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki területi szervezetének elnöke egy mai sajtótájékoztatón.

Az Agerpres hírügynökség által idézett sajtótájékoztatón Tamás Sándor elmondta, hogy elkezdik gyűjteni az Antal Árpád választási indulásához szükséges aláírásokat.

Hozzátette: az induláshoz 550 támogató aláírásra lenne szükség, de az RMDSZ célja, hogy a következő két hétben legalább tízezer aláírást gyűjtsön. Így szeretnék ugyanis bizonyítani, hogy Sepsiszentgyörgy lakói értékelik Antal Árpád eddigi munkáját és támogatják a harmadik polgármesteri mandátumát.

Antal Árpád az egyik közösségi portálon közzétett bejegyzésében megerősítette: boldogan folytatja a megkezdett munkát, ha a polgármesteri teendőktől való eltiltását feloldják. A hivatali visszaéléssel gyanúsított polgármestert ugyanis februárban bírósági felügyelet alá helyezték. Nem láthatja el polgármesteri teendőit, nem veheti fel a kapcsolatot az ügyében érintett személyekkel, és időközönként jelentkeznie kell a rendőrségen. (4)


Csütörtökön nemzeti gyásznap – döntött a kormány

Nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány holnapra, március 24-ére, a brüsszeli merényletek áldozatainak emlékére, illetve a belgiumi állampolgárokkal való szolidaritás jeléül.

„Nemzeti gyásznappá nyilvánítja a kormány március 24-ét, csütörtököt. Az intézmények félárbocra engedik a zászlókat” – mondta a kormányülés után Dan Suciu kormányszóvivő.

Hozzátette: a kormány azt javasolja a rádió- és televíziócsatornáknak, illetve a kulturális intézményeknek, programjukat igazítsák ehhez a döntéshez.

„A gyásznap kegyeletünk és Európa fővárosának lakói melletti szolidaritásunk jele” – mondta Suciu. (4)


Incidensek a bukaresti gazdatüntetésen

Megpróbálták áttörni a csendőrök sorfalát a parlament előtt tüntető gazdák, hogy az udvarra juthassanak. A gazdák azt mondják, a „ Brădet-botrány” óta a gyártók már nem akarják megvásárolni a juhtúrót.

Mintegy ezer juh- és szarvasmarha-tenyésztő gyűlt össze az ország minden szegletéből Bukarestben, hogy a hatóságok intézkedései ellen tiltakozzék. A tüntetők szerint a kormány nem fizette ki a 2015-re járó szubvenciókat, ezért bankkölcsönöket kellett felvenniük.

„Az állam minden tehén után 400 lejt ígér évente, a családom eltartására pedig a minimálbérnek megfelelő fizetéssel maradok” – mondta az egyik tüntető.

A tiltakozók kolompokkal, sípokkal, vuvuzelákkal érkeztek, transzparenseiken olyan szlogenek láthatók, mint például „Pénzt akarunk a munkánkért!”, „Le a maffiával a mezőgazdaságban!”, „Képviselők és szenátorok, ne feledkezzetek meg a földművesekről!”, „Kooperatíva-törvényt akarunk!”, „Ösztönözzék a román termelőket!”, vagy „Elnézésüket kérjük, nem termelünk annyit, amennyit lopnak”. (4)


Blue Air: a brüsszeli járatot Liege-be irányították át

A Blue Air légitársaság ma reggel bejelentette, hogy a 0B123/124 jelzésű, Bukarest–Brüsszel repülőjáratot átirányították a liege-i repülőtérre, az utasokat pedig onnan busszal szállítják.

„Mivel a brüsszeli Zaventem repülőtér ma is zárva tart, a Blue Air légitársaság meghozza a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a 0B123/124 biztonságosan megtegye a Bukarest–Brüsszel–Bukarest utat 2016. március 23-án. Éppen ezért a Blue Air úgy döntött, hogy a járatot átirányítja a liege-i légikikötőbe, ami 80 kilométerre található Belgium fővárosától. A menetrend a következő: 0B123 17:05 Bukarest – 19:00 Liege, 0B124 19:45 Liege – 23:30 Bukarest” – mutat rá sajtóközleményében a légitársaság.

A továbbiakban ugyanakkor közlik, hogy utasaikat ingyen elszállítják a brüsszeli északi pályaudvarra, a hazatérőket pedig felveszik ott, és elviszik Liege-be.

„Ezúton arra kérjük utasainkat, hogy a járat indulása előtt 3 órával jelenjenek meg a brüsszeli találkozó helyszínén, vagyis a Gare du Nord buszoknak fenntartott részén” – hívja fel a figyelmet a Blue Air. (4)


Villanyoszlop esett a villamosra, egy gyermek megsérült

Egy furgon villanyoszlopnak ütközött, ez pedig rázuhant egy éppen arra járó villamosra, amelynek betört ablaka megsebesített egy gyermeket – ezek a Kajántói (Oaşului) úton ma történt közlekedési incidens filmkockái.

Egy szemtanú azt írta a Facebook közösségi portálon: a furgon vezetője valami papírokat olvasott, a jármű párhuzamosan halad a villamossal. Adott pillanatban gyorsan letettek a dokumentumokat, gyorsított, s hirtelen az út szélén parkoló terepjárónak csapódott, innen pedig nekiütközött egy villanyoszlopnak, amelyet kidöntött. Ez ráesett egy villamosra, amelynek betörte az ablakát – a sürgősségre szállított kisgyermek így sebesült meg. (4)


Díszpolgári cím Kallós Zoltán néprajzkutatónak

A Kolozs Megyei Tanács mai gyűlésén 29 igen szavazattal elfogadták azt a határozatot, amelynek alapján Kallós Zoltán néprajzkutatót, népzenegyűjtőt Kolozs megye díszpolgárává avatják. A díjátadásról később döntenek.  (3)


Egygólos sikerrel kezdték az előkészületet

Románia labdarúgó válogatottja elkezdte az előkészületet a nyári Európa-bajnokságra.

Első ellenfele barátságos mérkőzésen Litvánia volt, amelyet 1–0-ra legyőzött a Gyurgyevóban/Giurgiuban.

A gólt Nicuşor Stanciu szerezte a 65. percben. (7)


Brüsszeli robbantások - Sajtóhírek szerint Najim Laachraoui lehetett a második repülőtéri robbantó

A rendőrség által már korábban is körözött belga Najim Laachraoui lehetett a második, eddig azonosítatlan öngyilkos merénylő, aki az előző nap felrobbantotta magát a brüsszeli nemzetközi repülőtéren - jelentette a De Standaard című napilap névtelenséget kérő forrásokra hivatkozva.

A belga szövetségi főügyész délután azt közölte, hogy a két repülőtéri robbantó közül az egyik Ibrahim el-Bakraoui, akinek a testvére, Khalid a városközpontban robbantotta fel magát kedden egy metróállomáson. Frédéric Van Leeuw elmondta, a hatóságoknak még nem sikerült azonosítani az Ibrahim el-Bakraouival együtt érkezett, a repülőtér kamerái által rögzített másik két embert, akik közül az egyik felrobbantotta magát, a másik pedig feltehetőleg elbizonytalanodott és elmenekült.

A sajtó korábban arról számolt be, hogy a novemberi párizsi terrortámadások miatt is keresett Najim Laachraoui volt az, aki elmenekült a repülőtéren, azonban ezt nem erősítették meg a hatóságok. (4)


FEJLEMÉNY - Elfogták a harmadik, szökésben lévő repülőtéri merénylőt

A belga hatóságok ma délelőtt elfogták Najim Laachraouit, a harmadik, még szökésben lévő merénylőt, aki előző  nap részt vett a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér elleni robbantásos merényletben - jelentette a La Derniére Heure című helyi lap.

Amint arról korábbi gyorshírünkben beszámoltunk, azonosították az öngyilkos merénylőket és cinkostársukat(4)


Brüsszeli robbantások - Azonosították az öngyilkos merénylőket és cinkostársukat

A belga hatóságok azonosították a keddi brüsszeli repülőtéri öngyilkos merényletek elkövetőit: a rendőrség által el-Bakraoui néven ismert két fivérről van szó - jelentette ma az RTBF helyi közszolgálati adó.

A csatorna névtelen forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy két brüsszeli lakosról van szó, akiket a rendőrség különböző bűncselekmények miatt már korábban is ismert. A hatóságok azonban eddig nem hozták őket kapcsolatba terrorszervezetekkel.

A testvérpár egyik tagja bérelte ki hamis papírokkal a belga főváros Forest nevű negyedében azt a lakást, amely feltehetőleg a novemberi párizsi terrortámadások főszervezője, az előző pénteken elfogott Salah Abdeslam rejtekhelyéül szolgált az utóbbi hónapokban.

A hírügynokségek ugyanakkor arról számolnak be, hogy azonosították a harmadik, még szökésben lévő merénylőt is, aki részt vett a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér elleni robbantásos merényletben: a férfi neve Najim Laachraoui a La Derniére Heure című helyi lap ma reggeli értesülései szerint. (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 562
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap