label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Károly herceg magánlátogatásra érkezik Romániába és Johannis elnökkel is találkozik

Károly herceg magánlátogatásra érkezik Romániába, és Klaus Johannis államelnökkel is találkozni fog, nyilatkozták ma hivatalos források.

A források szerint a brit trónörökös esetleg Victor Ponta kormányfővel is találkozik, azonban ezzel a találkozással kapcsolatban nincsenek megerősített információk.

Károly herceg a hét végén jön Romániába.

Az Államelnöki Hivatal megerősítette az információt, miszerint a walesi herceg Romániába jön látogatásra és közleményben tájékoztatott, hogy Johannis államelnök vasárnap délután 17 óra 30 perckor fogadja a herceget a Cotroceni-palotában. (4)


Két otthonról elszökött tinédzser leugrott egy nagyváradi tömbház tetejéről

Egy 15 éves és egy 17 éves nagyváradi fiú, csütörtök este ledobta magát egy tízemeletes tömbház tetejéről, miután haveri társaságban alkoholt fogyasztottak. A fiúk egy héttel ezelőtt szöktek el otthonról és egy elhagyott ingatlanban laktak – írja ma a Mediafax.

Maria Cotrău, a Bihar megyei törvényszék ügyészségének szóvivője a hírügynökség tudósítójának ma elmondta, két nagyváradi iskolás fiú, egy 15 éves és egy 17 éves, ledobta magát egy tízemeletes tömbház tetejéről, a környezetükhöz tartozó tanúk pedig azt állítják, hogy a tinédzserek alkoholt fogyasztottak. (4)


Vádat emeltek Gergyószentmiklós polgármestere ellen

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) vádat emelt ma a házi őrizetben levő Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester és a város jegyzője ellen.

Az ügyészség honlapján közzétett közlemény szerint Mezei Jánost hivatali visszaéléssel, zsarolással és sikkasztásra való felbujtással, míg a szabadlábon védekező Barabás Éva-Csilla jegyzőt sikkasztással vádolják.

A vádhatóság szerint Mezei János azáltal követett el hivatali visszaélést, hogy a város nevében eladott egy olyan telket, amely a gyergyószentmiklósi és a budapesti V. kerületi önkormányzat közös cégének, a Monturist Kft.-nek a tulajdonában volt. A DNA szerint a Gyilkos-tó melletti 400 négyzetméteres telek nem lett volna eladható a magyarországi tulajdonos beleegyezése nélkül. (4)


Három év felfüggesztett börtönbüntetés Romániában a kóbor kutyák által megölt kisfiú ügyében

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a telektulajdonost, akinek a területén kóbor kutyák öltek meg két évvel ezelőtt egy négy éves kisfiút.

A 4 éves Ionuţ Anghel Bukarest egyik parkjában játszott, amikor nagymamája felügyelete alól kikerülve, egy közeli elhagyott telekre tévedt testvérével. Kóbor kutyák támadták meg őket, bátyjának sikerült elmenekülnie, de a 4 éves kisfiút halálra marcangolták a gazdátlan ebek.

A bukaresti II. kerületi bíróság pénteken közölt ítélete szerint a telek tulajdonosát három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, a gyermek családjának pedig 2,4 millió euró kártérítést kell fizetnie. A csaknem két évvel ezelőtt történt ügy következtében több tízezer kóbor kutyát gyűjtöttek be Bukarest utcáiról és elaltatták őket. (4)


A Richter-skála szerinti 3,3 fokos földrengés Vrancea vidékén

A Richter-skála szerinti 3,3 fokos földrengés következett be ma hajnali 3 óra 36 perckor Vrancea vidékén, 137 kilométer mélyen, tájékoztatott az Országos Geofizikai Intézet.

Az epicentrumhoz legközelebb eső városok a következők: Kovászna (37 kilométer), Focşani (46 kilométer), Râmnicu Sărat (49 kilométer), Kézdivásárhely (50 kilométer) és Mărăşeşti (54 kilométer).

Az év kezdete óta Vrancea vidékén két 4,6 fokos földrengés történt, az egyik január 24-én, a másik március 16-án, ez utóbbi epicentruma Buzău megyében volt. (4)


Washingtoni tárgyalássorozatot szervez az RMDSZ elnökének a HHRF

Amerikai kongresszusi képviselőket, magas rangú külügyminisztériumi tisztviselőket, emberi jogi és vallásügyi szakértőket valamint az amerikai magyar közösség tagjait tájékoztatja június 2-5. között a másfél milliós erdélyi magyar közösséget ért jogsértésekről a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Kelemen Hunor által vezetett delegációja, amely a New York-i székhelyű Magyar Emberi Jogok Alapítvány (HHRF) meghívására látogat Washingtonba - olvasható a civil szervezet mai sajtóközleményében.

Részletek a Napirenden rovatban. (4)


FOTÓRIPORT – Épül a zöld színpad a tóban

Javában készült ma délután, de honlapra minden bizonnyal „bevethető” állapotba kerül az a rendhagyó színpad, amely használt műanyagpalackokból összeállított úszó talapzatra épült a Györgyfalvi negyedi tóban.

Fotóriportunk ide kattintva tekinthető meg. (13)


Magyar iskola alapításáról döntött a besztercei önkormányzat

Önálló magyar iskola létrehozásáról döntött Beszterce város önkormányzata – tájékoztatta ma a sajtót az RMDSZ Beszterce megyei szervezetének elnöke.

Décsei Attila Lehel elmondta, a 21 tagú önkormányzat csütörtöki ülésén 15-en támogatták az iskolaalapításra vonatkozó határozattervezetet. Hozzátette, a döntést nagy mértékben segítette, hogy a városi tanács egyetlen RMDSZ-es képviselője képezi a mérleg nyelvét a két nagy tábor között.

Décsei Attila Lehel szerint a 2015-2016-os tanévet önálló szervezeti keretben, de még a régi helyen, az Andrei Mureşanu Iskola termeiben kezdhetik meg a magyar diákok. Pár éven belül azonban befejeződik egy olyan iskolaépület felújítása, amelyikben immár teljesen önállóan működhet a magyar tanintézet. Hozzátette, hogy az intézmény Hunyadi János nevét fogja viselni, hiszen ezen a néven működött 1940 és 1945 között is magyar nyelvű iskola az észak-erdélyi városban.

Besztercén jelenleg az Andrei Mureşanu Főgimnáziumban működik magyar tagozat évfolyamonként két-két magyar osztállyal. A városban hat, a megyében öt százalék a magyarság aránya.

Décsei Attila Lehel elmondta, hogy olyan diákotthonnal is ellátott szórványközpontot szeretnének kialakítani a városban, amely összegyűjtheti a megye magyarul tanulni vágyó gyermekei egy részét. Azt is tervezik, hogy a jelenlegi elméleti képzés mellett a magyar nyelvű szakképzést is elindítják a városban. Beszterce megyében Bethlenben (Beclean) működik még magyar tagozattal is rendelkező gimnázium. (4)


Elmarad a vasárnapra tervezett lovasbemutató

A Kalotaszegi Turul Nomád Hagyományőrző Egyesület iménti közlése szerint elhalasztják a vasárnapra, május 31-re tervezett átfogó kolozsvári lovas bemutatót.

- Sajnálattal közöljük, hogy önhibánkon kívül arra kényszerülünk, hogy elhalasszuk a május 31-re meghirdetett lovasbemutatót. Az eseményt egy későbbi időpontban szervezzük meg, amelyről hamarosan tájékoztatjuk. Szíves megértésükre számítva arra kérjük, hogy értesítsék ismerőseiket a programváltozásról – olvasható a Facebook közösségi portálon.

Részletek itt. (4)


Dárdai Pál aláírta vezetőedzői szerződését a Hertha Berlin SC-nél

Dárdai Pál (képünkön) aláírta a vezetőedzői kinevezéséről szóló szerződést a Hertha Berlin SC labdarúgócsapatánál.

„Éppen most száradt meg a tinta. Dárdai Pál az új vezetőedzőnk!” – írta a twitteren pénteken Michael Preetz, a berlini klub menedzsere.

A magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó, 39 éves Dárdai februárban vette át – megbízottként – a Hertha irányítását, s végül sikerült teljesítenie a célt, benntartani a csapatot a Bundesliga élvonalában.

A szerződés részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra. (7)


  « Első oldal    1   2    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 288
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap