label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Döntés előtt – találkozás a Comedy Cluj zsűrijével

Holnap este döntenek a zsűritagok arról, hogy a nyolc versenyfilm közül melyiknek ítélik oda a Comedy Cluj fődíját, illetve a legjobb forgatókönyvért és a legjobb alakításért járó díjat. Az öttagú bíráló bizottság döntéséről szombaton este értesülhetnek a filmrajongók, a díjátadó gála 19 órától zajlik, helyszíne pedig a Florin Piersic (volt Köztársaság) mozi lesz. A Vígjátékfilmek Nemzetközi Fesztiválja zsűrijével ma találkozhattak a sajtó képviselői, itt derült fény arra is, hogy „nehéz feladat előtt állnak”a zsűritagok: Allegra Huston forgatókönyvíró, Kate O’Toole színész, James B. Evans kritikus, Neil Young újságíró és Dorian Boguță színész.

További részletek a holnapi Szabadságban. (2)


VIDEÓ - Balesetet szimuláltak a kolozsvári repülőtéren

Repülőgép-szerencsétlenséget szimuláltak ma a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtéren, annak érdekében, hogy megvizsgálják, mennyire hatékonyan tudnak fellépni katasztrófahelyzetben az illetékes intézmények egységei.

Részletek és képsorok a Körkép rovatban. (4)


FOTÓRIPORT – Baleset a reptéren – mentőakciót szimuláltak

Repülőgép-szerencsétlenséget szimuláltak a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtéren annak érdekében, hogy megvizsgálják, mennyire hatékonyan tudnak fellépni egy esetleges vészhelyzet esetén a Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) és az egyéb illetékes intézmények egységei.

A fotóriport ide kattintva tekinthető meg. (13)


Villamossínen parkolt, állt a forgalom

Tegnap délután mintegy 20 percig szünetelt a villamosforgalom a belvárosból az Állomás tér irányába – derül ki a Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP) mai közleményéből, mivel a Malom/G. Bariţiu utcában egy szabálytalanul parkoló személygépkocsi megakadályozta a villamosok elhaladását.

A CTP ezúton is felkéri a gépkocsivezetőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, vegyék figyelembe a jelzőtáblákat, hogy ne forduljanak elő hasonló esetek. (13)


Nem lesz zártkapus a magyar–norvég pótselejtező

Nem lesz zárt kapus a Magyarország–Norvégia Európa-bajnoki pótselejtező – közölte az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az origo.hu-val. Az UEFA korábban azért büntette meg egy zárt kapus mérkőzésre a magyar válogatottat, mert a Románia elleni selejtezőn rasszista megnyilvánulásokat tapasztaltak. Eredetileg a Feröer-szigetek elleni mérkőzésre nem mehettek volna be a szurkolók, de a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbezése miatt a büntetést felfüggesztették. Az UEFA most azt közölte, hogy a fellebbviteli tanács következő ülésének még időpontja sincs, így kizárt, hogy a november 15-én rendezendő magyar–norvég meccsig megszületik a döntés. Mindez azt jelenti, hogy a válogatott minden bizonnyal telt ház előtt játszhat a budapesti Groupama Arénában. (7)


A WikiLeaks közzétette a CIA-igazgató személyes adatait

Közzétette John Brennan, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatójának útlevél- és társadalombiztosítási számát, valamint családtagjainak lakcímét és telefonszámait a WikiLeaks kiszivárogtató portál.

Az értesülések Brennan e-mail-fiókjából, a többi között egy általa 2008-ban - vagyis még jóval a hírszerző szolgálat irányításának átvétele előtt - kitöltött, SF-86-os típusú nemzetbiztonsági átvilágítási kérdőívből származnak. A nyilvánosságra hozott adatok egy része a kémfőnök családjára és lányaira, valamint olyan személyekre vonatkozik, akik nem állnak kapcsolatban sem Brennan CIA-igazgatói, sem pedig korábbi, elnöki terrorelhárítási tanácsadói munkakörével.

A CIA nyilatkozatban ítélte el a személyes adatok "rosszindulatú" közzétételét, amelyet bűncselekménynek, a Brennan családot pedig a bűncselekmény áldozatának minősítette. A hírszerző szervezet szerint az eddig közzétett adatok államtitkot nem tartalmaznak.

Az információk feltehetően attól a hackertől származnak, aki a New York Post című bulvárlapnak vasárnap elmondta, hogy hozzáfért a hírszerzési igazgató és Jeh Johnson amerikai belbiztonsági miniszter elektronikus magánlevelezéséhez. Az ügyben az amerikai szövetségi biztonsági szervek nyomozást indítottak. (4)


Az IMF szerint az államháztartási hiány túllépi a javallott szintet

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) becslése szerint az államháztartási hiány 2016-ban mintegy 3 százalék lesz, 2017-ben ennél nagyobb, s így meghaladja az általa javasolt GDP-arányos 1,5 százalékot - derült ki ma az IMF bukaresti küldöttségének közleményéből.

Andrea Schaechter, az IMF bukaresti küldöttségének vezetője által jegyzett, ma a sajtónak kiadott közlemény szerint az államháztartási hiány a kormány által meghirdetett béremelési és adócsökkentési intézkedések miatt nő várhatóan az említett szintre. Az IMF szerint a kormány csak akkor tudja csökkenteni a deficitet, ha időközben, eddig meg nem jelölt más forrásokat talál, vagy nem költi el a közberuházásokra szánt pénzt.

Az IMF megállapította, az idei költségvetés úgy van megtervezve, hogy a román kormány tudja tartani a tervezett GDP-arányos 1,9 százalékos államháztartási hiányt.

A washingtoni pénzintézet szerint nem lett volna szükség az adócsökkentésre az idei 3,4 százalékos várható gazdasági növekedés mellett, ugyanis az államháztartási hiány növekedésével az államadósság is emelkedni fog.

Megállapították: Romániának az elmúlt időszakban jelentősen javultak a makrogazdasági mutatói, de ezeket meg kell óvni, főként azért, mert bizonytalan, hogyan nő a világ fejlődő országainak gazdasága. (4)


Ez európai városok közül tavaly Bukarestben voltak a legnagyobb forgalmi dugók

Az európai városok közül tavaly Bukarestben voltak a legnagyobb közlekedési dugók - közölte ma a Hotnews.ro hírportál egy kétszáz nagyvárosra kiterjedő nemzetközi felmérés adatait ismertetve.

Részletek a Motorház rovatban. (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 439
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap