label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Elutasított egy magyarellenesnek tekintett javaslatot a képviselőház

Elutasította a képviselőház Mircea Duşa volt védelmi miniszter (képünkön), Hargita megyei szociáldemokrata képviselő törvénymodósító javaslatát, amely megfosztaná mandátumuktól a polgármestereket, ha megtagadják a nemzeti zászló kitűzését vagy a nemzeti színű vállszalag viselését.

A média a nemzeti jelképekkel szemben "tiszteletlenül" viselkedő székelyföldi elöljárók "megleckéztetésének" szándékaként értelmezte a kezdeményezést, Dusa ugyanis azt követően terjesztette a parlament elé törvénymódosító javaslatát, hogy szeptemberben Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester a román háborús veteránok felszólításával dacolva nem tűzte ki a városháza tornyára a piros-sárga-kék lobogót a román csapatok 1944-es sepsiszentgyörgyi bevonulásának évfordulója alkalmából. (4)


Egy évvel elhalasztották a magáncsődről szóló törvény alkalmazását

Egy évvel elhalasztották a magáncsődről szóló törvény alkalmazását, miután az ehhez szükséges előkészületek megkéstek - jelentette be ma a kormány szóvivője.

Dan Suciu (képünkön) közölte, hogy a Dacian Cioloş miniszterelnök által vezetett szakértői kormány egyetért ugyan a törvénnyel, de kénytelen elhalasztani az alkalmazását, miután több illetékes intézmény sem készült fel rá. A jogszabályt májusban fogadta el a parlament, és júniusban jelent meg a hivatalos közlönyben. A mostani döntés szerint 2016 decemberétől fogják alkalmazni.

Az eredeti tervek szerint a törvény már januártól lehetővé tette volna a jóhiszemű eladósodott magánszemélyeknek, hogy csődbiztos felügyelete alatt átütemezzék adósságaikat, és egy ötéves adósságrendezési terv kidolgozásával elkerüljék az adósságcsapdát.

Suciu a késések között említette, hogy a fogyasztóvédelmi hivatalnak 180 személyt kell még alkalmaznia, a törvény által előírt úgynevezett csődbizottságoknak is 140 fős alkalmazotti létszámmal kell működniük, emellett a legfelső bírói tanácsnak 600 bírót kell felkészítenie, és 750 törvényszéki jegyzőt kell felvennie. Suciu szerint ezekkel a logisztikai előkészületekkel mind megkéstek, ezért lehetetlen lett volna alkalmazni már januártól a törvényt. (4)


Első helyen debütált a romániai box office-ban a hét végén a Star Wars: Az ébredő Erő

A J.J. Abrams rendezte Star Wars: Az ébredő Erő / Star Wars: Episode VII - The Force Awakens rögtön az első helyen debütált a romániai box office-ban, az első hétvégén 3 975 328 lejt hozott, összesen 175 276-on nézték meg.

A Forum Film Románia által forgalmazott mozi a Csillagok háborúja űropera hetedik filmje. A cselekménye harminc évvel később játszódik, mint a Star Wars: A Jedi visszatér, ami 1983-ban került forgalomba.

Az új filmben Han Solo (Harrison Ford) átváltozáson megy át, egy, az Erővel szemben cinikus karakterből egy olyan szereplő lesz, aki azt mondja a hősöknek, hogy minden igaz. Tulajdonképpen Han Solo jelleme nem változik, mindössze bölcsebb, és nem aspirál Obi-Wan Kenobi helyére.

Az X-mas/ The Night Before című, Jonathan Levine rendezte komédia került a hétvégi bevételek alapján a második helyre a maga 231 501 lejével, 12 047-en voltak rá kíváncsiak.

Az InterComFilm Distribution által forgalmazott mozi három barát történetét meséli el, akiket Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen és Anthony Mackie játszik, és akik szeretnének részt venni New York legnagyobb karácsonyi buliján. (4)


Rekordáron, 9,3 millió dollárért kelt el egy csaknem 500 éves Talmud

Rekordáron, 9,3 millió dollárért kelt el egy csaknem 500 éves Talmud-példány a Sotheby's kedd esti New York-i árverésén - írja ma az MTI.

Részletek a Mozaik rovatban. (4)


Sorozatban kilencszer nézte meg az új részt a Star Wars-maraton nyertese

Sorozatban kilencszer nézte meg Az ébredő Erő című új részt egy amerikai mozilánc által rendezett Star Wars-maraton nyertese.

Részletek a Bulvár rovatban. (4)


Továbbra is a migráció foglalkoztatja leginkább az európai közvéleményt

Továbbra is a bevándorlás kérdése foglalkoztatja leginkább az európai közvéleményt - derül ki az Eurobarométer ma közzétett őszi összesítéséből.

A számok azt mutatják, hogy a nyáron közzétett felmérésekhez képest húsz százalékponttal többen jelölték meg ezt az unió előtt álló legjelentősebb kihívások között, összesen 58 százalék tartja fontosnak a kérdést.

A korábbinál 8 százalékponttal többen, 25 százalék nevezte meg a terrorizmust ilyen kihívásként. Harmadik helyen, némileg visszaesve szerepel a gazdasági helyzet, amelyet a munkanélküliség követ.

A tagállamokra bontott adatokból az derül ki, hogy Portugáliát leszámítva minden uniós országban a bevándorlást tartják a legtöbben égető fontosságú kérdésnek. A portugálokat a költségvetési helyzet foglalkoztatja leginkább, és csak utána következik a migráció és a munkanélküliség.

Az adatok tanúsága szerint az unió lakói különbséget tesznek a belső szabad mozgás és a bevándorlás között. Míg az unió más országaiból érkező bevándorlókhoz a többség pozitívan áll, az unión kívülről érkező bevándorlókkal szemben inkább elutasítóak az emberek. Az unión belüli szabad mozgást minden tagállamban elsöprő többség támogatja. (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 845
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap