label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
VIDEÓ - Tisztítják a Szent Mihály templom falát

Szakember eltávolítja a graffiti-mázolmányokat a kolozsvári Szent Mihály templom faláról.

A képsorok ide kattintva tekinthetők meg. (4)


CSM: az igazságot a bíróságokon szolgáltatják, a politikum és a sajtó ne kommentálja az ügyeket

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) azt mondja, hogy a politikumnak és a sajtónak nem kellene túlzott mértékben kommentálnia a bűnvádi ügyeket, mivel az igazságot a bíróságokon szolgáltatják.

„Annak fényében, hogy a média számos, ügyészségi vagy bírósági szakaszban levő esetet követ nyomon intenzíven, valamint amiatt, hogy a közvéleményt a média eszközeivel a jogállamisággal és a helyesen értelmezett demokráciával összeegyeztethetetlen irányba lehet befolyásolni, a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács vezetői emlékeztetnek, hogy Románia alkotmánya értelmében az igazságszolgáltatás a bíróságokon zajlik” – áll a CSM közleményében, amelyet a tanács elnöke és alelnöke, Marius Tudose és Bogdan Gabor látott el kézjegyével.

A testület vezetősége megjegyzi, hogy a szólásszabadság az alkotmány által szavatolt jog, annak korlátozása, főként, ha közérdekű információkról van szó, nem megengedett egy demokratikus államban, azonban leszögezik, hogy a saját kútfőből, illetve a „társadalmi és politikai konjunktúrák vagy érdekcsoportok által diktált” vélemények nem helyettesíthetik egy bíróság döntését, és az alkotmány értelmében nem „aknázhatják alá egy személy méltóságát és képét”. (4)


Teodorovici: fel kell bontani az útépítő cégek szerződését, ha nem tartják be a határidőket

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter kijelentette, a szállításügyi miniszterrel, Iulian Matachéval közösen elemzi majd a CNADNR összes, utak építésére kötött szerződését, és amennyiben a megállapított határidők lejártak, a cégek „simán repülnek” a szerződésből.

„Tárgyaltunk Matache miniszter úrral, és még tárgyalunk a következő napokban is, egyenként minden szerződésről, pontosan tudni akarom, melyek a problémák. Nagyon jól ismerem ezt a mechanizmust, és látni akarom, hogy minden vállalat, függetlenül attól, hogy hívják, ha nem dolgozik az ütemtervnek megfelelően, egyszerűen repül, magyarán, probléma nélkül. Látni akarom, hogy ez az országos útügyi társaság, amely egész Romániában a legtöbb közpénzzel, európai és költségvetési pénzzel rendelkezik, teszi-e a dolgát, tehát ott van-e minden nap az építkezéseken, és látja-e pontosan, hogyan folyik a munka. Ha nem folyik a munka, bírságoljon, ha pedig nem kezdődik újra az építkezés, egyszerűen felbontják a szerződést” mondta Teodorovici a România Tv-ben. (4)


Szatmárnémeti származású az iszlamista kapcsolatok miatt Olaszországból kiutasított nő

Szatmárnémeti származású az a nő, akit az Iszlám Állam terrorszervezettel fenntartott kapcsolatai miatt utasítottak ki szerdán Olaszországból – közölte a Vocea Transilvaniei hírportál.

A 34 éves nőt az olaszországi Genovában vették őrizetbe egy tunéziai utazás után. Az iszlám hitre tért nő Trentino-Alto Aldige régióban lakott tunéziai származású férjével együtt. Amint az olasz hatóságok közölték, a nő iszlamista propagandaanyagokat népszerűsített az interneten, és szándékában állt csatlakozni a fegyveres iszlamista csoportokhoz.

A szatmárnémeti portál mai jelentése szerint a nőt korábban kábítószer-kereskedelem miatt már megbüntették Romániában. A Román Hírszerző Szolgálat szóvivője a Mediafax hírügynökségnek elmondta, hogy 2014 óta tartották figyelemmel az iszlamista propagandát folytató nőt, és megfigyelésében együttműködtek az olasz titkosszolgálattal. A kiutasított szatmári nő visszatért Erdélybe.

Áprilisban Romániából hét személyt utasítottak ki dzsihadista szervezkedés miatt. Közülük egy hattagú – sajtóértesülések szerint francia állampolgárokból álló - csoport szintén Szatmárnémetiben tevékenykedett. (4)


Kiválóság díjjal tünteti ki Harsányi Attilát Arad város önkormányzata

Kiválóság díjjal tünteti ki Arad városának önkormányzata Harsányi Attila magyarországi színművészt (fotó), aki az elmúlt nyolc évben közel harminc szakmai díjat nyert az Aradi Kamaraszínházzal.

A színház pénteki közleménye szerint az aradi városnapok keretében tartandó ünnepi önkormányzati ülésen adják át az elismerést. A Pro Urbe és a Kiválóság díjakat olyan személyiségek vehetik át, akik öregbítették a város hírnevét és a város szolgálatában állnak.

A Miskolci Nemzeti Színház színésze tagja az Aradi Kamaraszínháznak 2007-es alapítása óta. Olyan ismert alakítások fűződnek a nevéhez, mint a 2008-ban bemutatott, máig műsoron levő Rudolf Hess tízparancsolata, vagy a tavaly bemutatott Sex, drugs, gods and rock’n’roll. (2)


FOTÓRIPORT – KMN: Időutazás a középkorban

Tovább bővült illetve gazdagodott a Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozata: benépesült a Fogoly utca, ahol három napig változatos tevékenységeket próbálhatnak ki, nézhetnek meg kicsik és nagyok, a várfal pedig kitűnő „díszlet” a középkor hangulatának megidézésére a felállított sátrak, korabeli tárgyak, korhű ruhák és változatos kellékek mellett.

Részletek a holnapi Szabadságban. Fotóriportunk ide kattintva tekinthető meg. (13)


FOTÓRIPORT – KMN: Busójárás a Farkas utcában

Ma is több, a 17. Szent István-napi Néptánctalálkozón fellépő együttes mutatkozott  be a Farkas utcai színpadon, így a Mohácsi Sokackör Hagyományőrző Néptáncsoport, amely nem kis feltűnést keltett…

Fotóriportunk ide kattintva tekinthető meg. (13)


VIDEÓINTERJÚ - Vákár István: folytatjuk az aszfaltozást a magyar településeken

A Kolozs Megyei Tanács alelnöke arról számol be, a régió mely magyar településeinek műútjait sikerült már leaszfaltozni, illetve, a többinél, hol tartanak a munkálatok.

A videóinterjú ide kattintva tekinthető meg. (4)


Gyerekek rongálták meg a Kismező utcai temető 26 sírját

Egy 11 és egy 15 éves gyerek ellen indított vizsgálatot a kolozsvári rendőrség, miután a gyanú szerint a Kismező (Crişan) utcai temetőben 26 sírt gyalázhattak meg, tönkretéve a sírköveket és a kereszteket.

Ştefana Moldovan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője pénteken elmondta, augusztus 8-án a rendőrséget arról értesítették, hogy a Kismező (Crişan) utcai temetőben több sírkövet is megrongáltak. A vizsgálatok nyomán kiderült, hogy az elkövető egy 11 és egy 15 éves kolozsvári kiskorú lehet, akik 26 sírkövetet és keresztet mozdíthattak el és rongálhattak meg.

A rendőrség folytatja a vizsgálatot a sírgyalázások ügyében. (13)


VIDEÓK - KMN: Sakkszimultán Polgár Judittal

A Kolozsvári Magyar Napok keretében első ízben szervezett Kolozsvári Erkel Ferenc Sakk-napok díszmeghívottja, Polgár Judit „mutatkozott be” ma délután a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban, amelynek dísztermében aztán a szerencsésebbek sakk szimultánt játszhattak a nemzetközi sakkmesterrel. Részletek a holnapi Szabadságban.

A képsorok ide kattintva tekinthetők meg. (4)


  « Első oldal    1   2    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 787
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap