label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Johannis kihirdette az új Pénzügyi Törvénykönyvet

Klaus Johannis államfő ma este a Cotroceni-palotában bejelentette: aláírta az új Pénzügyi Törvénykönyvet. Hozzátette: nagyon elégedett azzal, ahogyan – miután azt első ízben visszaküldte a Parlamentnek – a Törvénykönyv kapcsán a közvita folyt, beleértve a pártok közötti vitát és a Parlament végső szavazását is. (13)


Október elsejéig elkészül a költségvetésben dolgozók bérezési törvénye

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ideiglenes elnöke hétfőn bejelentette, hogy október 1-jéig kidolgozzák és benyújtják a kormánynak a költségvetési alkalmazottak bérezésére vonatkozó törvénytervezetet, majd október 15-ig a parlamenthez is eljut megtárgyalásra és elfogadásra. Az időpontokban Rovana Plumb munkaügyi miniszterrel állapodtak meg, mondta Dragnea, a PSD állandó bizottságának ülését követően. (forrás Agerpres) 3


Három törvénytervezetre kérte koalíciós partnerei támogatását Victor Ponta

Victor Ponta kormányfő a koalíciós partnerek támogatását kérte ma, hogy elfogadhassanak három fontos törvénytervezetet a jelenlegi parlamenti ülésszakban – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.  Ezek a következők lennének: a közbeszerzési törvénycsomag, a közalkalmazottak bérezésének törvénye, valamint a 2016-os évi költségvetési törvény. A miniszterelnök egyetértett Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnökének javaslatával, miszerint az említett jogszabályok egységes elfogadása, tehát a politikai konszenzus megvalósítása ezen a téren csak erősítené időben is az adott törvényeket.  Külön kiemelte a Moldovai Köztársasággal kapcsolatos jogszabálytervezetek fenntartásának fontosságát, lévén, hogy szeptember 22-én a két parlament együttes ülést tart. (3)


Aurelia Cristea a PSD kolozsvári polgármesterjelöltje

Aurelia Cristea szociáldemokrata parlamenti képviselőt javasolja a PSD kolozsvári polgármesterjelöltnek, végleges döntés azonban csak októberben születik a jelöltekről – jelentette ma be a párt helyi elnöke, Remus Lăpușan.

A PSD-nek 23 polgármestere van Kolozs megyében, Lăpușan szerint a párt valamennyit támogatja abban, hogy ha akarják, újabb mandátumra pályázzanak.

Tordán Cristian Matei megyei tanácsos, Szamosújváron Ioan Neselean alpolgármester, Bánffyhunyadon pedig Marius Fărcaş, a PSD helyi szervezetének vezetője lesz a jelölt, Aranyosgyéresen és Désen a két jelenlegi PSD városvezetőt, Radu Hangát és Costan Morart támogatja a párt. (9)


Egyre türelmetlenebbek a migránsok: újra kitörtek Röszkén

Délután egy óra előtt néhány perccel (magyarországi idő szerint) mintegy 200 migráns áttört az rendőrök első sorfalán a röszkei gyűjtőpontról, de a második sorfal megállította őket, egyelőre farkasszemet néznek egymással a bevándorlók és a rendfenntartók – jelentette az M1 Híradó tudósítója Röszkéről. A rendőröket néha gyümölccsel, kenyérrel, papír pohárral dobálják, de tettlegességre nem került sor. A feszültség oka a beszámoló szerint egyértelműen a türelmetlenség: a regisztrációkor a gyerekeket és a nőket veszik sorra először, a férfiak pedig nehezen viselik, hogy velük nem történik semmi. A migránsok már hétfő reggel áttörtek egyszer a kordonon, akkor sokan el is futottak, most azonban ezt az azóta felállított második rendőr sorfal már megakadályozta. (3)


Ponta: Románia jogokat is akar a kötelezettségek mellé

Románia szolidaritást vállal európai uniós partnereivel a bevándorlók problémájának kezelésében, de az egyenlő kötelezettségek mellett egyenlő jogokra is igényt tart - hangoztatta Victor Ponta miniszterelnök hétfőn Bukarestben.

Most látszik, "milyen igazságtalanság érte Romániát", amikor nem vették fel a schengeni övezetbe, hiszen azon országok követelnek leghangosabban szolidaritást Romániától a bevándorlók ügyében, amelyek megakadályozták csatlakozását a belső határellenőrzés nélküli térséghez - tette hozzá.

Az Európai Bizottság által javasolt befogadási kvóták növekedéséről szóló sajtóértesülésekre reagálva Ponta azt mondta: Románia legfeljebb 1500 menedékkérőt tud átvenni más uniós országoktól, mert ennyit lehet elhelyezni a meglévő központokban. A rendelkezésre álló helyek közül csaknem 200 már foglalt - tette hozzá. (9)


Kertész Imre: Európa elpusztítja magát

Európa gyerekes és öngyilkos liberalizmusáról ír kertész Imre A végső kocsma című könyvében, amelyből a svéd Friatider című lap idézett vasárnap - írta a Magyar Idők hétfői számában.

A lap beszámolója szerint az irodalmi Nobel-díjas író könyvében éles hangon bírálja a kontinens gyakorlatát, amely az európai kultúrát muszlim kultúrával akarja helyettesíteni, és hagyja, hogy lakosságát a harmadik világ országaiból történő tömeges bevándorlás kicserélje.

"Európa, gyerekes és öngyilkos liberalizmusa miatt, hamarosan aláhanyatlik. Európa alkotta meg Hitlert, és Hitler után a kontinensnek nincsenek érvei: a kapuit szélesre tárja az iszlám előtt, nem mernek többé beszélni fajról és vallásról, miközben az iszlám csak az idegen fajokkal és vallásokkal szembeni gyűlölet nyelvét ismeri" - írja Kertész Imre könyvében, amelyet idézett a Magyar Idők.

A lap szerint az író úgy folytatta: "Beszélnék arról, hogy a muzulmánok elárasztják, megszállják és elpusztítják Európát, és hogy az európaiak hogyan viszonyulnak mindehhez, az öngyilkos liberalizmussal és a buta demokráciával. (...) Mindig ugyanúgy végződik: a civilizáció eléri az érettség bizonyos fokát, ahol már nemcsak hogy nem képes megvédeni önmagát, hanem látszólag érthetetlen módon a saját ellenségét imádja".

Kertész Magda hétfőn azt mondta az MTI-nek, hogy férje, a Nobel-díjas Kertész Imre ma is aktuálisnak tartja több évvel ezelőtt írt szövegét.

"A szöveg nem gyűlölködő és nem kitaszító, ez csak egy szomorú megállapítás, amelyet Kertész Imre így lát" - fogalmazott az író felesége a magyar mellett franciául, németül és svédül is megjelent kötetben olvasható írásról.

Az író felesége hozzátette, hogy Kertész Imre minden egyes szövegét alaposan átgondolja, és minden írását - így A végső kocsma című kötetben foglaltakat is - vállalja. Kertész Magda úgy véli, hogy a mostani helyzetre is ráillő írás egyfajta jóslat, amely kezd beteljesülni.

(9)


Eb-selejtezők: a finnek győztek és reménykednek; csoportállás, program

A román és magyar válogatottal azonos csoportban szereplő finn együttes hazai pályán a várakozásoknak megfelelően legyőzte a Feröer-szigeteket a selejtezők 8. fordulójában (1–0, gól: Pohjanpal, 23. perc), ezzel közelebb került a csoportban harmadik helyen álló magyar csapathoz.

A tabella állása a ma esti mérkőzések után: 1. Észak-Írország 17 pont, 2. Románia 16, 3. Magyarország 13, 4. Finnország 10, 5. Feröer-szigetek 6, 6. Görögország 3.

Az utolsó két forduló párosítása: október 8.: Magyarország-Feröer-szigetek, Észak-Írország-Görögország, Románia-Finnország; október 11.:Görögország-Magyarország, Feröer-szigetek-Románia, Finnország-Észak-Írország.(13)


Eb-selejtezők: majdnem győztek a magyarok; román döntetlen!

Majdnem legyőzte az észak-ír válogatottat a magyar nemzeti tizenegy: a belfasti találkozó első gólját Guzmics Richárd szerezte a 74. percben, miután Dzsudzsák szabadrúgását kiejtette kezéből McGovern kapus, Guzmics pedig résen volt és bepöckölte a labdát a kapuba.

A 81. percben Chris Baird második sárgáját is megkapta, ezzel a magyar gárda emberelőnybe került, de mégsem tudta megtartani előnyét: a hosszabbításban Király Gábor is hibázott, McGinn lövését ejtette ki kezéből, ezúttal pedig Lafferty volt szemfüles, és megrázta a magyar hálót.

A csoport másik mérkőzésén hiába volt jobb a román együttes, egyszer sem tudta bevenni a továbbra is gyengélkedő görögök kapuját, így a selejtező ugyanazzal az eredménnyel végződött, mint amivel kezdődött. (13)


Román–görög, magyar–észak-ír: egyforma eredmény a félidőben

Egyforma eredménnyel, 0–0-lal vonultak öltözőbe a csapatok a bukaresti román–görög és a belfasti észak-ír–magyar Európa-bajnoki selejtezőn. (13)


  « Első oldal    1   2    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1442
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap