label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Dragnea: Cioloș vonja vissza a választások időpontjára vonatkozó rendeletet!

A helyhatósági választások időpontjára vonatkozó kormányrendelet visszavonását kéri Dacian Cioloștól Liviu Dragnea. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azzal vádolja a miniszterelnököt, hogy összejátszik a Nemzeti Liberális Párttal (PNL). Azért volt olyan sürgős a kormány számára a dátum kijelölése, hogy a liberálisok tudják, mihez tartsák magukat a kétfordulós polgármester-választás visszaállításáért folytatott harcukban, hangzik Dragnea vádja. Ha nem így volna, a választásokra vonatkozó többi, sokkal sürgősebb szabályozást is közzé kellett volna tennie a kormánynak, ezek azonban még váratnak magukra. Ciolos csak azzal bizonyíthatja be, hogy nem része semmiféle paktumnak, amely a jelenlegi választási rendszer megváltoztatását célozza, ha visszavonja rendeletét – jelentette be Dragnea. Ha nem teszi meg, azt bizonyítja, hogy egy bűnszövetkezet része, és viselnie kell a következményeket.

Pénteken Alina Gorghiu, a PNL társelnöke elmondta: megtámadják a közigazgatási bíróságon a helyhatósági választások törvényét. A liberálisok azt kifogásolják, hogy a polgármestereket – 2012-höz hasonlóan – idén is egy fordulóban választják, tehát az a jelölt nyer mandátumot, aki a legtöbb szavazatot kapja.

A kormány június 5-ét jelölte ki az önkormányzati választások napjának. (9)

 


Tíz munkanapnyi apasági szabadságot kaphatnának az apák

A társadalombiztosítással rendelkező apák 10 munkanapnyi apasági szabadságra lennének jogosultak, amelyet munkaadójuk béralapjából kellene kifizetni, áll a képviselőház munkaügyi bizottsága által ma elfogadott törvénytervezetben.

A képviselőház munkaügyi bizottsága által elfogadott törvénytervezet szerint „amennyiben az apasági szabadságra jogosult személy az állami társadalombiztosítási rendszerben biztosított, 10 munkanapnyi fizetett apasági szabadságra jogosult”.

Az apasági szabadságot a gyermek születése utáni első két hónapban lehet kivenni, a gyermek születési anyakönyvi kivonata alapján, amelyből a kérvényező apai minősége is kiderül, áll a tervezetben. (4)


A szenátus elé citálták a Cioloşt. Miért kell magyarázkodnia a kormányfőnek?

A szenátus előtt kell holnap magyarázatot adnia Dacian Cioloşnak az Intact médiatröszt kilátásba helyezett kilakoltatásáról: a miniszterelnök beidézéséről a szenátus nagy szavazattöbbséggel döntött ma.

Az adóhatóság hétfőn felszólította a médiatröszthöz tartozó tévétársaságokat, hogy öt napon belül ürítsék ki székházukat, amely a cég alapítója, Dan Voiculescu ellen hozott jogerős ítélet alapján 2014-ben az állam tulajdonába került. Voiculescut 10 éves börtönbüntetésre ítélték korrupcióért, a bíróság által megítélt 60 millió eurós vagyonelkobzásnak azonban mindeddig nem sikerült érvényt szerezni.

Călin Popescu Tăriceanu szenátusi elnök a demokrácia "felfüggesztését" és a sajtó megsemmisítését célzó tudatos tervnek nevezte a televíziók működését ellehetetlenítő szűk határidőt. (4)


Csúszópénz elfogadása és hivatali visszaélés miatt emeltek vádat a szászrégeni polgármester ellen

Csúszópénz elfogadása és hivatali visszaélés miatt emeltek vádat Maria Precup szászrégeni polgármester ellen (képünkön), jelentette be az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA).

Ugyanabban az ügyben került vád alá Szászrégen megyei jogú város főépítésze, Camelia Diaconu Hărşan is, hivatali visszaélésben való bűnrészesség, hamisított okirat felhasználása és okirat-hamisítás miatt.

Mihai Ţocu építkezésvezető ellen hivatali visszaélésben való bűnrészesség, saját aláírással elkövetett okirat-hamisítás és hamisított okirat felhasználása miatt emeltek vádat, Iuliu Sebastian Moldovan cégvezetőt pedig megvesztegetés, hivatali visszaélésben való bűnrészesség és saját aláírással elkövetett okirat-hamisítás vádjával állhat bíróság elé. (4)


Kutatás: napi 86 percet tölt a Facebookon az átlagos magyarországi felhasználó

Átlagosan napi 86 percet tölt a világ legnagyobb taglétszámú közösségi oldalán, a Facebookon az átlagos magyar felhasználó. Hétköznap pár perccel rövidebb, hétvégén valamivel hosszabb ez az idő - tudható meg a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) által megrendelt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által finanszírozott kutatás összegzéséből.

Részletek a Számítástechnika rovatban. (4)


Az Eagles of Death Metal a túlélők előtt lép fel Párizsban

Három hónappal a 130 áldozatot követelő párizsi terrortámadások után a túlélők és az áldozatok hozzátartozói előtt ad ma koncertet az Eagles of Death Metal amerikai rockegyüttes a francia fővárosban.

A zenekar teltházas fellépésén november 13-án a párizsi Bataclan klubban kilencven embert ölt meg a terembe rontó három terrorista. Az együttes tagjai életben maradtak, a koncertkörutat azonban megszakították. A turné szombat este indult újra Stockholmban. A párizsi fellépés színhelye az Olympia koncertterem, miután a Bataclan csak az év végén fog újra megnyitni.

Az Eagles of Death Metal párizsi visszatérésére a merényletek valamennyi túlélője és az áldozatok hozzátartozói is meghívást kaptak a szervezőktől, így az este egyfajta csoportos terápiának ígérkezik. A közel kétezer fős koncertteremben a fennmaradó helyekre a rockegyüttes rajongói vásárolhattak jegyeket.

A csapat december elején a U2-val együtt fellépett Párizsban, de a merényletek óta ez lesz az első önálló koncertjük Franciaországban. Jesse Hughes énekes-gitáros szerint a koncert lesz számára az igazi terápia a november 13-án átéltek után, és a merényletsorozat több túlélője is hasonlóan nyilatkozott a francia televíziókban. (4)


Kanye West egymilliárd dollárt kér Mark Zuckerbergtől

Nyilvánosan kért egymilliárd dollárt ötletei megvalósítására Mark Zuckerberg Facebook-alapítótól Kanye West amerikai rapper, akinek saját bevallása szerint jelenleg 53 millió dolláros adóssága van.

Részletek a Decibel rovatban. (4)


Januárban emelkedett a forgalomba helyezett új autók száma az EU-ban

Januárban már a huszonkilencedik hónapja emelkedett a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma az Európai Unióban - olvasható az európai autógyártó szövetség (ACEA) honlapján.

Részletek a Motorház rovatban. (4)


Csont-, izom- és porcdarabokat nyomtattak 3D-ben amerikai orvosok

Csont-, izom- és porcdarabokat nyomtattak 3D-ben amerikai orvosok. Az "élő" sejtekből növesztett szerveket állatokba ültették be, az összes implantátum normálisan működött - tudósított a BBC hírportálja.

Részletek a Tudomány rovatban. (4)


Külhoni magyar ifjúsági civil szervezeteket támogat a magyar kormány

Külhoni magyar ifjúsági civil szervezeteket támogat pályázati úton a magyar kormány, az ötvenmillió forintos keretre március 18-ig lehet kérelmet benyújtani.

Részletek a Bonifácz rovatban. (4)


  « Első oldal    1   2    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 579
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap