label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Tüntetést szervez a PNL szombaton Gabriel Oprea lemondatására

Tüntetést szervez szombaton Bukarestben a Nemzeti Liberális Párt, hogy Gabriel Oprea belügyminiszter lemondását kérje, jelentette be ma Teodor Atanasiu, a párt első alelnöke, aki szerint a 3000 résztvevő előre megírt lemondást nyújt majd át Opreának.

„A PNL úgy döntött, holnap tiltakozó akciót, tüntetést szervez, hogy Oprea miniszterelnök-helyettes úr lemondását kérje az általa elfoglalt tisztségből. A tüntetés 11 órakor kezdődik, a kormány székhelyéről, a Győzelem (Victoriei) térről haladunk majd a Győzelem (Victoria) úton egészen a belügyminisztériumig” – mondta el Atanasiu.

Kijelentette: a PNL-nek van engedélye a tüntetésre, illetve a Győzelem út egyik járdáján való menetelésre.

Atanasiu megjegyezte, a találkozón mintegy háromezer liberális párttag vesz majd részt, és reméli, civilek is csatlakoznak majd hozzájuk.

„Megállunk a belügyminisztériumnál, és átadunk Opreának egy előre megírt lemondást, neki csak annyit kell tennie, hogy aláírja, hogy meggyorsítsuk számára a döntéshozatalt” – tette hozzá Atanasiu. (4)


Udrea: hallom, előkészítettek számomra egy szobát a fogdában

Elena Udrea visszatért ma délután az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) székházába, hogy nyilatkozzon az új ügyben, amiben csúszópénz elfogadásával, befolyással való visszaéléssel, pénzmosással, hivatali visszaélésre való felbujtással és hamis tanúzással gyanúsítják.

Rámutatott, soha nem ijesztette meg a fővárosi fogda gondolata, és úgy hallotta, előkészítettek számára ott egy szobát.

A DNA bejáratánál Elena Udrea képviselő úgy nyilatkozott, hogy készen áll a nyilatkozattételre, ám – tette hozzá – nem tartja természetesnek, hogy elutasították az ügyész visszahívására vonatkozó kérését, a döntést szintén a DNA egyik ügyésze hozta meg. (4)


Az Irakban túszul ejtett újságírók ügyében indul vizsgálat Traian Băsescu ellen

Három, Irakból tudósító újságíró 2005-ös elrablása ügyében indul ügyészségi vizsgálat Traian Băsescu volt államfő ellen, miután a bukaresti 5. kerületi bíróság ma jóváhagyta a vádhatóság ez irányú kérését.

Részletek a Napirenden rovatban. (4)


Marosvásárhelyi utcanévtáblák - A helyi rendőrség újabb bírságát érvénytelenítette a bíróság

A marosvásárhelyi bíróság alapfokon érvénytelenítette azt a bírságolási jegyzőkönyvet is, amelyet a kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezése közben tetten ért Barabás Miklósnak, a Civil Elkötelezettség Mozgalom (Cemo) önkéntesének a nevére állított ki a helyi rendőrség.

A szerdán hozott ítéletet a honlapján tette közzé a bíróság. Kincses Előd, a megbírságolt Barabás Miklós ügyvédje az MTI-nek elmondta, ugyanaz az ítélet született, mint egy hónappal ezelőtt, a másik megbírságolt önkéntes, Benedek Lehel Csaba ügyében. Hozzátette, a korábbi ítéletnek immár az indoklását is megkapták, és abban a bíróság egyértelműen kimondta, hogy nem tekinthető reklámtáblának a kétnyelvű utcanévtábla, ezért nem vonatkoztatható rá a reklámtörvény. (4)


FOTÓRIPORT - „Hazatért” a Korunk-galériás kiállítók egy része

Ha személyesen nem is mindenki, de lélekben és néhány munkával mind a 15 képzőművész „hazatért” a Korunk galériába, amely ezúttal a Minerva Művelődési Egyesület székhelyére „költözött” egy kiállítás erejéig. „Nem aszerint válogattunk annak idején, hogy ki mennyire volt elismert a szakmában, inkább a fiataloknak és azoknak az idősebb művészeknek akartunk lehetőséget adni, akiket valamilyen okból kifolyólag »kiközösítettek«”, mondta Kántor Lajos, a Korunk Galéria alapítója a Hazatérés című kiállítás ma délutáni megnyitóján. Mint elhangzott, a galéria 1973-ban indult, a Korunk akkori, Főtér 4-5 szám alatt működő szerkesztőségében. Természetesen az évek során sokkal több képzőművésznek volt egyéni kiállítása a galériában, ezúttal azonban 15 embert szólítottak meg, reményeik szerint lesz lehetőség a folytatásra. (A részletekre visszatérünk).

Fotóriportunk itt látható.

(2)


A Jupiter kilökött egy óriásbolygót a Naprendszerből

A Jupiter kilökött egy óriásbolygót a Naprendszerből 4 milliárd évvel ezelőtt - erre a következtetésre jutottak a Torontói Egyetem kutatói, akik eredményeiket a The Astrophysical Journal november 1-i számában teszik közzé.

Részletek a Tudomány rovatban. (4)


Szabadon engedték Guantánamo utolsó brit foglyát

Mai brit médiaértesülések szerint szabadon engedték Guantánamo utolsó brit foglyát, aki 13 évet töltött az Egyesült Államok által fenntartott kubai börtöntáborban.

A BBC és a Sky News brit hírtelevízió egybehangzóan jelentette péntek reggel, hogy Shaker Aamer már útnak is indult Nagy-Britannia felé egy katonai repülőgépen.

A szaúd-arábiai születésű Aamer nem brit állampolgár, de állandó nagy-britanniai tartózkodási engedélye van, miután felesége brit, és négy gyermekük is Nagy-Britanniában született.

A 46 éves Aamert Afganisztánban fogták el 2001-ben, és azzal gyanúsították, hogy kapcsolatban állt az al-Kaida terrorhálózattal. Egy évvel később átszállították a guantánamói táborba, ahol pénteki elengedéséig fogva tartották, vádemelés és bírósági eljárás nélkül.

Az amerikai hírszerzés szerint Aamer egy tálib felkelőcsoport parancsnoka volt, és személyesen is találkozott Oszama bin Ladennel, az al-Kaida néhai vezetőjével. Aamer azonban mindig is tagadta, hogy köze lett volna az al-Kaidához vagy a tálibokhoz, és saját állítása szerint jótékonysági tevékenységet végzett Afganisztánban. (4)


Orbán Viktor a bevándorlásról: Európa népei kezdenek felébredni

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerint "Európa népei kezdenek felébredni", rájöttek arra, hogy a bevándorlás kulturális kérdés: "az identitásunk forog kockán".

Brüsszeltől azonban nem várhatunk megoldást, a problémát a nemzetállamoknak kell megoldaniuk, ahogyan azt Magyarország a maga részéről meg is tette - mondta a kormányfő ma a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyarország által ellenzett európai uniós kvótarendszer terve "átnőtt egy még nagyobb veszélybe", mert az Európába beérkezők szétosztását állandó mechanizmussá alakítanák.

"Ezt végképp nem fogadjuk el" - jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a migránsözönt - amelyet inváziónak nevezett - egyrészt az embercsempész-hálózat "biznisze" mozgatja, másrészt azok az aktivisták, akik "mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzetállamokat". (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 675
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap