label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Gorghiu: Már nem vagyok olyan biztos Boc jelölésében

Egyáltalán nem biztos, hogy Emil Boc lesz a Nemzeti Liberális Párt (PNL) polgármesterjelöltje – erre lehet következtetni Alina Gorghiu, a politikai alakulat társelnökének kedd esti nyilatkozatából. Elmondta: hamarosan egyeztetésre kerül sor a pártban Boc sorsáról, tudni szeretnék ugyanis, hogy Kolozsvár harmadszorra újraválasztott polgármestere „szívvel-lélekkel” a liberálisokkal tart-e, vagy valami más rejtett tervet dédelget – idézi Gorghiut az Agerpres. (9)  


Kiosztották Budapesten a Külhoni Magyarság Díjat - a tíz kitüntetett közül három erdélyi

Összesen tíz Külhoni Magyarság Díjat adtak át ma Budapesten, amelyet a magyar miniszterelnök-helyettes javaslatára a kormányfő adományoz a külhoni magyar közösségek érdekében végzett közéleti, oktatási, kulturális, egyházi, tudományos, valamint a gazdasági önszerveződés területén végzett kiemelkedő munkáért.  

Idén Miholcsa József erdélyi szobrász, a Segesvári Gaudeamus Alapítvány, a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum, a felvidéki Dunaág Néptáncműhely, valamint a KOR-ZÁR verséneklő műhely, a vajdasági Sturcz József Amatőr Színjátszó Csoport, a kárpátaljai Eszenyi Ritmus Néptáncegyüttes, a Hollandiában élő Tóth Miklós István református lelkész és a Kanadában működő Szent Erzsébet Római Katolikus Magyar Egyházközség és Magyar Iskola vehette át a díjakat. (9)


FEJLEMÉNY - DNA: biztosítási végrehajtás Ponta egyik lakásán egy 51 321 lejes kár megtérítéséért

Biztosítási végrehajtás alá helyezték az ügyészek Victor Ponta egyik lakását, annak az 51 321 lejes kárnak a megtérítésére, amely állítólag a Turceni–Rovinari-ügyben játszott bűnrészessége miatt keletkezett, közölte a ma DNA.

„Az adóügyi és könyvviteli ellenőrzés befejezésének folyományaképpen 2015. augusztus 19-én Ponta Victor-Viorel gyanúsított átvette a vizsgálat eredményének egy példányát, és közöltük vele, hogy a birtokában lévő egyik lakásra biztosító foglalást rendeltünk el a kár megtérítésének céljából. A jelentés szerint a kár, amely annak következtében keletkezett, hogy Ponta Victor-Viorel gyanúsítot bűnrészes volt adócsalás bűntettében, 51 321,8 lejre rúg” – áll a Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) közleményében.

A DNA kifejti: a megállapított kár valójában az az adó, amely alól a Șova Dan-Coman által képviselt Șova és Társai ügyvédi iroda kivonta magát, Victor Ponta, a Ponta Victor-Viorel Egyéni Ügyvédi Iroda képviselőjének segítségével.

Amint arról korábbi gyorshírünkben beszámoltunk, ma újabb kihallgatásra jelentkezett Ponta a korrupcióellenes ügyészségen. (4)


FEJLEMÉNY - Ponta a DNA kijáratánál: megkaptam a könyvvizsgálat másolatát

Victor Ponta kormányfő az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) kijáratánál úgy nyilatkozott, hogy megkapta az ellene indított bűnvádi eljárásban elrendelt a könyvvizsgálat másolatát, amiből kiderül, hogy 2000 lejjel több adót fizetett. Azt mondja, amikor hívja az ügyész, visszatér nyilatkozni.

A miniszterelnök mintegy 15 percet töltött a DNA székházában. Amikor távozott, az összesereglett újságíróknak azt mondta, hogy az ügyész adott neki egy másolatot a Turceni–Rovinari-ügyben végzett könyvvizsgálatról, amiből kiderült, hogy 2000 lejjel több adót fizetett. „Nem kérem már vissza a román államtól” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mikor fog nyilatkozni az ügyben, amelyben ügyvédi karrierje idején elkövetett tettekért gyanúsítják, Ponta azt válaszolta, hogy amikor az ügyész hívja, és ügyvéd jelenlétében.

Arra a kérdésre pedig, hogy találkozott-e Klaus Johannis államfővel, ahogy az az államelnöki hivatal bejelentette, Ponta ennyit mondott: „politikáról máshol”.

Amint arról korábbi gyorshírünkben beszámoltunk, ma újabb kihallgatásra jelentkezett Ponta a korrupcióellenes ügyészségen. (4)


Gorghiu: az őszi ülésszakon bizalmatlansági indítványról fogunk tárgyalni az UNPR-vel és az RMDSZ-szel

Alina Gorghiu PNL-társelnök kedden a B1 Tv-nek azt nyilatkozta, miután megkezdődik a parlamenti ülésszak, pártja valószínűleg a tárgyalásokba kezd az UNPR-vel, az RMDSZ-szel, „és bárkivel, aki még akar” egy bizalmatlansági indítványról a kormány ellen, amely „elvesztette az irányítást” – írja ma a Mediafax.

„Konzultálunk majd UNPR-s és RMDSZ-es parlamenti kollégáinkkal, és bárkivel, akit még érdekel. Mindenkivel megbeszéltük az előző indítványt is, mert a parlament jelenlegi formájában más lehetőség nincs arra, hogy az ember megszerezze a többséget, mint az, hogy tárgyal az RMDSZ-szel, a Románia Fejlődéséért Országos Szövetséggel (UNPR), Fenechiu úr pártjával, Geoană úr pártjával, amellyel már el is kezdtük az egyeztetést” – mondta Gorghiu. (4)


Újabb kihallgatásra jelentkezett Ponta a korrupcióellenes ügyészségen

Újabb kihallgatásra jelentkezett ma a korrupcióellenes ügyészségen (DNA) Victor Ponta, aki ellen okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnsegédlet gyanújával indított bűnvádi eljárást a vádhatóság június elején.

Pontát legutóbb júliusban idézte be a DNA: akkor a kormányfő kérésére az ügyészség egy független könyvvizsgálatot rendelt el.

A politikus szerdán mindössze negyedórát töltött a vádhatóság épületében, távozáskor pedig annyit mondott az újságíróknak: a könyvvizsgálat szerint "kétezer lejjel több adót fizetett a kelleténél, de nem kéri vissza ezt az összeget az államtól".

A DNA azzal gyanúsítja Pontát, hogy 2007-2008-ban ténylegesen el nem végzett ügyvédi szolgálatokért vett fel havi 2-3000 eurós honoráriumot Dan Şova szenátor cégétől, az összeg igazolásául pedig beszámolókat hamisított, más ügyvédek tevékenységi beszámolóját lemásolva. (4)


FOTÓRIPORT – Szabadtéri táncházban ropták a Postakertben

Szabadtéri táncházzal indított ma a Postakertben a 17. Szent István-napi Néptánctalálkozó, amelyen idén a Kalotaszeg Néptáncegyüttes fiataljai ropták a zuhogó eső ellenére is a táncot.

A felvételek ide kattintva tekinthetők meg. (7)


FOTÓRIPORT – Utcára került a Szabadság

Ráadásul nem is akármilyen utcára, hanem a Fesztiválutcába. Médiasátrunkba aztán az áram is megérkezett, majd az érdeklődők, látogatók következtek. Csütörtökön és pénteken is kint leszünk…

Fotóriportunk ide kattintva tekinthető meg. (13)


FOTÓRIPORT – KMN: Rajt a Farkas, azaz fesztiválutcában

Benépesült ma délelőtt a Farkas utca, vagyis a Kolozsvári Magyar Napok fesztiválutcája: egyesek még csak akkor húzták fel sátraikat, más standokon viszont már várták az érdeklődőket, vásárlókat.

Fotóriportunk ide kattintva tekinthető meg. (13)


Kolozsvári Polgármesteri Hivatal: utólag került ki a Kolozsvár felirat

Tisztázta ma a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal sajtóosztálya a jegyautomaták Kolozsvár felirata körüli „homályt”.

Ezek szerint a szerkezetek eredeti feliratozásában, amelynek mintáját az EU-s projekt során hagyták jóvá, nem szerepel magyarul a kincses város neve, hanem utólag került fel rájuk. A 61 jegyautomata egy részére az átadásuk után került fel a felirat – amit, mint ahogyan arról beszámoltunk, a helyi közszállítási vállalat egyik alkalmazottja szabadidejében kapart le.

Közlik: a műküdésbe helyezés pillanatában a gépezeteket nem három, hanem öt nyelven lehet majd használni: románul, angolul, magyarul, franciául és németül. (4)


  « Első oldal    1   2    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 444
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap