label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Victor Ponta mondjon le a kormányzásról is – kérik a többi pártok

Csupán egy diverzióval állunk szemben, éppen ezért Victor Ponta mondjon le a kormányfői tisztségről is, hogy ne ártson Románia megítélésének – nyilatkozta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Alina Gorghiu, reagálva a miniszterelnök facebook oldalán közzétett levelére, miszerint lemond a pártelnöki funkciójáról. Hasonlóan reagáltak Ponta nyilvánosságra hozott lemondó levelére  a többi ellenzéki pártok is: Mircea Geoană, a Román Szociális Párt (PSRO) vezetője szintén a teljeskörű lemondást szorgalmazta pártja közleményében, és hasonló szöveget küldött a hírügynökségeknek  a Népi Mozgalom Pártja is, a lemondásban látva az ország imázsának megmentését – tájékoztatott az Agerpres hírügynökség. (3) 


VIDEÓINTERJÚ - Sógor Csaba: a szüleimnél meghúzódött menekült meg akarta ölni az összes magyart

Az Európai Parlament képviselője szüleinek a bevándorlókkal kapcsolatos élményeiről mesél.

A politikus Határeset: bevándorlás – gazdasági, emberjogi vagy politikai vita? címmel tartott előadást a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Kós Károly Akadémia Alapítvány által a Hargita megyei Marosfőn július 7-12. között zajlott, idén immár a tizenkettedik alkalommal szervezett EU-táborban.

A videóinterjú ide kattintva tekinthető meg. (4)


Moldova és Románia egyesüléséért tüntettek Bukarestben

A Moldovai Köztársaság és Románia egyesülését követelte több mint ezer tüntető vasárnap Bukarestben, akiket mind Klaus Iohannis államfő, mind politikai ellenfele, Victor Ponta miniszterelnök Facebook-üzenetben üdvözölt. Az Actiunea 2012 nevű civil szervezet felhívására július 5-én mintegy ezer moldovai fiatal indult gyalog Chisinauból a moldovai-román határra, a Prut folyóhoz, hogy menetelésükkel a két ország egyesülésének gondolatát népszerűsítsék. Szombaton Ungheninél lépték át a határt, ahol több ezer romániai fiatal fogadta őket.
    Az unionisták vasárnap vonattal érkeztek Bukarestbe, ahol az Egyetem téren, majd az elnöki hivatal előtt sürgették az egyesülést. A moldovai fiatalok menetéhez Bukarestben is több százan (egyes becslek szerint több ezren) csatlakoztak. A román vezetők méltatták a fiatalok kezdeményezését, kifejezve reményüket, hogy a Prut két oldalán élő románság előbb-utóbb "egymásra talál". Victor Ponta miniszterelnök a moldovai és romániai emberek sorsközösségéről írt a közösségi fórumon. Az elnöki hivatalnál - az államfő távollétében - Iohannis egyik tanácsadója fogadta a tüntetők képviselőit, akik egy elnöki különbizottság felállítását kérték, amely kidolgozná a két ország egyesülésének jogi, politikai lépéseit.
    A mai Moldovával csaknem megegyező területű Besszarábia - a Prut, a Dnyeszter és Duna-delta által határolt térség - több mint egy évszázados cári uralom után a bolsevik forradalom idején önállósult, majd 1918. március 27-én fogadta el a Román Királysággal való egyesülésről szóló nyilatkozatot. A terület 1940-ig volt Nagy-Románia része. (forrás MTI) 3


Lemondana – ideiglenesen - pártvezetői tisztségéről Victor Ponta

Victor Ponta miniszterelnök a facebook oldalán közzétette azt a levelét, amelyet a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetőségének címzett, és amelyben bejelentette lemondását a párt éléről. Levelében azt írja, hogy eldöntötte: nem vállal semmilyen párttisztséget mindaddig, ameddig nem tisztázódik helyzete az ellene indított kivizsgálások ügyében – más párttársak is hasonlóan cselekedtek, nem várhat olyan áldozatot senkitől, amelyet ő ne legyen képes vállalni – fogalmazott.

Victor Ponta ellen a korrupcióellenes ügyészség indított vizsgálatot. (3)


VIDEÓINTERJÚ - Milyen rendezvényekkel rukkol elő a Share Föderáció Kolozsváron?

Szöllősi Tamás, Kolozsvár 2015 nagykövetet a marosfői EU-táborban kérdeztük.

A videóinterjú ide kattintva tekinthető meg. (4)


Djokovic harmadszor győzött Wimbledonban

Novak Djokovic megvédte címét a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon: a világelső játékos a vasárnapi döntőben, akárcsak egy éve, a hétszeres bajnok svájci Roger Federert győzte le négy játszmában.  A 28 éves szerb az első játszmát rövidítésben nyerte meg, majd a 17-szeres Grand Slam-győztes bázeli teniszező ugyancsak rövidítésben - melynek során hat szettlabdát hárított - egyenlített. A folytatásban Djokovic volt magabiztosabb, szépen lassan felőrölte riválisa ellenállását, és a harmadik szettet - melyet egy rövid esőszünet szakított meg - 6:4-re, a negyediket pedig 6:3-ra nyerte meg.
    Djokovic pályafutása kilencedik Grand Slam-győzelmét aratta. Wimbledonban harmadszor győzött, az Australian Openen ötször, a US Openen pedig egyszer diadalmaskodott.


Görög adósság – pénzügyminiszteri szövegtervezet zárójelekkel

Az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoport tanácskozásán haladást sikerült elérni, de néhány jelentős ügyben az állam-, illetve kormányfőknek kell döntést hozniuk - közölte a brüsszeli tanácskozás végeztével Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, a tanácskozás elnöke. Pierre Gramegna luxemburgi pénzügyminiszter tudatta, hogy a pénzügyminiszterek megállapodtak egy szövegtervezetről, de abban még vannak zárójeles, nyitott kérdések; a tervezet most az állam-, illetve kormányfők elé kerül. Továbbra is minden lehetséges - mondta el Gramegna arra válaszolva, hogy lekerült-e végleg a napirendről Görögország kilépése az euróövezetből.

A Politico Europe hírportál megszerezte a pénzügyminiszterek által az állam-, illetve kormányfők elé terjesztett dokumentumot. Ezek szerint ahhoz, hogy Görögországgal elkezdődhessenek a tárgyalások, Athénnak szerdáig tucatnyi intézkedést kell meghoznia. Ezek között szerepel a forgalmi adózás egyszerűsítése, az adóalap kiszélesítése, a nyugdíjrendszer fenntarthatóvá tétele, a polgári peres eljárási törvény átalakítása, a statisztikai hivatal függetlenségének szavatolása, automatikus kiadáscsökkentést eredményező döntések, az uniós bankszanálási és talpraállítási irányelv egyébként is kötelező, maradéktalan átvétele, az energiahálózat privatizációja, döntés a nem teljesítő hitelek terén, az állami vagyonkezelő függetlensége, a közigazgatás politikamentesítése és a korábban trojkának nevezett nemzetközi intézmények visszatérése Athénba.
    Nem hivatalos forrásból az is kiszivárgott: a szövegben zárójelben az is szerepel, hogy megállapodás hiányában Görögországnak fel kell ajánlani, hogy gyors tárgyalásokat követően "kimenőt" kapjon az eurózónából, lehetséges adósságátrendezéssel kísérve. (forrás MTI) 3


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:549
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 318
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap