label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Tánczos: ha Ponta nem mond le a kormányfői tisztségről, csak a parlament kényszerítheti erre

Tánczos Barna, az RMDSZ szenátusi frakcióvezető-helyettese szerint „érdekes” Victor Ponta visszalépése a Szociáldemokrata Párt (PSD) éléről. Mint fogalmazott, ha a Ponta „nem mond le önszántából” a kormányfői tisztségről, akkor az egyetlen intézmény, amely ezt kikényszerítheti, az a parlament.

„Politikai szempontból ez egy érdekes döntés. Szerintem természetese, hogy lemondjon politikai tisztségéről, amikor azoknak a személyeknek a többsége, akik hasonló helyzetbe kerültek, visszavonultak politikai tisztségükből, legyen szó a PSD-ről vagy más pártokról” – jelentette ki Tánczos Barna szenátor mai csíkszeredai sajtótájékoztatóján.

Arra a kérdésre, hogy Pontának le kellene-e mondania miniszterelnöki tisztségéről is, Tánczos úgy fogalmazott, hogy lépés mellett és ellen is szólnak érvek. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az ellenzék „maximálisan kihasználhatta volna” a pillanatot, ha „képes lenne egy olyan többséget kialakítani, amely kormányt dönthetne”. (4)


Ponta a koalíció ülése előtt: a koalíció kormányfője vagyok, meghívtak, megjelentem

Victor Ponta a kormánykoalíció mai ülése előtt úgy nyilatkozott, hogy ő a miniszterelnök, meghívták az ülésre, fegyelmezetten meg is jelent, ám zavarták őt a vele kapcsolatban felmerült korrupciós gyanúra vonatkozó kérdések.

Victor Ponta azokkal a mankókkal érkezett a kormánykoalíció ülésére, amelyekről az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) székháza előtt azt állította, hogy az újságírók eltörték, mondván, megjavították azokat.

„Én vagyok a most összeülő koalíció miniszterelnöke, meghívtak, nagyon fegyelmezetten meg is jelenek” – jelentette ki Ponta, miután vasárnap a Facebookon jelentette be, hogy visszavonul a Szociáldemokrata Párt (PSD) éléről. (4)


FEJLEMÉNY - Nem helyezték bírósági felügyelet alá Pontát, miután hivatalosan meggyanúsították

Nem helyezték bírósági felügyelet alá Victor Pontát, miután az ügyészek elindították ellene a bűnügyi eljárást, és hivatalosan is meggyanúsították a Turceni–Rovinari-ügyben. Az ügyészek ugyanakkor zárolták a miniszterelnök ingó és ingatlan vagyonát.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) mai közleményében rámutatott: a Turceni–Rovinari-ügyben az ügyészek a bűnvádi eljárás beindításáról döntöttek „Victor-Viorel Ponta gyanúsított ellen, aki a tettek elkövetésekor ügyvédként tevékenykedett, a Ponta-Victor-Viorel ügyvédi iroda törvényes képviselője volt, jelenleg pedig Románia miniszterelnöke, és akit a DNA 17 rendbeli okirat-hamisítással, adócsalásban való, folytatólagosan elkövetett bűnrészességgel és pénzmosással gyanúsít”.

Az ügyben az ügyészek zárolták Victor Ponta gyanúsított ingó és ingatlan vagyonát – közölte a DNA.

Amint arról korábbi gyorshírünkben beszámoltunk, Ponta ma kihallgatásra jelentkezett a korrupcióellenes ügyészségen. (4)


Dragnea: nem áll ügyvivő elnök a PSD élén, Victor Ponta lemondott, helye üres

Nem létezik az ügyvivő elnöki tisztség a Szociáldemokrata Párt (PSD) élén, amit a továbbiakban is Rovana Plumb töltene be, hanem Victor Ponta „lemondása” nyomán egy „üres hely” van, aminek tekintetében az alakulat végrehajtó testületének kell döntenie – jelentette ki ma Liviu Dragnea.

„A PSD nem egy olyan párt, amit megbízott vezethet, nagy alkulat, megállapodott párt. Most az országos végrehajtó testületre van szükség. Senki nem tölti be az ügyvivő elnöki tisztséget, tehát nincs ügyvivő elnökünk. Van egy elnökünk, aki lemondott, és van egy üres helyünk” – fogalmazott a PSD politikai koordinátora.

Szerinte legkésőbb jövő héten össze kell ülnie a testületnek. (4)


ZÁROLTA A KORRUPCIÓELLENES ÜGYÉSZSÉG PONTA VAGYONÁT

Zárolta ma a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Victor Ponta miniszterelnök vagyonát, miután a kormányfőt azzal gyanúsítja, hogy 2007-2008-as ügyvédi tevékenysége idején valós munkavégzés nélkül, hamisított tevékenységi beszámolók alapján vett fel havi két-háromezer eurós ügyvédi honoráriumot üzlettársa, Dan Şova ügyvédi irodájától.

Részletek a Napirenden rovatban. (4)


PONTA KIHALLGATÁSRA JELENTKEZETT A KORRUPCIÓELLENES ÜGYÉSZSÉGEN

Ma kihallgatásra jelentkezett a korrupcióellenes ügyészségen (DNA) Victor Ponta miniszterelnök, aki ellen okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnsegédlet gyanújával indított bűnvádi eljárást a vádhatóság június elején.A vádpontok Victor Ponta 2007-2008-as ügyvédi tevékenységére vonatkoznak, amely időszakra a kormányfő mostani képviselői mentelmi joga nem terjed ki.

A DNA szerint Ponta ténylegesen el nem végzett ügyvédi szolgálatokért vett fel havi 2-3000 eurós honoráriumot az azóta szenátorrá választott Dan Şova ügyvédi irodájától, majd a felvett összeg igazolásául beszámolókat hamisított, más ügyvédek tevékenységi beszámolóját lemásolva.

Pontát már júniusban gyanúsítottként akarta kihallgatni a DNA: erre azonban a politikus elhúzódó külföldi gyógykezelése miatt csak most kerülhetett sor. (4)


CFR: Tadé a Steaua játékosa lett

Megegyezés született a CFR 1907 és a Bukaresti Steaua között, a vasutasok gólgyárosa, a francia Gregory Tadé (képünkön) a fővárosiakhoz szerződött – közölte a kolozsvári egyesület honlapja, hozzátéve, hogy köszönettel tartoznak a játékosnak mindenért, ami tett a csapatért.

Az előző idény gólkirálya azonnal bekerült a Steaua Bajnokok Ligája keretébe. (7)


Görög adósság - Megállapodás született az euróövezeti csúcstalálkozón

Megállapodás született ma a görög adósságválság ügyében az euróövezeti országok állam-, illetve kormányfőinek előző délután kezdődött brüsszeli tanácskozásán - jelentette be a csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón Donald Tusk, az euróövezeti - és egyben az uniós - országok csúcsvezetői testületének elnöke.

Ezzel megnyílik az út az előtt, hogy Görögország tárgyalást kezdhet az Európai Stabilitási Alap keretéből folyósítandó újabb, a számítások szerint mintegy 80 milliárd eurós pénzügyi támogatásról.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a sajtótájékoztatón megerősítette: nincs "Grexit", Görögország nem távozik az euróövezetből.

Görögországnak szigorú feltételeket kell teljesítenie a megállapodás értelmében - közölte Tusk, és megállapította: a döntés "esélyt nyújt Görögországnak arra, hogy európai partnerei segítségével rendeződjön a helyzete".

Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója úgy vélekedett: a megállapodás a helyes lépést jelenti abba az irányba, hogy újraépíthessék a bizalmat. Megjegyezte ugyanakkor: ezt még sok további lépésnek kell követnie.

A görög parlamentnek szerdáig, vagyis július 15-ig kell kinyilvánítania egyetértését az euróövezeti csúcstalálkozón kimunkált megállapodással - közölte külön sajtótájékoztatóján Angela Merkel német kancellár. (4)


Az ukrán elnök elrendelte valamennyi törvénytelen fegyveres szervezet lefegyverzését

Az Ukrajnában működő összes törvénytelen fegyveres szervezet lefegyverzésére utasította ma Petro Porosenko ukrán elnök az Ukrán Biztonsági Szolgálatot (SZBU) és a belügyminisztériumot az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) katonai kabinetjének kijevi ülésén.

Az államfő kijelentette, hogy „egyetlen politikai erőnek sincs joga fegyveres alakulatok felállítására”. Szerinte ez az igazi ukrán hazafiak lejáratása. „Egyetlen politikai erőnek sem lehet és nem is lesz semmilyen fegyveres sejtje” – idézte az elnököt az Unian ukrán hírügynökség.

A szombati munkácsi lövöldözés miatt összehívott tanácskozáson Porosenko kifejtette: meglepő módon a feszültség a Donyec-medencei ütközőövezetben fokozódott, párhuzamosan a helyzet destabilizálására irányuló kísérlettel a távoli hátországban, ezer kilométerre a frontvonaltól, ahol emberek jelentek meg nehézfegyverzettel. „A helyzet destabilizálása háború idején erős csapás az ország védelmére, az állam védelmi képességére, és ezt a hatalom nem engedheti meg” – hangsúlyozta. (4)


Fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be Munkácson

A múlt hét végén kirobbant fegyveres összetűzés miatt fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be Munkácson, a városban megerősítették a kulcsfontosságú létesítmények őrzését, lemondták a tömegrendezvényeket – jelentette be ma Lengyel Zoltán polgármester.

Az elöljáró a Mukachevo.net munkácsi hírportálnak elmondta: a városban nyugalom van, a fegyveres összetűzés nem folytatódik, a polgármesteri hivatal azonban elrendelte valamennyi közműszolgáltató és állami objektum megerősített őrzését. Munkácson a Jobboldali Szektor (PSZ) szervezetnek nincsenek fegyveresei, a helyzet egyelőre változatlan – tette hozzá. Mint közölte, elképzelése sincs arról, hogyan fognak alakulni a fejlemények.

A hírportál szerint a városban lemondtak minden tömegrendezvényt, a többi között elhalasztották a Munkácsi Állami Egyetem diplomaátadó ünnepségét is.

Munkácson múlt szombaton három halálos áldozatot követelő és 11 ember, közte négy civil sebesülését okozó fegyveres összetűzés robbant ki a PSZ szélsőséges szervezet fegyveresei és Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő testőrsége között egy sportkomlexumban, s a konfliktusba a rendőrség is beavatkozott. A tűzharcban, amely a városban, majd a mellette elhaladó forgalmas autóúton is folytatódott, a PSZ fegyveresei Kalasnyikov gépkarabélyokon kívül harckocsi-elhárító gránátvetőket, golyószórókat és mesterlövész puskákat is bevetettek. (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 564
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap