label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Nyugtalottó: 135 lejes a nyerő „szelvény”

135 és 136 lej között kellett vásárolnia azoknak a személynek, aki legkevesebb 10 ezer lejt nyerhetnek a mai nyugtalottón.

További feltétel: május 23-án kellett vásárolniuk, és a törvényeknek megfelelő kasszabont kellett kapniuk, ezt bizonyítandó.  

Ha a két fenti feltétel teljesül, és a kasszabont megtartotta a vásárló, úgy a nyereményt a megyei pénzügyi hivataloknál igényelheti. (13)


Nem támogatja többet a görög bankok likviditását az EKB

A BBC vasárnapi értesülése szerint az euróövezeti jegybank (EKB) várhatóan beszünteti a görög bankok likviditási támogatását. Az EKB eddig vészhelyzeti likviditási mechanizmusából (ELA) pótolta napi rendszerességgel a görög bankokból a betétesek által kivont likviditást, gyakorlatilag életben tartva a görög bankrendszert. A BBC név nélkül idézett forrása szerint Görögország hétfőre bankszünnapot rendelhet el, ha úgy dönt, hogy tőkekorlátozásokat vezet be.
    Londoni pénzügyi elemzők jó ideje szinte biztosra veszik, hogy Görögország az egyre nagyobb mértéket öltő betétmenekítés miatt tőkekorlátozásokat lesz kénytelen bevezetni.
    Az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport, a Barclays szerint a végletekig feszített görög közfinanszírozási rendszer forrásai nem tűnnek elégségesnek ahhoz, hogy Görögország a kedden esedékessé váló 1,6 milliárd eurós adóssághányadot törleszteni tudja a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF).
    Az IMF vezérigazgatója, Christine Lagarde a BBC televíziónak vasárnap kijelentette: nagyon reméli, hogy Athén teljesíti a valutaalappal szemben kedden lejáró törlesztési kötelezettségét. Ha mégsem, Görögország ugyan továbbra is az IMF tagja marad, változatlanul képviselteti magát az igazgatótanácsban és jogosult lenne technikai jellegű segítségre, nem lesz azonban hozzáférése újabb IMF-finanszírozásokhoz mindaddig, amíg a szervezettel szembeni törlesztési hátralékát fel nem számolja - tette hozzá. Az IMF vezetője szerint Görögországhoz hasonló fejlettségű gazdaságok még soha nem kerültek hátralékba IMF-tartozásaikkal.(forrás MTI) 3


Nyugtalottó: ma újabb húzás

A Román Lottótársaság illetve a pénzügyminisztérium ma rendezi meg az ún. nyugtalottó történetének második sorsolását. Az esemény délután 5 órakor kezdődik, és minden tévéadó közvetítheti.

A sorsoláson a március 29-e és május 31-e között kibocsátott pénztárjegyek (kasszabonok) vesznek részt. A nyereményalap 1 millió lej.

Az első nyugtalottó tapasztalataiból okulva változott az adócsalást visszaszorítani hivatott „szerencsejáték” lebonyolítási rendszere: legtöbb 100 nyereményt fognak kiosztani. Amennyiben ennél többen fognak igényt tartani a nyereményekre, úgy közülük sorsolás utján választják ki a 100 szerencsést. (13)


KAFF – Bertóti Attila és Tóth Árpád filmjei a díjazottak között

Az öttagú nemzetközi zsűri döntése nyomán a magyar–lengyel Ducki Tomek Fürdő című rövidfilmje kapta a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) nagydíját, amelyet szombat este adtak át az Otthon Moziban.

A legjobb rövidfilm díját a nagybányai születésű Bertóti Attila Mese című filmjének ítélték oda, a Kecskemét környéki kistelepülések elismerését pedig a székelyudvarhelyi Tóth Árpád színművész vehette át az első 3D-s székely rajzfilm, A Likaskő rendezéséért. Részletek a Kult-túra rovatban. (8)


Nagyváradra került a kisvárdai fesztivál fődíja

A Mi osztályunk című előadásukért a Nagyváradi Szigligeti Színház művészei vehették át az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott fődíjat szombaton este, a 27. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának ünnepélyes díjkiosztóján. 

A tárca Életműdíjat adományozott Dobre-Kóthay Judit Jászai-díjas díszlet- és jelmeztervezőnek, aki – az értékelés szerint – „stílus- és szemlélet-meghatározó alkotásaival a romániai színházi élet kimagasló egyénisége”. Részletek a Kult-túra rovatban. (8)


FOTÓRIPORT – Ilyen volt az Ifjúsági Tájfutó Európa-bajnokság Kolozsváron

Tereza Janosikova jött, látott, győzött – a cseh lány korosztálya minden próbájában aranyérmes lett Kolozsváron.

De az Ifjúsági Tájfutó Európa-bajnokság nem csak róla szólt: három napon keresztül 32 ország közel 400 fiatalja versengett a „természet lágy ölén”, két korcsoportban, három versenyszámban.

Részletek, eredmények a holnapi Szabadságban. A látványos váltóversenyen készült fotóriport ide kattintva tekinthető meg. (13)


Tovább erősödött a német gazdaság – egyre többet költekezhetnek

A jövő évi német költségvetésben 3,4 százalékkal nőnek a kiadások a kormány tervei szerint, miközben már a harmadik egymást követő évben nem kell hitelt felvenni, mert az erősödő gazdaság növeli a büdzsé adóbevételét.

A most nyilvánosságra hozott, és a jövő héten a kormány által elfogadásra kerülő költségvetési terv 312 milliárd euró kiadást irányoz elő a folyó évi 301,6 milliárd euróval szemben. A tervek szerint a kiadási oldal 2019-re 333,1 milliárd euróra nő, miközben továbbra sem kell majd új hitelért folyamodni.
A gazdaságnövekedés és ezzel együtt járó növekvő foglalkoztatottság hatására a költségvetés adóbevétele jövőre várhatóan 290 milliárd euróra bővül az idei 278,9 milliárd euróról. A német kormány azzal számol, hogy a GDP-arányos államadósság 60 százalék alá kerül tíz éven belül a múlt évi 74,7 százalékról. (3)


Ma éjjel 30 millió kalóriát égettek Budapesten

Az idén is 20 ezren látogattak ki a Mozgás Éjszakájára, a résztvevők összesen mintegy 30 millió kalóriát égettek el, közel 25 ezer kilométert futottak le és 100 ezer kilométert kerékpároztak a vasárnap hajnalban véget ért rendezvényen - közölte a magyar Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) az MTI-vel.

A NEFI Egészségkommunikációs Központja által az idén másodszor megrendezett Mozgás Éjszakáján 3000-en futottak a Városliget körül és az Andrássy úton, 6500 bringás tekert el a Dunáig és vissza, 5000-en mozogtak együtt a zumba és a salsa ritmusára. Az éjszaka során kilátogató 20 ezer résztvevő számára 16 sportág állt rendelkezésre az este 9 órától hajnali 4-ig tartó ingyenes eseményen.

A rendezvény célja, hogy mindenki megtapasztalhassa: a mozgás nemcsak kiváló szórakozás, hanem igazi közösségteremtő időtöltés is, mozogni bárkinek, bárhol, bármikor érdemes, akár éjszaka is – olvasható a közleményben. (13)


FOTÓRIPORT – Az Electric Castle szimbóluma lett a gumicsizma

A szervezőknek és az időjárásnak hála nagyjából felszáradt a sár, de a gumicsizma továbbá is elengedhetetlen kellék, amely lassan a fesztivál szimbóluma lett.

Szombaton készült fotóriportunk ide kattintva tekinthető meg. (13)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 789
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap